reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Mam pytanko, pamietam ze chyba xpatrysia i marzycielka podawaly swoim dzieciaczkom Lacidofil. Czy rozpuszczalyscie go w butelce z mleczkiem czy jakos inaczej podawalyscie?? i jakie dawki wasze dzieciaczki przyjmowaly tego leku?? nam kazala polozna podawas Fifkowi gdyz od 2 dni robi zielone kupki:eek:

Ja Ci niestety nie pomogę, bo ja nie dawałam :-) Mnie położna radziła dawać dicoflor (czy jakoś tak...), ale narazie Mały robi ładne kupki. Dziewczyny współczuję Wam problemów z tymi kupkami-Olek tylko raz czy dwa miał problem, a tak ogólnie to nieźle sobie radzi. Tylko mnie rano budzi tym swoim stękaniem ;-)

reklama
Mam pytanko, pamietam ze chyba xpatrysia i marzycielka podawaly swoim dzieciaczkom Lacidofil. Czy rozpuszczalyscie go w butelce z mleczkiem czy jakos inaczej podawalyscie?? i jakie dawki wasze dzieciaczki przyjmowaly tego leku?? nam kazala polozna podawas Fifkowi gdyz od 2 dni robi zielone kupki:eek:

Tygrysek nasza pani pediatra kazała małej podawać raz dziennie LacidoBaby - LACIDOBABY 10 SASZETEK - Apteka internetowa Domzdrowia.pl - leki, suplementy i kosmetyki w internecie. Sprawdź nasze promocje., rozpuszczam jedną saszetkę w 10ml wody i podaję z innej buteleczki w trakcie karmienia...:tak:troszkę oszukuję Julcię ale przynajmniej nie pluje:sorry:

A u mnie jak malutka nie chce zrobić kupki to działa termometr i zaraz jest kupka i tak praktycznie robie codziennie i zawsze sie sprawdza no i malutka zadowolona i ja:-):-):-):-):-):-)

U nas tą samą rolę pełni rureczka i tez używam jej codziennie, a nawet ostatnio dwa razy dziennie. Rano, bo mała jakoś tez samoistnie męczy się z kupką, a wieczorem jak brzusio ją boli.

też tak robiłam ale podobno nie wolno tak często termometrem więc daje jej czopka a potem to już sama robi. Ona tylko zacząć nie umie.:zawstydzona/y:

No właśnie, niektórzy mówią, że nie wolno (termometru czy rureczki), że dziecko się nauczy. A znacie jakiegoś dwulatka, który nie umie sam zrobić kupki? Bo ja nie... Jak mawia moja położna, robienie kupki to czynność fizjologiczna i nie można tego zapomnieć, więc nie ma ryzyka, że dziecko przez rureczkę czy termometr zapomnni, jak się robi kupkę. A po co się ma tak męczyć, jak można mu pomóc...

reklama
Do góry