reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Witam
Powiedzcie mi dziewczyny,jak ubieracie swoje maluchy do spania i ile macie stopni w pokoju w nocy??? i czy Wasze szkraby też nie lubią myć łepetynki??? bo moja Oli jak tylko widzi że puszczam wodę z prysznica to dostaje histerii....o rondzie nie ma mowy o ręczniku na oczy też nie....poprostu muszę siłą jej tą głowę płukać.....:-(

My mamy ok.23 stopni i Olek śpi w piżamce i śpiworku, albo w pajacyku pod kołderką. A co do mycia głowy, my mamy tylko jeden sprawdzony sposób. Wkładam małą wannę do dużej i tak go myję-mała wanienka ma wbudowany leżaczek, więc Młody siłą rzeczy ma głowę odchyloną.

reklama
Yokus my podobnie jak zaplo spłukujemy główkę malutkim garnuszkiem , a co do ubioru to my spimy w pizamce i skarpeteczkach cieniutkich ( w nocy się często odkrywa ale jak zamrznie to werci sie wiec szybko przykrywam kaldra i spi dalej) , temperatura to ok 21-22 stopni

Witam
Powiedzcie mi dziewczyny,jak ubieracie swoje maluchy do spania i ile macie stopni w pokoju w nocy??? i czy Wasze szkraby też nie lubią myć łepetynki??? bo moja Oli jak tylko widzi że puszczam wodę z prysznica to dostaje histerii....o rondzie nie ma mowy o ręczniku na oczy też nie....poprostu muszę siłą jej tą głowę płukać.....:-(

Yoka co do mycia ggłowy to my na szczęście nie mamy żadnego problemu...myślę że to zasługa chodzenia na basen....Jula sama polewa sobie glowe lub nurkuje...wiec glowke płucze jej prysznicem

A co do spania to z reguły spimy w pajacyku, a w pokoju Julci jest ok 23stopnie przy zakreconym kaloryferze:szok:...nie wiem ile byloby gdybym go odkreciła:sorry2::sorry2::sorry2:

a zakładacie pod piżamkę jeszcze body??? no i właśnie ciekawa byłam jak ze skarpetkami....bo nigdy nie wiem czy zakładać małej na noc czy kłaść boso....a też śpi w śpiworku....?:-)

Witam
my zakładamy piżamkę lub pajacyk, skarpetki to zależy od temperatury, pod spód już nic więcej nie zakładamy żadnych body i tym podobnych a w pokoju mamy ok 20 stopni. Z myciem nie mamy problemu ja ją kładę na plecki i podtrzymuję główkę a drugą ręką spłukujemy.
A jakie macie?? Ja mam z Cool Club jakieś takie zwykłe kozaczki....wstawie potem zdjęcie...
My mamy z ccc kozaczki które wyglądają jak kowbojki ale mała umiała chodzić jeszcze przed zimą więc w kozaczkach chodziła bez problemu.

My śpimy albo w body z krótkim+pajacyk, albo w body z długim+śpiochy:) temp. około 22-23 stopnie....Zuzia cały czas się odkrywa a ja już nie mam siły ani woli jej przykrywać...widocznie tak jej lepiej:)

My śpimy albo w body z krótkim+pajacyk, albo w body z długim+śpiochy:) temp. około 22-23 stopnie....Zuzia cały czas się odkrywa a ja już nie mam siły ani woli jej przykrywać...widocznie tak jej lepiej:)

Jasiek śpi w piżamce. Spodenki i bluzeczka - jak jest chłodniej to zakładam mu jeszcze bodziaka pod spód. I w skarpetkach które i tak jakimś cudem ściąga sobie w nocy :-)W pokoju ma około 22 stopni.

A co do kąpieli i mycia główki - zupełnie nie ma problemu - Jasiek kocha wodę i nawet sam włazi pod prysznic :-)

Witam

Body i pajacyk, u nas nad ranem jest chłodno tym bardziej, że mały nie toleruje żadnego przykrycia .

Witam

Bartek śpi w piżamce bawełnianej - bluzeczka + spodenki, przykryty kołderką. W nocy mamy ok 20 stopni.
Co do wody, to podobnie jak u Madzienki, myślę że zasługą basenu jest to , że Bartek nie ma problemu z myciem głowy itp. Płuczę mu normalnie prysznicem i jest ok, lubi to :tak:

Yoka co do mycia ggłowy to my na szczęście nie mamy żadnego problemu...myślę że to zasługa chodzenia na basen....Jula sama polewa sobie glowe lub nurkuje...wiec glowke płucze jej prysznicem

u nas jest tak samo, łącznie z nurkowaniem :tak:

a zakładacie pod piżamkę jeszcze body??? no i właśnie ciekawa byłam jak ze skarpetkami....bo nigdy nie wiem czy zakładać małej na noc czy kłaść boso....a też śpi w śpiworku....?:-)

nieeee, ja ubieram małego tak jak siebie. Jakbym miała spać w body i jeszcze na to piżama to bym się usmażyła chyba, widzę że Bartek też nie lubi gdy jest mu zbyt ciepło. Aaaa, no i tak jak pisałam pod kołderką śpi, a stópki ma gołe, bez skarpetek.

reklama
dziewczyny kiedys cos wspominałyście ale nie chce mi sie szukać w takiej ilości postów...Alex pierwszy raz bierze antybiotyk i robi o wiele więcej kupek niż normalnie...i w dodatku bezwonnych i czasami nie wiem nawet,że ma złoto w pampku;-)i nie wiem czy to normalne czy cos nie tak,że tak trzaska:-D

Do góry