reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

kurcze niewiem co jest, pisze posty, wysylam i ich nie ma. :wściekła/y:

pisalam juz 2 razy ze maly po szczepieniu i ze wazy 5kg rowno , jak na 2 miesiace to tak nie za duzo ale ok:tak: 25centyl

reklama
Blizniaki mam do Ciebie pytanie Twoja mała urodziła się wagowo podobnie do mojego (Mój mały 2500g) Twoja chyba 2700g. jak jest u was z podnoszeniem główki? Mały jak lezy na brzuszku, to podniesie głowkę ale tylko troszeczkę, nie podniesie jej wysoko :-(, zaczynam się tym martwic. Moze to zalezy od wagi i wielkosci maluchów?
Moja podnosi dość wysoko, ale tylko na chwilę, nie lubi leżeć na brzuszku. Moze tylko ci sie wydaje ze to nie wysoko.

pisalam juz 2 razy ze maly po szczepieniu i ze wazy 5kg rowno , jak na 2 miesiace to tak nie za duzo ale ok:tak: 25centyl
to dobrze ze wszystko ok, a z wagą nie ejst źle, moi chłopcy jak mieli 7 tygodni to ważyli po 4 kg i wyrośli na dużych chłopów.

Cyprysiowa - nic sie nie denerwuj - bo Cię te nerwy zjedzą.... Owszem pisałaś... pisałaś o tym wszystkim.... lecz na głównym wątku :tak::tak:;-);-) Wiem, bo wcześniej na tamtym siedziałam, a teraz tu weszlam. Także wszystko ok.

kurcze moze tez kupie gdyz biedaczek jak sie prezy to tak mi go szkoda:-:)-(
Tygrysku
Kup, kup, to są tylko dobrotliwe probiotyki bakterie, jak w jogurcie, nic nie zaszkodzi, jak byłam w szpitalu, a mała była całkiem zdrowa, tylko kupki nie robiła, to też lekarz zalecił. jeszcze nie dawałam, bo piersią karmię, ale jak czasem dokarmię z butli, to też w nocy przed pryknięciem pręży się... więc jak to nastąpi to jej dam, bo mam kupione

Dziewczyny!!! jak zauważyłam - to na obydwu wątkach rozmawiamy o tym samym, kilka dni temu była mowa o chrzcie, o kasie, o kupkach tu i tu itp. Dziś to samo na tamtym wątku... Ja proponuję, żeby rozmawiać tylko na jednym wątku, bo umykają nam ważne info. Ja też nie mam czasu - tak jak Anka z resztą na dwóch wątkach siedzieć - a na obydwu prawie o tym samym... Decydujemy się na jeden z tych wątków???? CO WY NA TO??????

Tygrysku
Kup, kup, to są tylko dobrotliwe probiotyki bakterie, jak w jogurcie, nic nie zaszkodzi, jak byłam w szpitalu, a mała była całkiem zdrowa, tylko kupki nie robiła, to też lekarz zalecił. jeszcze nie dawałam, bo piersią karmię, ale jak czasem dokarmię z butli, to też w nocy przed pryknięciem pręży się... więc jak to nastąpi to jej dam, bo mam kupione

Dziewczyny!!! jak zauważyłam - to na obydwu wątkach rozmawiamy o tym samym, kilka dni temu była mowa o chrzcie, o kasie, o kupkach tu i tu itp. Dziś to samo na tamtym wątku... Ja proponuję, żeby rozmawiać tylko na jednym wątku, bo umykają nam ważne info. Ja też nie mam czasu - tak jak Anka z resztą na dwóch wątkach siedzieć - a na obydwu prawie o tym samym... Decydujemy się na jeden z tych wątków???? CO WY NA TO??????

slonce ale ty kupilas Lacidofil czy ten drugi specyfik????

Ja uważam, że powinnyśmy pisać na wątkach osobno do tego przeznaczonych czyli a tym o naszych maluszkach o ich zdrowiu i opiece, a na mamusiach grudniowych o całej reszcie, bo nie będzie mi się chciało szukać info. np. o jakiejś maści jak na jednym będziemy pisać o wszystkim. Takie jest moje zdanie.

Blizniaki mam do Ciebie pytanie Twoja mała urodziła się wagowo podobnie do mojego (Mój mały 2500g) Twoja chyba 2700g. jak jest u was z podnoszeniem główki? Mały jak lezy na brzuszku, to podniesie głowkę ale tylko troszeczkę, nie podniesie jej wysoko :-(, zaczynam się tym martwic. Moze to zalezy od wagi i wielkosci maluchów?
agacia u mnie to malutka tez podnosi głowke ale tylko na chwilke i czasami sobie przekreci na boki no i neurolog nam powiedziala że ma duze hipotonie osiową w trakcie co oznacza obnizone napięcie mięsniowe, moja w czoraj skonczyła 8tyg. ale wazyla 3500. Nam niestety bedzie potrzebna na to rehabilitacja ale narzie nie dopiero ma nam powiedziec doktorka kiedy mamy zaczać.
Nic się nie martw bedzie dobrze to wszystko zależy od dzieciaczka, to że słabo podnosi głowke nie koniecznie oznacza coś złego. U nas było też stwierdzone po tym jak sie malutką podniesie na jednej rece pod brzuszkiem i w tedy sie patrzy czy ma głowke zwisającą czy choc próbuje ją tzrymać. Mojej niestety w tedy leciała jak noworodkowi:-:)-:)-(

Ja uwazam ze dwa wątki powinny pozostac, ale powinnismy byc bardziej zdyscyplinowane i dwa razy przemyslec czy o jakiejs sprawie piszemy w odpowiednim miejscu:-)

Moja niunia tez sie czesto prezy. Robi kupke regularnie, rzadką i nie przyszlo mi na mysl ze to od brzuszka. Chyba tez kupie jakis specyfik, bo chyba nie zaszkodzi?:-)

To u nas to samo...unormowaliśmy kupki syropkiem i na jelitka pediatra kazała podawać ten Lacidobaby....Podobno przyczyna to niedojrzaly układa pokarmowy a mleko modyfikowane bardzo obciąża jego pracę:eek:

Madzienka znalazlam info ze lacidobaby jest w saszetkach, czyli w proszku, tak? Jaką dawke zalecil Ci pediatra?

reklama
Ja uważam, że powinnyśmy pisać na wątkach osobno do tego przeznaczonych czyli a tym o naszych maluszkach o ich zdrowiu i opiece, a na mamusiach grudniowych o całej reszcie, bo nie będzie mi się chciało szukać info. np. o jakiejś maści jak na jednym będziemy pisać o wszystkim. Takie jest moje zdanie.

Ja też tak myślę, tylko trzeba pilnować porządku, tzn. w wątku o opiece pisać tylko o tym, co bezpośrednio dotyczy opieki nad maluchem, problemów,itp. A na głównym - chrzty, pogaduchy i cała reszta.

Do góry