reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Niestety Oli robi za żadko kupę...więc walczymy z zaparciami....dostaje czopek co drugi dzień...:-:)-:)-(

Asienko my też walczyliśmy z zaparciami, na szczeście na naszej drodze spotkaliśmu Anioła:tak:pania pediatrę, która szybko nam pomogła...Kup Oliwce syrop LACTULOSUM i podawaj jej rano przed karmieniem(raz dziennie!!!!) 5ml...i obserwuj jak zacznie robić rzadsze kupki zmniejsz dawkę do 2,5ml a nastepnie odstaw!!!!
U nas działa:tak:

reklama
Mam pytanko, pamietam ze chyba xpatrysia i marzycielka podawaly swoim dzieciaczkom Lacidofil. Czy rozpuszczalyscie go w butelce z mleczkiem czy jakos inaczej podawalyscie?? i jakie dawki wasze dzieciaczki przyjmowaly tego leku?? nam kazala polozna podawas Fifkowi gdyz od 2 dni robi zielone kupki:eek:

Asienko my też walczyliśmy z zaparciami, na szczeście na naszej drodze spotkaliśmu Anioła:tak:pania pediatrę, która szybko nam pomogła...Kup Oliwce syrop LACTULOSUM i podawaj jej rano przed karmieniem(raz dziennie!!!!) 5ml...i obserwuj jak zacznie robić rzadsze kupki zmniejsz dawkę do 2,5ml a nastepnie odstaw!!!!

Madzienko to super ze problem z kupkami sie wreszcie skonczyl:tak::tak:

Mam pytanko, pamietam ze chyba xpatrysia i marzycielka podawaly swoim dzieciaczkom Lacidofil. Czy rozpuszczalyscie go w butelce z mleczkiem czy jakos inaczej podawalyscie?? i jakie dawki wasze dzieciaczki przyjmowaly tego leku?? nam kazala polozna podawas Fifkowi gdyz od 2 dni robi zielone kupki:eek:

Lakcid jest taki w szklanym opakowaniu więc go rozpuszczam i daję raz dziennie do mleczka.

Problem w tym , że moja Oli ma rzadka kupkę a sama nie chce jej robić tylko po czpku zaczyna i robi...:-:)-(

A u mnie jak malutka nie chce zrobić kupki to działa termometr i zaraz jest kupka i tak praktycznie robie codziennie i zawsze sie sprawdza no i malutka zadowolona i ja:-):-):-):-):-):-)

A u mnie jak malutka nie chce zrobić kupki to działa termometr i zaraz jest kupka i tak praktycznie robie codziennie i zawsze sie sprawdza no i malutka zadowolona i ja:-):-):-):-):-):-)

też tak robiłam ale podobno nie wolno tak często termometrem więc daje jej czopka a potem to już sama robi. Ona tylko zacząć nie umie.:zawstydzona/y:

Lakcid jest taki w szklanym opakowaniu więc go rozpuszczam i daję raz dziennie do mleczka.

Problem w tym , że moja Oli ma rzadka kupkę a sama nie chce jej robić tylko po czpku zaczyna i robi...:-:)-(

kurcze u nas tez niby kupka jest zadka i jak pojawia sie raz dziennie czy ewentualnie co 2 dni to duzo jej az caly filip jest w niej upackany tylko problem w tym ze on sie strasznie meczy przy tej kupie:-( od wzoraj biedak sie prezyl i byl marudny i prykal co chwile i dopiero jak dzis zrobil kupke (ogroooooooooooomniaaaaaaaaaasta:) to od razu usnal i teraz spokojny jest. I tak jest przed prawie kazda kupka:-(

Ja też małej nie werandowałam. Co do kupek to u nas niestety też zaczęły sie problemy i czopek poszedł w ruch.
A jak juz jesteśmy przy chrzcinach to ile dziewczyny dajecie/dałyście kasy za chrzciny?

Madziu ten syropek jest podobno super i taki na naturalnych produktach. Właśnie rozmawiałam na ten temat z mama a ona jest kierowniczka apteki i mi tak powiedziała, więc jak u mojej małej się to nie ustabilizuje to tez dam jej ten syropek.......jak dobrze że możemy się tu wymieniac swoimi doświadczeniami

reklama
Ja też małej nie werandowałam. Co do kupek to u nas niestety też zaczęły sie problemy i czopek poszedł w ruch.
A jak juz jesteśmy przy chrzcinach to ile dziewczyny dajecie/dałyście kasy za chrzciny?
tjezeli chodzi o chrzcimy to dzis ten watek akurat poruszalam na mamach grudniowych :-):-):-)

Do góry