reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

reklama
Dziewczyny mam kilka pytań:)

1.U Zuzi czasem wyciągam z noska takie jakby malusieńkie skrzepy krwi (tak myślę ze to krwi bo są takie ciemne, ale pewności nie mam). Nie jest to często...w sumie ze trzy razy mi się zdarzyło. Skąd się to może brać?

2. Jak ubieracie dzieci po domu?

3. Czy w taką pogodę 10-13 stopni na dwór ubieracie rajstopki i spodnie z podszewką czy bez?:)

nic nowego nie wniosę do rozmowy, bo wszystko już powiedziano:-D:-D:-D

Agatkas
ad1. nic takiego nigdy mi sie nie zdarzyło
ad2. body dł.rękaw i cieniutkie spodenki+skarpetki(które młoda ciągle ściąga i lata boso)
ad3. zakładam bawełniane rajtki i spodnie bez ocieplenia:):-)

1.U Zuzi czasem wyciągam z noska takie jakby malusieńkie skrzepy krwi (tak myślę ze to krwi bo są takie ciemne, ale pewności nie mam). Nie jest to często...w sumie ze trzy razy mi się zdarzyło. Skąd się to może brać?

3. Czy w taką pogodę 10-13 stopni na dwór ubieracie rajstopki i spodnie z podszewką czy bez?:)

1. nie mam pojęcia, nie mieliśmy takiej sytuacji...

2. spodnie dresowe i bluzka z krótkim lub cieniutkim długim rękawem

3. rajstopki i spodnie bez podszewki

1 nie nic takiego nigdy chyba raczej nie znalazla....:confused::confused:
2.spodni albo rajstopki,papcie bodzika i bluzeczke z krotkim a jak chlodniej to leciutka z długim....
3.ja ubralam wczoraj rajtuzki ale spodnie bez podszewki....spodnie ocieplane nosimy w jka jest ponizej -10 st:zawstydzona/y:

nooo, u nas dokładnie tak samo

1. nam się zdarzyło parę razy ale to jak Jasiek miał katarek

2. Spodnie dresowe albo jakieś inne spodnie jak jest chłodniej to cienkie rajstopy pod spód. Bodziak póki co jeszcze długi rękaw i czasami na to albo druga cienka bluzka albo kamizelka.

3. Dziś cienkie rajstopy i spodenki z podszewką. Bo nie wiedziałam jak jest na dworze. U nas na 13 piętrze termometr zawsze pokazuje około 3-4 stopni mniej lub więcej.

Jasiek po spacerze 45 minut - wyłącznie na nózkach - padł po przyjściu do domu w 5 minut. :-)

1 nie wiem my tak nigdy nie mielismy
2 body na krotki rekaw, cienka bluzka plus spodnie dresowe i podkolanowki i na to skarpety z antyposlizgami, jak byly mrozy to pod spodenki rajstopki:tak::tak:
3 rajty i spodenki dzinsowe

Agatkas
1. my nie mielismy
2.Body z długim, cienka bluzeczka lub kamizelka i rajstopki na to skarpetki z antyposlizgami
3.rajstopki i jeansy albo spodenki na podszewce

Witam
Mam pytanko do dziewczyn,które mają nawilżacz powietrza....który byście poleciły...powiem tylko,że zależy mi na cichej pracy.....z góry dziękuję:-)

YOKA my mamy taki: HB Polska,nawilżacze, oczyszczacze i osuszacze powietrza, grzejniki, wentylatory, cyrkulatory powietrza, okapy kuchenne oraz wagi osobiste i bardzo sobie chwalę!
Nie sugeruj się tu ceną bo my w sklepie daliśmy za niego 120zl - chyba w media expert. W ogóle go nie słychać i robi w nocy za lampkę nocną bo daje takie delikatne niebieskie światełko. Co dla mnie jest plusem: sam się wyłącza gdy nie ma juz wody. A co dla mnie jest minusem: nie można dawac zadnych olejków, a czasem chętnie bym tak zrobiła:)

reklama
YOKA my mamy taki: HB Polska,nawilżacze, oczyszczacze i osuszacze powietrza, grzejniki, wentylatory, cyrkulatory powietrza, okapy kuchenne oraz wagi osobiste i bardzo sobie chwalę!
Nie sugeruj się tu ceną bo my w sklepie daliśmy za niego 120zl - chyba w media expert. W ogóle go nie słychać i robi w nocy za lampkę nocną bo daje takie delikatne niebieskie światełko. Co dla mnie jest plusem: sam się wyłącza gdy nie ma juz wody. A co dla mnie jest minusem: nie można dawac zadnych olejków, a czasem chętnie bym tak zrobiła:)
Dzięki kochana....właśnie ta cena zbiła mnie trochę z tropu bo z kasą ciężko....a ze względu,że młoda tak ciężko oddycha w nocy to chciałabym jej kupić jakiś w miarę dobry ale za rozsądną cenę....mam już dość ciągłego moczenia ręczników i wieszania ich na kaloryfer...:tak:

Do góry