reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Była u mnie położna ostatni raz dzisiaj :-( Szkoda bo zawsze jak miałam jakieś wątpliwości to mogłam zapytać. No i okazuje się, że mała ma skazę jednak i od dzisiaj nie jem nabiału nie wiem jak to przeżyję. Bo ja praktycznie tylko nabiał jadłam :-(

reklama
Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek, wszystko w porządku, ale lekarz i tak kazał nam przez miesiąc dawać dodatkową pieluchę:confused: Trochę tego nie rozumiem, bo skoro w porządku, to po co ta pielucha? A jak nas wypisywali z noworodków, to nas usg bioderek powiedzieli, że jeśli wszystko jest ok to teraz już się profilaktycznie nie daje dodatkowej pieluchy:sorry2: I bądź tu mądry. A jakie u was obyczaje w tej materii?
A, i mamy przyjść jeszcze raz po ukończeniu 3 miesiąca.

A My juz wrocilismy od lekarza i kupki sa ok:zawstydzona/y: Zaszczepilismy tez Fifusia i najpierw dostal doustnie Rotarix przeciwko rotawirusowi i juz nam sie przy tym rozplakal gdyz nie smakowalo jemu to paskudztwo a pani na sile dawala biedakowi:-:)-( potem jak sie uspokoil przyszla pora na klucie i przy wkluwaniu biedaczek az sie zanosil placzem:-:)-( normalnie nie widzialam jeszcze zeby tak moj maluszek plakal:-( ale jak tylko wyszlismy z gabinetu to sie uspokoil i teraz sobie smacznie spi:tak::tak: kolejna wizyta za 6 tygodni nie wiem jak ja to przezyje:-(

Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek, wszystko w porządku, ale lekarz i tak kazał nam przez miesiąc dawać dodatkową pieluchę:confused: Trochę tego nie rozumiem, bo skoro w porządku, to po co ta pielucha? A jak nas wypisywali z noworodków, to nas usg bioderek powiedzieli, że jeśli wszystko jest ok to teraz już się profilaktycznie nie daje dodatkowej pieluchy:sorry2: I bądź tu mądry. A jakie u was obyczaje w tej materii?
U nas tak samo. Bylismy 16 stycznia na badaniu i wszystko ok, na kontrolną mamy przyjechac 6 marca. I chociaz wszystko ok to lekarz pokazywał jak mam zakładac pieluszke dodatkową i jak nózki maja byc ułozone najczescie, tak profilaktycznie.

my na usg bioderek idziemy jytro wieczorkiem wiec zobaczymy co nam powiedza:baffled::baffled:

A ja nawet na USG nie chodzę bo Pani doktor uważa, że jest ok. i nic nie robię nie pieluszkuję. I nawet dzisiaj się położnej pytałam o to USG i ona stwierdziła, że jak lekarz nie kieruje na USG tzn., że wszystko ok.

Anka 34 i wszystkie dziewczyny walczace z ciemieniuchą ta olejuszka jest rewelacyjna. Naprawde prawie wszystko dało sie wyczesac po pierwszym uzyciu. Polecam:tak:

Ja tez uważam ze to rewelacyjny środek. U mnie też zeszło po pierwszym uzyciu

My bylismy na USG bioderek 8 stycznie i lekarz powiedział że wszystko ok i nic nie trzeba robić żadnej pieluchy profilaktycznie nie kazał zakładać. Następne USG kontrolne mamy na początku marca

My byliśmy 3 tygodnie temu u ortopedy, i w ramach wizyty zrobił usg:tak: wszystko ok pokazał nam jak nosić mała i koniecznie klasc na brzuszek
Niestety nasze dziecko nienawidzi leżeć na brzuszku:no:
Następna wizyta za 3-4 miesiące

Kurcze nie wiem co jest grane moje dziecko cały dzień śpi budzi się na jedzonko i znowu w kimono. Położyłam ją na brzuchu i dalej śpi. Nie wiem co jest grane zaczynam się martwić.:-( Co wy o tym myślicie, moze ma taki dzień?

reklama
Kurcze nie wiem co jest grane moje dziecko cały dzień śpi budzi się na jedzonko i znowu w kimono. Położyłam ją na brzuchu i dalej śpi. Nie wiem co jest grane zaczynam się martwić.:-( Co wy o tym myślicie, moze ma taki dzień?
Tak, może mieć taki dzień, moja też ma czasem (lecz rzadko :blink:) takie dni...

Do góry