reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

biedny Alanek:-:)-( ubuziakuj go ode mnie i od Filipka :tak::tak:

Dziękuję kochana ;-) wycałowałam go tak jak kazałaś:tak:

A ja umówiłam się na 11.40 z moją pediatrą, żeby mi wypisała skierowanie na usg tych bioderek, żebym jak głupia nie musiała czekać na nie do marca :wściekła/y::wściekła/y: i od razu zapytam ją o te szelki Pavlika .. (już coś o nich w necie wyczytałam ), aha i przy okazji zapytam o to jak mały główkę podnosi:tak:

reklama
Dzięki dziewczyny za info odnośnie pupci :-D Moja mama przyniosła mi wczoraj linomag i dziś już nie ma żadnego śladu po zaczerwienieniu :tak: ale chyba zaopatrzę się jeszcze w ten krem Nivea, bo w sumie całą resztę kosmetyków dla Bartka też mamy z Nivei :tak:

Dziękuję kochana ;-) wycałowałam go tak jak kazałaś:tak:

A ja umówiłam się na 11.40 z moją pediatrą, żeby mi wypisała skierowanie na usg tych bioderek, żebym jak głupia nie musiała czekać na nie do marca :wściekła/y::wściekła/y: i od razu zapytam ją o te szelki Pavlika .. (już coś o nich w necie wyczytałam ), aha i przy okazji zapytam o to jak mały główkę podnosi:tak:

super :-D dobrze zrobisz jak poprosisz o to skierowanie , bedziesz spokojniejsza jak szybciej zrobia to badanie i jezeli bedzie potrzebna jakas rehabilitacja czy cosik to szybciej sie zacznie:tak: trzymam kciuki!!!! a co do podnoszenia glowki to jestem ciekawa co powie, mojapowiedziala ze poprostu maluszek za malo na brzuszku lezy i dlatego slabo glowke podnosi:baffled::baffled:

Mojej lekarki znowu nie było :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ja nie wiem jak te babsztyle zapisują w tej przychodni :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a inna powiedziała, żebym pielu...., że żadne szelki itpi podobno ta pielucha ma małemu pomóc .. a jak chce to mi napisze takie niby skierowanie na usg ale ono jest prywatnie...ja sama nie wiem już co robić :baffled:, jedni mówią, że od zawsze pieluchy pomagały i że nadal pomagają, inni znowu o szelkach itp. I nie wiem czy dobrze główkę podnosi bo mi nie powiedziała :baffled:

hej dziewczyny ja juz po jednej godzinnej rehabilitacji, rehabilitantka pokazala mi cwiczenia jak mam robic zeby dziecko unosilo glowke , a inne zabiegi to tylko pielegnacyjne mam stosowac tzn jak przewijac jak nosic , jak podnosci jak klasc nawet mojej malutkiej to sie podoba , a najlepsze jest to ze bardzo dobrze wplywaja na bolacy brzuszek bo malutka cały czas sobie baczki puszcza:-D:-D:-D

hej dziewczyny ja juz po jednej godzinnej rehabilitacji, rehabilitantka pokazala mi cwiczenia jak mam robic zeby dziecko unosilo glowke , a inne zabiegi to tylko pielegnacyjne mam stosowac tzn jak przewijac jak nosic , jak podnosci jak klasc nawet mojej malutkiej to sie podoba , a najlepsze jest to ze bardzo dobrze wplywaja na bolacy brzuszek bo malutka cały czas sobie baczki puszcza:-D:-D:-D
to super na pewno wszystko będzie dobrze:-)
szkoda że ja nie mam sposobu na te bączki bo u nas to marnie tylko w nocy przez sen nieraz słychać jak idą:-D a w dzień to płacz i prężenie

Monia zdradzisz te cwiczenia na podnoszenie główki?:-)
Super ze malutkiej podpasowały i nie protestowała:tak:

reklama
wiecie co nie mogę uwierzyć w to jak moja malutka wręcz uwielbia te ćwiczenia, na podnoszenie główki to: kładziemy maluszka na bszuszku obie rączki kładziemy przed buzie tak by były zlączone obie łapki , a barki lekko cofiemy do tyłu by było widać szyjke, gdy rączki są już złaczone lekko przybliżamy pod brodę, :tak::tak::tak:dziś tak robiłam cały czas i wiecie co efekty są pioronujące w takiej pozycji jak to opisałam potrafi trzymać nie kłamiąc 2min główkę :-):-):-)a jescze jedno jezeli malenstwo bedzie obracac główke na boki to trzeba cierpliwie ją obracać na wprost ja mojej wlączylam grajacą i tańczącą żabę wiec cały czas jej sie przyglądała. :-):-):-)a pielęgnacja jaką mam stosować to wyśle mam fajną stronkę bo za dużo opisywania, tam jest bardzo dobrze opisane jak nalęży pielęgnować dzieciaczka, wszystko to co jest opisane miałam to samo na wizycie :tak::tak::tak:mam nadzieję że waszym maluszkom spodoba się pozycja na brzuszku z uniesioną główka, bo moja to uwielbia jak tylko zaczyna plakać to odrazu ja na dywan i ćwiczę,:-D:-D:-D

Do góry