reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

My dziś na 11.15 mamy usg bioderek :tak: ciekawe czy też nam każą dawać pieluszkę zapobiegawczo :baffled::wściekła/y::wściekła/y:, a co do podnoszenia tej główki to i ja chyba umówię się z pediatrą :baffled:sama już nie wiem, czy normalnie podnosi główkę czy za nisko :baffled::confused::confused:, może ja za dużo panikuję :sorry2:

reklama
a ja dzis umowilam sie juz na rehabilitacje prywatna bylam w szoku bo zabardzo nie chciala mnie przyjac bo mowila ze ma juz 2 miesiace zajete ale bardzo ja poprosilam i mnie wcisnie na 15:tak::tak::tak:

WITAJCIE MAMUŚKI:tak:

Ale naprodukowałyście stron...powoli biorę się za nadrabianie...

Tyle co zdążyłam przecztać to na to prężenie się przy oddawaniu gazów nam pomaga Plantex...kupuje się go w aptece....

dobra czytam dalej:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

mam jeszcze do was pytanie

czy któraś z butelkowych mam karmi mleczkiem nan ha 1???????????

Załączniki

• Zdjęcie041.jpg
    Zdjęcie041.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 26
Arlets a co lekarze powiedzieli Ci na temat tego podnoszenia główki?Ja nie bardzo rozumiem co to znaczy,że za wcześnie....Bo przecież skoro dziecko ma siłę podnieść i podnosi to w czym problem?:confused: Fabianek bardzo szybko podnosił główkę i teraz potrafi leżeć nawet 5 minut i obserwować wszystko dookoła i główka mu nie opada.To pewnie też za wcześnie:dry:

my też nie widzielismy w tym nic złego aż nas lekarz ściął z nóg mówiąc że to nie jest wcale powód do cieszenia bo zbyt mocno podnosi glowę
rehabilitantka która pokazuje nam ćwiczenia też powiedziała żeby go nie kłaść na brzuchu i nie pozwalać na takie unoszenia - tylko na kolanach naszych ma leżeć na brzuchu, w ten sposób mamy kontrolować to unoszenie
podobno normalnie dziecko w 2 i 3 miesiącu podnosi lekko głowkę i to jest najnormalniejsze
a u nas to jest przyczyna zbyt mocno jak na jego wiek napiętych mięśni
ale oczywiście biorę pod uwage tylko połowe tego co lekarze mówią - bo uważam że przesadzają
tak samo jak rehab. powiedziała nam żeby nie nosic na podusi tak dużo bo takie dzieci to są zbyt rozpieszczone i potem gorzej sie rozwijają
uważam to za max. bezsens - nosilismy siostzrenice i siostrzeńca non stop jak byli tacy mali i w zadnym wypadku ani jedno czy drugie nie było leniwe - ani nie rozwijało się gorzej od innych - wręcz jest przeciwnie bo siostrzeniec swoją osobowością i intelektem dużo odbiega od rówieśników, jest bardzo bystry, bardzo szybko zaczął mówići to pełnymi zdaniami - a teraz kiedy ma 6 lat to go nieraz przegadać nie można - i nie jeden stary się dziwi bo nieraz jak coś powie to aż przytyka! i nie wiadomo skad on wie rózne rzeczy

podobnie było z podusia dla małego - powiedziała że spokojnie może spać na podusi i wziełam sobie to do serca i kładłam go głowką na podusi w nocy - i 3 dni sie meczyłam bo się wiercił niby spał ale ja czuwałam bo jeździł na boki tą głową aż wkońcu się zdenerwowałam i wywaliam spod niego tą podusię i spowrotem śpi jak zabity

A czy dzieciaczki, które śpią same w łóżeczkach przykrywacie kołderką? Bo ja się trochę boję i narazie kładę małego spać w śpiworku.

A czy dzieciaczki, które śpią same w łóżeczkach przykrywacie kołderką? Bo ja się trochę boję i narazie kładę małego spać w śpiworku.
moj odkad sie urodzil przykrywam tylko i wylacznie kolderka nie mam tu zadnego rozka nie stosuje sie go we wloszech... a kolderke wciskam po bokach lozeczka co by sie nie przesuwala:)) nigdy sie nie balam bo moj maly jak juz spi to jak kamien i wogole sie ni kreci...

Podpisuję się pod tym pytaniem!!!
Dzisiaj miałam Was o to zapytać:-D

Nasza Julcia na razie śpi w rożku ale chyba powoli zaczyna być jej ciasno:szok:

Witaski :-)
My właśnie wróciliśmy z maluszkiem z badania bioderek (nie usg-pomyłka;-):-D:-D), no i ... :-( Alan słabo rozkłada nóżki :-:)-:)-(, muszę go pieluchować ciągle przez miesiąc, nosić z nóżkami na moich biodrach, i ćwiczyć mu nóżki, a za miesiąc na USG (tym razem) do kontroli, ale się zmartwiłam :-(, maluszek płakał jak mu ta lekarka kolanka bardziej na boki rozłożyła, chyba go to bolało biedaczka :-( ehhh...

reklama
My dzis rozpoczelismy podawac Nutramigen po Bebilonie pepti maly mial takie kolki:crazy: zanosil sie az od placzy , kazde prykniecie bylo okupione placzem i prezeniem:-( teraz zjadl pierwsza butle i odrazu usnal biedak:-( jestem zdziwiona ze wypil to mleczko od razu przeciez zapach ono ma obrzydliwy:baffled: ale zmieszalam delikatnie z pepti. trzymajcie kciuki zeby mleczko sie przyjelo i zeby kupki byly ok po nim:zawstydzona/y:

Do góry