reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

A dlaczego prezy sie??nie moze zrobic??:-(
wiesz juz sama nie wiem :-:)-( kupke robi sam taka zadka raz dziennie ewentualnie co drugi dzien, ale zauwazylam ze jak zrobi kupke to przestaje sie prezyc :-(prezy sie tez czesto zaraz przed gazami tzn przed pryknieciem:zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiec juz sama nie wiem jaka jest tego przyczyna:-( ma cos z tym brzuszkiem i polozna kazala podawac ten Lacidifil zeby unormowal prace jelit itp:-(

reklama
wiesz juz sama nie wiem :-:)-( kupke robi sam taka zadka raz dziennie ewentualnie co drugi dzien, ale zauwazylam ze jak zrobi kupke to przestaje sie prezyc :-(prezy sie tez czesto zaraz przed gazami tzn przed pryknieciem:zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiec juz sama nie wiem jaka jest tego przyczyna:-( ma cos z tym brzuszkiem i polozna kazala podawac ten Lacidifil zeby unormowal prace jelit itp:-(

To u nas to samo...unormowaliśmy kupki syropkiem i na jelitka pediatra kazała podawać ten Lacidobaby....Podobno przyczyna to niedojrzaly układa pokarmowy a mleko modyfikowane bardzo obciąża jego pracę:eek:

To u nas to samo...unormowaliśmy kupki syropkiem i na jelitka pediatra kazała podawać ten Lacidobaby....Podobno przyczyna to niedojrzaly układa pokarmowy a mleko modyfikowane bardzo obciąża jego pracę:eek:
ile zmian musi nastapic w takim maluszku zeby przystosowal sie do normalnego i bezproblemowego funkcionowania:-:)-( najpierw sprobuje ten Lacidofil a jak nie poskutkuje to zakupie Lacidobaby:tak::tak: mam nadzieje ze ulze w cierpieniu temu mojemu skrzatowi:tak::tak:

To prawda, że winę ponosi niedojrzały układ trawienny. I kropelki czy probiotyki jednym dzieciom przynoszą wyraźnią ulgę, inny nie. Tak czy owak trzeba się uzbroić w cierpliwość, dolegliwości brzuszkowe powinny ustąpić do końca trzeciego miesiąca.

A ja daję PLANTEX baaardzo pomogło:-) Daję małemu 2 razy dziennie po połowie dawki. Pierwszy raz jak podałam to kołderka furczała:-Djuż chciałam przywiązać, żeby nie odleciała:-D:-D

To prawda, że winę ponosi niedojrzały układ trawienny. I kropelki czy probiotyki jednym dzieciom przynoszą wyraźnią ulgę, inny nie. Tak czy owak trzeba się uzbroić w cierpliwość, dolegliwości brzuszkowe powinny ustąpić do końca trzeciego miesiąca.

Masz racje kochana tylko jak ja sobie pomysle ze moj bąbel bedzie cierpial jeszcze tyle tygodni to mi sie serduszko rozrywa:-:)-:)-(ale mam nadzieje ze tez Lacidofil pomorze

reklama
Blizniaki mam do Ciebie pytanie Twoja mała urodziła się wagowo podobnie do mojego (Mój mały 2500g) Twoja chyba 2700g. jak jest u was z podnoszeniem główki? Mały jak lezy na brzuszku, to podniesie głowkę ale tylko troszeczkę, nie podniesie jej wysoko :-(, zaczynam się tym martwic. Moze to zalezy od wagi i wielkosci maluchów?

Do góry