reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witaski :-)
My właśnie wróciliśmy z maluszkiem z badania bioderek (nie usg-pomyłka;-):-D:-D), no i ... :-( Alan słabo rozkłada nóżki :-:)-:)-(, muszę go pieluchować ciągle przez miesiąc, nosić z nóżkami na moich biodrach, i ćwiczyć mu nóżki, a za miesiąc na USG (tym razem) do kontroli, ale się zmartwiłam :-(, maluszek płakał jak mu ta lekarka kolanka bardziej na boki rozłożyła, chyba go to bolało biedaczka :-( ehhh...

lo jej a nie mogli zrobic odrazu usg???? bidulko teraz sie bedziesz zamartwiac caly miesiac:-:)-:)-( u nas bioderka ok ale tez zapobiegawczo mamy pieluchowac i zabki robic jak maly na brzuszku lezy:sorry2:

reklama
Olcia82 ja mojego Fifusia przykrywam kocykiem w lozeczku;-) kolderki nawet nie wypakowałam i nie oblekłam jeszcze gdyz pewnie by sie utopil pod ta kolderka gdybym go przykryla:-D:-D poczekam troszke z kolderka jak podrosnie:tak:

lo jej a nie mogli zrobic odrazu usg???? bidulko teraz sie bedziesz zamartwiac caly miesiac:-:)-:)-( u nas bioderka ok ale tez zapobiegawczo mamy pieluchowac i zabki robic jak maly na brzuszku lezy:sorry2:

Nie mam pojęcia :no::zawstydzona/y: pewnie łatają dziury w budżecie i oszczędzają na czym tylko się da :zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zresztą usg robią w szpitalu, czyli w innym budynku co robili badanie- jakieś 50 m dalej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nie mam pojęcia :no::zawstydzona/y: pewnie łatają dziury w budżecie i oszczędzają na czym tylko się da :zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zresztą usg robią w szpitalu, czyli w innym budynku co robili badanie- jakieś 50 m dalej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ta nasza sluzba zdrowia:crazy::crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dlatego ja poszlam prywatnie zeby mnie takie niespodzianki ominely:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: edzia trzymaj sie napewno bioderka beda ok!!!

My dzis rozpoczelismy podawac Nutramigen po Bebilonie pepti maly mial takie kolki:crazy: zanosil sie az od placzy , kazde prykniecie bylo okupione placzem i prezeniem:-( teraz zjadl pierwsza butle i odrazu usnal biedak:-( jestem zdziwiona ze wypil to mleczko od razu przeciez zapach ono ma obrzydliwy:baffled: ale zmieszalam delikatnie z pepti. trzymajcie kciuki zeby mleczko sie przyjelo i zeby kupki byly ok po nim:zawstydzona/y:

Trzymam kciuki!!!!!;-)

Chciałam jeszcze zapytać o sprawę pupy. Co stosujecie? Ja używałam do tej pory maść bepanthen, ale dziś zauważyłam czerwone ślady przy odbycie małego :baffled:, więc chyba przerzucę się na sudocrem. No chyba że polecacie coś innego?

Chciałam jeszcze zapytać o sprawę pupy. Co stosujecie? Ja używałam do tej pory maść bepanthen, ale dziś zauważyłam czerwone ślady przy odbycie małego :baffled:, więc chyba przerzucę się na sudocrem. No chyba że polecacie coś innego?

Ja od początku smaruję pupcię Julci maścią witaminową i jak na razie u nas sprawdza się....:tak::tak::tak:

My dziś na 11.15 mamy usg bioderek :tak: ciekawe czy też nam każą dawać pieluszkę zapobiegawczo :baffled::wściekła/y::wściekła/y:, a co do podnoszenia tej główki to i ja chyba umówię się z pediatrą :baffled:sama już nie wiem, czy normalnie podnosi główkę czy za nisko :baffled::confused::confused:, może ja za dużo panikuję :sorry2:

Nie martw się, na pewno pieluchowanie pomoże i za miesiąc będzie już dobrze! A co do podnoszenia główki - poproś pediatrę o skierowanie na konsultację. Ćwiczenia nigdy nie zaszkodzą, a może i na bioderka coś wam w poradnii doradzą. Zresztą wasza pediatra bez niczego daje skierowania do poradni, tylko z tego co wiem, nie do szpitala, tylko tej na Mickiewicza.

reklama

Ja uzywam Nivea baby krem przeciw odparzeniom a czasami smaruje pupcie kremem pielegnacyjnym rowniez Nivea Baby. u nas sie sprawdza zadnych zaczerwienien nie ma:tak:

Do góry