reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kurcze nie mogę znalezc tej stronki, a co do ćwiczen to podczas wykonywania trzeba dzieciaczka ćwiczyć w samej pieluszce lub bodkach , bo jak ma coś ubrane to mu się to nie podoba:no::no::no:. Jezeli już malenstwo podniesie główke trzeba cały czas mowic do niego i chcwalić że dobrze robiło,:-):-):-) są jescze inne ćwiczenia ale trudno mi to wytłumaczyć bo to się łapie za bioderka obracając całe ciałko , i tu nie chce komuś źle coś napiać bo nie wiem czy mogą to stosować maluszki ktore mają problemy z bioderkami, wiem że są specjalne ćwiczenia na bioderka , ale ja ich nie znam.

reklama
Monia fajnie by bylo jakbyś znalazła tą stronkę:)

A my dzisiaj mamy miesiąc:) Ale to zleciało:)

Wczoraj młoda mi zwymiotowała po raz trzeci od soboty:( Zawsze wieczorem po kąpaniu... nie wiem co może być przyczyną... myślicie że powinnam iść z tym do lekarza?

Monia dzięki, napewno zastosuje u Hani:tak:

Agatkas a moze poprostu za szybko po jedzeniu ją wykąpałas?
My zawsze kąpiemy Hanie tuz przed jedzonkiem, własciwie juz marudzi ze głodna, ale w kąpieli sie uspokaja:tak:

Pytia co powiedziała pediatra w sprawie podnoszenia główki przez małą ?

Dała nam skierowanie do Poradnii Wczesnej Interwencji, tak na wszelki wypadek, ale powiedziała, że wydaje jej się, że raczej wszystko w porządku, co najwyżej przyda sie parę ćwiczeń na rozruszanie maluszka :)

Mój kręgosłup też odmawia mi posłuszeństwa. Dzisiaj próbowałam odkładać małą do łóżeczka za każdym razem,jak sie uspokajała na rękach, ale bezskutecznie, jak tylko ją odkładałam, od razu znowu protest :baffled:

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=R2Gruk9pz9U"]YouTube - Nikolka lobuzuje[/ame]
to moja malutka ma juz 10tygodni:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Monia fajnie by bylo jakbyś znalazła tą stronkę:)

A my dzisiaj mamy miesiąc:) Ale to zleciało:)

Wczoraj młoda mi zwymiotowała po raz trzeci od soboty:( Zawsze wieczorem po kąpaniu... nie wiem co może być przyczyną... myślicie że powinnam iść z tym do lekarza?

Powiedz o tym lekarzowi jak sie martwisz.

dziewczyny zaraz wam wysle linka jak moja malutka podnosi główka i to po pół dnia ćwiczeń efektyn widać odrazu:-D:-D:-D

moniczko tak sie cieszę , że Wam się udaje :-):-):-)

Mojej lekarki znowu nie było :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ja nie wiem jak te babsztyle zapisują w tej przychodni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a inna powiedziała, żebym pielu...., że żadne szelki itpi podobno ta pielucha ma małemu pomóc .. a jak chce to mi napisze takie niby skierowanie na usg ale ono jest prywatnie...ja sama nie wiem już co robić :baffled:, jedni mówią, że od zawsze pieluchy pomagały i że nadal pomagają, inni znowu o szelkach itp. I nie wiem czy dobrze główkę podnosi bo mi nie powiedziała :baffled:
Weź to skierowanie i idź do takiego gabinetu gdzie robią n NFZ, bo tam gdzie nie maja podpisanej z nimi umowy to i tak Ci skasuja i faktycznie to skierowanie bedzie niepotrzebne. a na USG powiedzą Ci dokładnie czy w ogóle ma tą dysplazje i czy na jednym czy na oby bioderkach. Mółj Marcin miała na prawym a na lewym troszke mniej. Co do pieluchowania to pielu**** jak nie pomoże to przynajmniej nie zaszkodzi. a szelki jak gdzieś dostaniesz to kup bo ja uważam że są super. Jak lekarz małemu je regulował to pokazywał mi że musi m,iec tak założone żeby nóżki były pod kątem prostym i mały jak ruszał nóżkami to mógł tylko ruszać ta częścią od kolan w dół, bo reszta była unieruchomiona i nie było szans żeby ruszył.

reklama
A my byliśmy u szczepienia i malutka zniosła to dzielnie. Waży 5400 czyli wychodzi na to że w ciągu dwóch miesięcy przybrała 1400g, bo najniższa wagę miała 4000g i moja pediatra powiedziała że wszystko ok i że nie ma norm na to bo jedne maluszki przybierają więcej, inne mniej, że najważniejsze że jest wzrost wagi.

Do góry