reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

ollcia82 co do filmiku to jestem bardzo dumna z niej bo choc ćwiczenia są od wczoraj a tu takie efekty , rano jak ją probowalam tak polozyc to za nic nie chciala sie tak ulozyc, a popoludniu takie efekty. cieszy mnie to bo wiem że rehabilitacja ma sens i przynosi mega poprawe:-):-):-)

Masz wpsaniałą córkę wiesz??:-)

reklama
Wczoraj młoda mi zwymiotowała po raz trzeci od soboty:( Zawsze wieczorem po kąpaniu... nie wiem co może być przyczyną... myślicie że powinnam iść z tym do lekarza?

A może po prostu jest nakarmiona i poruszana i poobracana podczas kąpieli zwraca nadmiar. Moja też zawsze coś tam uleje przy kąpaniu, bo na głodno to nie ma szans jej umyć.

Moniawycint - filmik rewelacja!!! Cudnie malutka główkę trzyma! Super.
Ja chyba też będę musiała trochę moją zmobilizować, bo się buntuje leżąc na brzuszku.

Monia - jak oglądałam filmik, to tak się wzruszyłam, że aż mi łzy popłynęły. Moja mała jutro kończy jutro drugi miesiąc!!! Ale waży dopiero 3200, jest taka delikatna, nie lubi leżeć na brzuszku, jeszcze nie unosi glówki, tylko troszkę próbuje, gdy ją na sobie kładę...

Ewelew to zrozumiałe, ale jeszcze troszke i Zuzia bedzie tak główke dzwigać. Wazne ze przybiera na wadze i jest zdrowa:-)

Monia super filmik, ja też już dziś zacznę tak ćwiczyć z maluszkiem:tak: a Twoja Nikolcia radzi sobie suuuper, a filmik zaraz pokażę mojemu jak tylko wróci z pracy :tak: i wieczorami będziemy ćwiczyć w trójkę ;-)

Monia malutka fantastycznie sobie radzi :-):-)moja tak nie da rady jeszcze no ale jest troszkę młodsza, będziemy ćwiczyć!
Uśmiałam się z tej żabki ćwiczącej aerobik :-D:-D:-D superaśna !!!!

Pati wczoraj została zaszczepiona ale całą wizytę wrzeszczała nie mogłam jej uspokoić, jakby wiedziała, że ją będą kłuć:no:
Lekarka kazała zmienić mleko z Nan AR na HA i dawać Esputicon i stwierdziła ,że nic więcej na bóle brzuszka nie poradzi jeśli nie karmię piersią :-:)-:)-:)-:)-(czuję się z tym okropnie bo naprawdę chciałam karmić piersią przetrwałam te wszystkie rany na sutkach i ból, ale jak malutka krzyczała, pluła, odwracała głowę to tego nie wytrzymałam, a teraz w piersiach pare kropelek, ponoć można odciągać aby laktacja wróciła, ale ja zwykle mam wolną tylko jedną rękę a tak się nie da bo mam ręczny odciągacz.

My po wizycie w Poradnii Wczesnej Interwencji. No i intuicja mnie nie myliła, dobrze, że poszłam z małą, bo okazało się, że rzeczywiście w obręczy barkowej ma słabsze napięcie mięśniowe, dlatego niezbyt dźwiga główkę, nie lubi leżeć na brzuszku, bo to ją męczy i odwraca głowę najczęściej w jedną stronę. Dostaliśmy zestaw ćwiczen do wykonywania 3-5 razy dziennie. Do tego mamy ok. 10 razy na dobę kłaść ją na brzuszku (nie wiem, jak przetrwamy te wrzaski przy tym:baffled:) I 18 lutego kolejna kontrola.

W dodatku pani rehabilitantka powiedziała nam, że koniecznie trzeba małą oduczyć bycia ciągle na rękach, bo to ogranicza rozwój ruchowy dziecka. Oj, coś czuję, że nas czeka ciężki i głośny okres .:-(

My po wizycie w Poradnii Wczesnej Interwencji. No i intuicja mnie nie myliła, dobrze, że poszłam z małą, bo okazało się, że rzeczywiście w obręczy barkowej ma słabsze napięcie mięśniowe, dlatego niezbyt dźwiga główkę, nie lubi leżeć na brzuszku, bo to ją męczy i odwraca głowę najczęściej w jedną stronę. Dostaliśmy zestaw ćwiczen do wykonywania 3-5 razy dziennie. Do tego mamy ok. 10 razy na dobę kłaść ją na brzuszku (nie wiem, jak przetrwamy te wrzaski przy tym:baffled:) I 18 lutego kolejna kontrola.

W dodatku pani rehabilitantka powiedziała nam, że koniecznie trzeba małą oduczyć bycia ciągle na rękach, bo to ogranicza rozwój ruchowy dziecka. Oj, coś czuję, że nas czeka ciężki i głośny okres .:-(
pytia nie bedzie tak zle u mnie tez tak jest ze malutka obracala dłówka w jedną stronę i nie dzwigała jej i jak jej grzechotką machałam to na nią nie reagowała, pierwsze próby są najgorsze bo myslalam że to praktycznie nic nie pomoze dopiero jak ją odpowiedio ulozylam i dalam grajaca zabke na wprost to odrazu poskutkowało:tak::tak::tak:trochę cierpliwosci i malutka tak to polubi że sama bedzie chciała sie poddawac tym ćwiczeniom ;-);-)

mopku twoja malutka pewnie ma jescze czas na podnoszenie główki wiec nie ma co jej przesilać:-):-):-)
Ewelew tak jak anoli pisał najwazniejsze ze malutka ładnie przybiera na wadze i jest zdrowa, na zapas nie ma się co martwić:-):-):-)
justyna wszystko bedzie dobrze, mi doktorka powiedziała że jej dzieci nigdy nie lubiły leżeć na brzuszku wiec ich nawet nie wysilała. No chybą że już jest jakis problem to w tedy trzeba niestety maluszki pomeczyć, na brzuszku ukladać dzieciaczka jak ma dobry humor jest wyspane i tak godz po jedzeniu:-):-):-)
marzycielko ty też masz super córeczką, dla nas wszystkich nasz dzieciaczki zawsze beą najpiękniejsze najlepszę i najbardziej kochanę,:-):-):-)

Monia jestem pod ogromnym wrazeniem :szok:, mój mały w zyciu nie podniesie tak główki :-(, Moze z moim Matim cos nie tak? Musze iść do pediatry, moze mi cos doradzi.
Agacia na pewno jest wszystko dobrze:-):-):-)ale jak masz wątpliwości to faktycznie zapytaj sie doktorki i bedziesz spokojniejasz:-):-):-)
Bliżniaki tak to teraz jest już z tym transportem moi teściowie też mają problemy z szukaniem załadunków:-:)-(ale naszczescie powoli rezygnują już z transportu bo im sie to nie oplaca, coraz mnie mają zlecenia na załadunki, :tak::tak::tak:ale naszczecie trochę wybrneli z tej sytuacji i otworzyli nową firmę, :-D:-D:-D

reklama

Oj będzie głośno ale dacie radę:-):-):-)

Do góry