reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
[quote

Czy wy tez macie takie odczucie ze pieluszki pampers 2 trzeba czesciej zmieniac od jedynek ?Mi sie wydaje ze one szybciej sa mokre.][/quote]
A może dzieci po prostu częściej i wiekszej ilości robia siusiu?? :-)

Pewnie masz racje, ale nie wydaje mi się zeby w ten sam dzien taka zmaiana nastapiła. Uzywałam jedynek, skonczyły się załozyłam małemu dwójke i po pół godzinie wydaje mi się ze juz są mokre.

Czy wy tez macie takie odczucie ze pieluszki pampers 2 trzeba czesciej zmieniac od jedynek ?Mi sie wydaje ze one szybciej sa mokre.
ja od samego poczatku uzywam pampers 2 i jestem zadowolona , ja mam taki nawyk ze pieluszke w ciagu dnia zmieniam co 3-4 godzinki nawet jak jest nieprzelana jeszcze tzn malo zasiusiana ale jak mi sie nie chce czasem zmienic jej profilaktycznie (to jest w nocy przewaznie:zawstydzona/y:) to maluszek spokojnie wytrzymuje do 6-7 godzin bez zmiany i jest ok nieraz po tym czasie jeszcze mozna by pieluszke zostawic na jedno siusniecie ale ja wole zmienic;-) wiec sadze ze to chyba twoj maluszek wiecej siusia poprostu;-)

Czy wy tez macie takie odczucie ze pieluszki pampers 2 trzeba czesciej zmieniac od jedynek ?Mi sie wydaje ze one szybciej sa mokre.
ja używałam i pampersów i hugissy i z pampersów jestem bardziej zadowolona, a pieluszkę zmieniam tak co 2-3 godziny

Sawka no karmię tylko piersią. .
to nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę:tak:, moja mała na cycku w nocy wytrzymuje góra 3 godziny...

Ja rozrabiam w 10ml wody i podaję Julci w trakcie karmienia(ale karmię butelką) i jej smakuje:-)ale spokojnie mozesz rozrobić w mleczku

Rozrobiłam dziś w herbatce i jakoś przełkła:-)

Była u mnie położna ostatni raz dzisiaj :-( Szkoda bo zawsze jak miałam jakieś wątpliwości to mogłam zapytać. No i okazuje się, że mała ma skazę jednak i od dzisiaj nie jem nabiału nie wiem jak to przeżyję. Bo ja praktycznie tylko nabiał jadłam :-(

A jakie macie objawy?

A jakie macie objawy?
No zaczerwienione brwi i sucha skóra, na brwiach i za uszkami lekko, takie małe krosteczki suche na policzkach bliżej skroni, na szyjce i na piersiach. Marudna z wieczora tak od 17 do 24 MASAKRA. Sapka no i tak zielona wodnista kupa (na szczęście jednorazowa) Jest to skaza białkowa, ale podobno o małym nasileniu.

reklama
tygrysku ja tez karmie bebilonem komfort mi puszka starcza na 5 dni a karmie co 3 -4- 4,5 godz róznie to bywa :-):-):-)
jeju ale ile dajesz ml na jedno jedzonko???? ja karmie 6 razy dziennie i puszka nam starcza na 3,5 dnia:zawstydzona/y: czyli na tydzien ida 2 puszki:baffled::baffled: zarlok maly normalnie mi rosnie:baffled::baffled:otworzylam puszke w poniedialek rano i juz jest koncowka sadze ze jutro w po poludniu otworze nowa

Do góry