reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

przed chwila wrocilam od neurologa powiedziala mi zebym sie nie przejmowala usg tym co wczesniej wam juz pisalam mowila ze narazie wszystko ma w rozszeszonej gornej normie a usg powtorzyc jak bedzie miala pol roku ttylko dostalysmy juz drugie skierowanie na rehabilitacje bo malutka zza slabo unosi głowke :-:)-:)-(wieczorem mam nastepną wizyte prywatna tez u neurologa zobaczymy co mi powie :szok::szok:

my też chodzimy do neurologa i mamy w domu rehabilitację ale zupelnie odwrótnie bo unas Mały za wcześnie zaczął podnosić głowe i zbyt mocno :baffled: popyrdane to wszystko
czasem mi się wydaje że ci wszystcy lekarze to przesadzają i wymyślają ....
wprawdzie powiedzieli nam że moglibyśmy nic z tym nie robic ale ćwiczenia z pewnością mu nie zaszkodzą - no i mamy przemiłą i świetną rehabilitantkę

reklama
my też chodzimy do neurologa i mamy w domu rehabilitację ale zupelnie odwrótnie bo unas Mały za wcześnie zaczął podnosić głowe i zbyt mocno :baffled: popyrdane to wszystko
czasem mi się wydaje że ci wszystcy lekarze to przesadzają i wymyślają ....
wprawdzie powiedzieli nam że moglibyśmy nic z tym nie robic ale ćwiczenia z pewnością mu nie zaszkodzą - no i mamy przemiłą i świetną rehabilitantkę
arlets a ile twoje dzieciatko ma?i do kogo cdzicie? i czy ty jestes z wawy? bo moja tez na poczatku do 2 tyg podnosila tylko oni stwierdzili ze ona nie podnosi tylko odgina za silno i ze to oznacza ze ma tendencje do proby opistocunos londona:-:)-:)-(a i jescze jedno jaka metoda ją cwiczysz i czy sama w domu tez muszisz ja cwiczyc i od ktorego tyg?

A u nas w pediatra nie przyjmuje zdrowych dzieci do 15 lutego bo zakazał sanepid przez nasilone zachorowania na grypę no i nie mogę się do pediatry wybrać.
Szczepienie nam się przesunie a na dodatek mam milion pytań wydaje mi się że Pati też za słabo głowę podnosi bo jak leży na brzuszku to ją tylko tak odwraca wpatrzona w materacyk a nie zadziera do góry i na dodatek czasem ma takie drżenie delikatne nóżki jak ją wezmę na ręce albo jak zmieni pozycje i jeszcze te kupki, już było kilka dni super ale znowu miała zaparcie po 2 dniach czyli wczoraj zaczęła mniej jeść i wymiotować rano zrobiła wreszcie kupkę ale strasznie się namęczyła była śmierdząca i ciemno zielona :no:
Pójdę jutro sama, bo mąż wziął wolne żeby nas zawieść na usg bioderek, moze coś doradzi chociaż tak bez obejrzenia dziecka to pewnie ciężko będzie.
O te stawy też się martwię bo mała po porodzie miednicowym ogólnie dół :-(

A u nas w pediatra nie przyjmuje zdrowych dzieci do 15 lutego bo zakazał sanepid przez nasilone zachorowania na grypę no i nie mogę się do pediatry wybrać.
Szczepienie nam się przesunie a na dodatek mam milion pytań wydaje mi się że Pati też za słabo głowę podnosi bo jak leży na brzuszku to ją tylko tak odwraca wpatrzona w materacyk a nie zadziera do góry i na dodatek czasem ma takie drżenie delikatne nóżki jak ją wezmę na ręce albo jak zmieni pozycje i jeszcze te kupki, już było kilka dni super ale znowu miała zaparcie po 2 dniach czyli wczoraj zaczęła mniej jeść i wymiotować rano zrobiła wreszcie kupkę ale strasznie się namęczyła była śmierdząca i ciemno zielona :no:
Pójdę jutro sama, bo mąż wziął wolne żeby nas zawieść na usg bioderek, moze coś doradzi chociaż tak bez obejrzenia dziecka to pewnie ciężko będzie.
mopku mi neurolog mowila ze do 6 tyg to normalne ze dziecku moze drgac jakas czesc ciała

u nas tez bylo ulozenie posladkowe i sie martwilam ale po usg ortopeda powiedzial ze bioderka pierwsza klasa wiec sie nie mart bedzie ok:tak::tak: kurcze moj niusio ma juz 7 tygodni i tez zaobserwowalam ze czasami nozka jedna mu drzy:-:)-(

tygrysku nic sie nie martw jezeli chodzi o drżenie nozki to mojej drgała do 8 tyg i juz teraz niedrży zobaczymy co powie na to neurolog, a wiesz jak to jest z tymi lekarzami jedni mowia tak inni co innego. u mojewj malutkiej jeden lekarz mowi ze cos jest tam normą np 1mm a inny mowi ze 4mm wiec to jest róznie :tak::tak::tak:

tygrysku nic sie nie martw jezeli chodzi o drżenie nozki to mojej drgała do 8 tyg i juz teraz niedrży zobaczymy co powie na to neurolog, a wiesz jak to jest z tymi lekarzami jedni mowia tak inni co innego. u mojewj malutkiej jeden lekarz mowi ze cos jest tam normą np 1mm a inny mowi ze 4mm wiec to jest róznie :tak::tak::tak:

Ja poprostu nie moge z tych lekarzy:crazy: czy oni ucza sie z innych ksiazek do cholery!!:crazy: myslalam ze na dana chorobe jest okreslona liczba objawow takich samych a nie wzietych z kosmosu:crazy::crazy: teraz my rodzice nie wiemy czy nasze dziecko jest zdrowe czy chore bo jeden powie ze ok a drugi ze zle:crazy: oszalec mozna:-:)-(

Kurcze chyba u nas B.pepti sie nie przyjal :-:)-( poczekam jeszcze z 2 dni a jak nie bedzie porawy to wykupuje Nutramigen:-( kupkis sie poprawily i krewki nie ma od kilku dni ale maluszek dostaje potworne bolesci brzuszka:-( placze wrecz ryczy czego wczesniej nie bylo:-:)-( jak chce puscic gazy to widac ze go to boli i placze to samo z kupka musi sie troche nameczyc przy jej robieniu:-( troche boje sie ze to meczace takie czeste zmiany mleczka ale przeciez w koncu moze po Nutramigenie bedzie lepeij:-(

Dziewczyny mojemu dziecku sie poprzestawialo w glowce i w dzien spi a w nocy buszuje zamienil dzien z noca czy jest jakis sposob zeby to odwrocic:-:)-:)-( od 2 tygodni maly sie budzi kolo 23.30 i do 4-5 nie zasnie a pozniej spi nawet po 4 godziny w dzien...

pozmozcie bo moje baterie juz sie wyczerpaly ja w dzien nie umiem spac... a w nocy jak zoombi chodze...

landryneczko, ja kiedyś wyczytałam w książce, że w nocy należy karmić przy wygaszonym świetle i mało się odzywać, jeśli juz to szeptem. W dzień z kolei, jak dziecko śpi, to nie może być całkowitej ciszy. Mały musi zacząć rozróżniać pory dnia i nocy. U nas się sprawdziło. Ja Olka karmię w nocy na leżąco, właściwie śpiąc, przy zgaszonym świetle-i on też rzadko się budzi, je z zamkniętymi oczkami :-)

reklama
Do góry