reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Ja Julkę od początku kładę pod kołderką. A pupę smaruję Sudokremem ale tylko wieczorem po kąpieli taką cieniutką warstewkę niewidoczną inaczej sudokrem wysuszy skórę.

reklama
ponawiam pytanie!!!!!

czy któras z mam karmi mlekiem nan ha1???

mam do oddania puszkę(za darmo)

jesli ktoras z mam chce proszę o kontakt!!!!!

Witaski :-)
My właśnie wróciliśmy z maluszkiem z badania bioderek (nie usg-pomyłka;-):-D:-D), no i ... :-( Alan słabo rozkłada nóżki :-:)-:)-(, muszę go pieluchować ciągle przez miesiąc, nosić z nóżkami na moich biodrach, i ćwiczyć mu nóżki, a za miesiąc na USG (tym razem) do kontroli, ale się zmartwiłam :-(, maluszek płakał jak mu ta lekarka kolanka bardziej na boki rozłożyła, chyba go to bolało biedaczka :-( ehhh...

Będzie dobrze. Wypełaniaj zalecenia lekarza i bądź dobrej myśli albo idź prywatnie na USG dla spokoju sumienia.

My dzis rozpoczelismy podawac Nutramigen po Bebilonie pepti maly mial takie kolki:crazy: zanosil sie az od placzy , kazde prykniecie bylo okupione placzem i prezeniem:-( teraz zjadl pierwsza butle i odrazu usnal biedak:-( jestem zdziwiona ze wypil to mleczko od razu przeciez zapach ono ma obrzydliwy:baffled: ale zmieszalam delikatnie z pepti. trzymajcie kciuki zeby mleczko sie przyjelo i zeby kupki byly ok po nim:zawstydzona/y:

Trzymam kciuki i dawaj znać jak reaguje .

Chciałam jeszcze zapytać o sprawę pupy. Co stosujecie? Ja używałam do tej pory maść bepanthen, ale dziś zauważyłam czerwone ślady przy odbycie małego :baffled:, więc chyba przerzucę się na sudocrem. No chyba że polecacie coś innego?

Ja od zawsze alantan krem jest super :-)

Ja uzywam Nivea baby krem przeciw odparzeniom a czasami smaruje pupcie kremem pielegnacyjnym rowniez Nivea Baby. u nas sie sprawdza zadnych zaczerwienien nie ma:tak:

Ja też używam Nivea baby przeciw odparzeniom i jestem mega zadowolona:tak::-)

Tygrysku trzymam kciuki co by się mleczko przyjęło:-)

A tak wogóle to dopiero dziś zauważyłam ze nasze dzieciaczki z tego samego dnia są:-) Buziolki dla rówieśnika Filipka od Lili;-)

początku stosowałam alantn ale zaczęły sie pojawiać krosteczki - potem na przemian z sudokremem
a teraz Linomag i jest najlepszy dla dupasa naszego malucha\
\\

ale znajome dziewczyny chodzą po maść specjalnie przyrzadzaną w aptece - bo nie zawiera czegos tam..... i tez soobie chwala!

cześć dziewczyny długo się nie odzywałam bo nasze styczniówki już się porozdwajały ale mam do was pytanie:

ślad po szczepionce przeciw ospie zaczeło ropieć, po kąpieli skóra w tym miejscu pękła i wypłyneła ropnista wydizelina, przemyłam to spirytusem ale wczoraj sytuacja się powtórzyła :szok::szok::szok: trochę sie martwię, czy któraś z was też miąła taką sytuację?
I druga psrawa czy wasze maluszki też chcą być noszone na rączkach najlepiej 24h? kręgosłup chce mi wyskoczyć i ręce odpadają mała chyba nie cierpi swojego łóżeczka bo jak tylko zaczynam ją do niego wkładać budzi się i ołacze w niebogłosy :baffled::baffled::baffled: już mi się chce ryczeć z tego wszystkiego, jak tylko usłysze jej płacz to aż mnoie brzuch boli ze stresu

I druga psrawa czy wasze maluszki też chcą być noszone na rączkach najlepiej 24h? kręgosłup chce mi wyskoczyć i ręce odpadają mała chyba nie cierpi swojego łóżeczka bo jak tylko zaczynam ją do niego wkładać budzi się i ołacze w niebogłosy :baffled::baffled::baffled: już mi się chce ryczeć z tego wszystkiego, jak tylko usłysze jej płacz to aż mnoie brzuch boli ze stresu

Mój Bartek w ciągu dnia też toleruje tylko rączki, o dziwo w nocy nie mamy tego problemu. Co nie zmienia faktu, że jak tylko nadchodzi ranek, synuś domaga się noszenia na rączkach.
Postanowiłam że dzisiaj zacznę go tego oduczać, bo przecież nie mogę olać wszystkiego i całymi dniami nosić księciunia ;-)

reklama
Anik mojemu małemu tak samo ropieje slad po szczepionce.
A co do noszenia na rączkach to jest to samo, 24 h tylko rączki, na rączkach pieknie spi, jak tylko poczuje ze nie ma reki pod główką juz płacz :-(.

Pytia co powiedziała pediatra w sprawie podnoszenia główki przez małą ?

Edee nie mart sie z bioderkami bedzie wszystko dobrze, ale dziwie sie ze od razu nie zrobil USG tylko jakies reczne badanie, USG jest bezpieczne, a nie kręcenie ręczne :wściekła/y: i jeszcze biedaczkowi ból sprawili :no:.

Do góry