reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A my się jutro wybieramy do naszej pediatry, bo wydaje mi się, że Hania jakoś słabiej główkę podnosi i w ogóle tak dziwnie ją przekrzywia po skosie. Wolę to skonsultować.
Ależ to moje dziecko rozpieszczone: właśnie siedzi w leżaczku i wrzeszczy, bo znowu chce na rączki :baffled: A mnie już kręgosłup wysiada powoli...

reklama
Dziewczyny mam pytanie:dokarmiam Małą piersią, ale nie mogłam się opanować i dzisiaj zjadłam rybę smażoną:zawstydzona/y:Więc po jakim czasie mogę Małej dać cyca, tak aby jej nie zaszkodziło:baffled:

Dziewczyny-mój Olek zawsze robi kupkę, jak go sobie kładę na zgiętych nogach twarzą do siebie, siedząc oparta o ścianę. Zauważyłam, że w 99% przypadkach robi wtedy kupkę bez prężenia. Sróbujcie, może Waszym Maluszkom też będzie łatwiej :-)

W piątek wieczorem zauważyłam coś dziwnego u Bartka. Tak jakby coś mu wystawało z pępka :baffled::confused: W sobotę i niedzielę było to bardziej widoczne. Wygląda to jak taka ciemnoczerwona kuleczka. Poszłam więc z nim dzisiaj do pediatry ( nowej, bo zmieniłam lekarkę, tamta była do kitu ) i okazało się że moje słonko ma ziarniniaka pępka :baffled::baffled: I mam skierowanie do chirurga :-( Będę próbowała załapać się na termin jutro. Czy któraś z Was spotkała się kiedykolwiek z tym ziarniniakiem?

A my się jutro wybieramy do naszej pediatry, bo wydaje mi się, że Hania jakoś słabiej główkę podnosi i w ogóle tak dziwnie ją przekrzywia po skosie. Wolę to skonsultować.
Ależ to moje dziecko rozpieszczone: właśnie siedzi w leżaczku i wrzeszczy, bo znowu chce na rączki :baffled: A mnie już kręgosłup wysiada powoli...
Ja tez się obawiam ze mój mały za nisko podnosi główkę :-(
Dziewczyny mam pytanie:dokarmiam Małą piersią, ale nie mogłam się opanować i dzisiaj zjadłam rybę smażoną:zawstydzona/y:Więc po jakim czasie mogę Małej dać cyca, tak aby jej nie zaszkodziło:baffled:
Paola obawiam się ze cały wieczór i noc nie bedziesz mogła małej dac z piersi ale nie jestem pewna.
Dziewczyny-mój Olek zawsze robi kupkę, jak go sobie kładę na zgiętych nogach twarzą do siebie, siedząc oparta o ścianę. Zauważyłam, że w 99% przypadkach robi wtedy kupkę bez prężenia. Sróbujcie, może Waszym Maluszkom też będzie łatwiej :-)
Zastosuje się do Twojej rady, jak tylko mały bedzie miał problemy z kupką.
W piątek wieczorem zauważyłam coś dziwnego u Bartka. Tak jakby coś mu wystawało z pępka :baffled::confused: W sobotę i niedzielę było to bardziej widoczne. Wygląda to jak taka ciemnoczerwona kuleczka. Poszłam więc z nim dzisiaj do pediatry ( nowej, bo zmieniłam lekarkę, tamta była do kitu ) i okazało się że moje słonko ma ziarniniaka pępka :baffled::baffled: I mam skierowanie do chirurga :-( Będę próbowała załapać się na termin jutro. Czy któraś z Was spotkała się kiedykolwiek z tym ziarniniakiem?
Kurcze nie potrafie ci pomóc, nie wiem co to moze byc :dry:, ale nie martw sie to na pewno nic groźnego.

Olcia czytalam ze dostaniesz od lekarza plyn do przemywania tego pepka i ziarniniak zniknie, tylko trzeba uwazac bo ten plyn jest mocniejszy od spirytusu zeby nie poparzyc dzidziusia

ja zawsze tak trzymam Fifcia po jedzonku i u nas niestety nie dziala:-( ale w tej pozycji zawsze sie odbija:-D:-D:-D

olcia nie chcialam cie wystraszyc:zawstydzona/y: przepraszam, napewno znajdziesz jakis sposob, moze zabezpieczysz pieluszka tetrowa brzuszek dzidzi i przetrzesz pepuszek, moze nie bedzie tak zle:no:,

reklama
Oj mam nadzieję. Jak zapytałam z czego mogło mu się to zrobić, to lekarka powiedziała, że jak pępuszek się goił i zasklepiał to Bartek za szybko przybierał na wadze i to się otworzyło.

Do góry