reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witaski :-)
My właśnie wróciliśmy z maluszkiem z badania bioderek (nie usg-pomyłka;-):-D:-D), no i ... :-( Alan słabo rozkłada nóżki :-:)-:)-(, muszę go pieluchować ciągle przez miesiąc, nosić z nóżkami na moich biodrach, i ćwiczyć mu nóżki, a za miesiąc na USG (tym razem) do kontroli, ale się zmartwiłam :-(, maluszek płakał jak mu ta lekarka kolanka bardziej na boki rozłożyła, chyba go to bolało biedaczka :-( ehhh...

lo jej a nie mogli zrobic odrazu usg???? bidulko teraz sie bedziesz zamartwiac caly miesiac:-:)-:)-( u nas bioderka ok ale tez zapobiegawczo mamy pieluchowac i zabki robic jak maly na brzuszku lezy:sorry2:

reklama
Olcia82 ja mojego Fifusia przykrywam kocykiem w lozeczku;-) kolderki nawet nie wypakowałam i nie oblekłam jeszcze gdyz pewnie by sie utopil pod ta kolderka gdybym go przykryla:-D:-D poczekam troszke z kolderka jak podrosnie:tak:

lo jej a nie mogli zrobic odrazu usg???? bidulko teraz sie bedziesz zamartwiac caly miesiac:-:)-:)-( u nas bioderka ok ale tez zapobiegawczo mamy pieluchowac i zabki robic jak maly na brzuszku lezy:sorry2:

Nie mam pojęcia :no::zawstydzona/y: pewnie łatają dziury w budżecie i oszczędzają na czym tylko się da :zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zresztą usg robią w szpitalu, czyli w innym budynku co robili badanie- jakieś 50 m dalej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nie mam pojęcia :no::zawstydzona/y: pewnie łatają dziury w budżecie i oszczędzają na czym tylko się da :zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zresztą usg robią w szpitalu, czyli w innym budynku co robili badanie- jakieś 50 m dalej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ta nasza sluzba zdrowia:crazy::crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dlatego ja poszlam prywatnie zeby mnie takie niespodzianki ominely:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: edzia trzymaj sie napewno bioderka beda ok!!!

My dzis rozpoczelismy podawac Nutramigen po Bebilonie pepti maly mial takie kolki:crazy: zanosil sie az od placzy , kazde prykniecie bylo okupione placzem i prezeniem:-( teraz zjadl pierwsza butle i odrazu usnal biedak:-( jestem zdziwiona ze wypil to mleczko od razu przeciez zapach ono ma obrzydliwy:baffled: ale zmieszalam delikatnie z pepti. trzymajcie kciuki zeby mleczko sie przyjelo i zeby kupki byly ok po nim:zawstydzona/y:

Trzymam kciuki!!!!!;-)

Chciałam jeszcze zapytać o sprawę pupy. Co stosujecie? Ja używałam do tej pory maść bepanthen, ale dziś zauważyłam czerwone ślady przy odbycie małego :baffled:, więc chyba przerzucę się na sudocrem. No chyba że polecacie coś innego?

Chciałam jeszcze zapytać o sprawę pupy. Co stosujecie? Ja używałam do tej pory maść bepanthen, ale dziś zauważyłam czerwone ślady przy odbycie małego :baffled:, więc chyba przerzucę się na sudocrem. No chyba że polecacie coś innego?

Ja od początku smaruję pupcię Julci maścią witaminową i jak na razie u nas sprawdza się....:tak::tak::tak:

My dziś na 11.15 mamy usg bioderek :tak: ciekawe czy też nam każą dawać pieluszkę zapobiegawczo :baffled::wściekła/y::wściekła/y:, a co do podnoszenia tej główki to i ja chyba umówię się z pediatrą :baffled:sama już nie wiem, czy normalnie podnosi główkę czy za nisko :baffled::confused::confused:, może ja za dużo panikuję :sorry2:

Nie martw się, na pewno pieluchowanie pomoże i za miesiąc będzie już dobrze! A co do podnoszenia główki - poproś pediatrę o skierowanie na konsultację. Ćwiczenia nigdy nie zaszkodzą, a może i na bioderka coś wam w poradnii doradzą. Zresztą wasza pediatra bez niczego daje skierowania do poradni, tylko z tego co wiem, nie do szpitala, tylko tej na Mickiewicza.

reklama

Ja uzywam Nivea baby krem przeciw odparzeniom a czasami smaruje pupcie kremem pielegnacyjnym rowniez Nivea Baby. u nas sie sprawdza zadnych zaczerwienien nie ma:tak:

Do góry