reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny...jak Wasze dzieci piją mleczko na noc to ile wypijają? Bo moja wypija 260ml i jej mało:szok::szok::-:)szok::szok: więc nie wiem czy jej kaszki na noc nie zrobić....ale wolałabym zeby jednak jeszcze przy tym mleku została....
my między 18 a 19 zjadamy gęstą kaszkę łyżeczką a o 20 220 ml mleka i mały śpi do 5 rano.
moja córcia pije tylko wode lub krowie mleczko z kropelką miodu, czy wy już dajecie krowie mleko, bo mnie lekarka kazała już ponad miesiąc temu przejść na krowie mleko
Fajnie macie, my na pepti musieliśmy przejść, o krowim możemy pomarzyć.

reklama
Tak sobie myślę czy mozna kakao zrobic na mleku modyfikowanym????do cieplego mleczka wsypac kakao rozpuszczalne?? można???
Myślę że chyba bez problemu:)

my między 18 a 19 zjadamy gęstą kaszkę łyżeczką a o 20 220 ml mleka i mały śpi do 5 rano.

No wiecie co....to jest pomysł....najpierw kaszka potem mleko...muszę wypróbowac:)

my tez z kartonu odtłuszcone 2%
my 1,5%, bo na 2% miala zaparcia, i ja daje na 1litr mleka 3 lyzki kaszki mannej waniliowej zeby nie bylo same mleko i malej smakuje, czasem jak mi sie skonczy mleko i daje jej modyfikowane, to juz pluje tym modyfikowanym:crazy:
Renia nasza pediatra powiedziala ze jesli rdzicow stac na modyfikowane to z krowim mamy sie wstrzymac...:eek::eek::eek: co lekarz to inna opinia
no to normalne co pediatra to opinia, ale ja mysle ze wszytsko zalezy od rodzicow i od tego czy dziecko toleruje takie mleko, a nie od pediatry

Mopek a zamierzasz wprowadzić jej 3 za jakiś czas?
Tak ale nie będę się z tym śpieszyła oni tam dodają jakąś wanilię czy coś bo ładnie pachnie i ja mysle, ze tego nie toleruje najbardziej a może nawet poczekam jeszcze parę miesięcy na 2 a potem spróbuje od razu zwykłe z kartonu

Dziewczyny...jak Wasze dzieci piją mleczko na noc to ile wypijają? Bo moja wypija 260ml i jej mało:szok::szok::-:)szok::szok: więc nie wiem czy jej kaszki na noc nie zrobić....ale wolałabym zeby jednak jeszcze przy tym mleku została....

Bartek przed snem dostaje mleczną kaszkę mannę z bobovity taką średnio gęstą - 250ml.

moja córcia pije tylko wode lub krowie mleczko z kropelką miodu, czy wy już dajecie krowie mleko, bo mnie lekarka kazała już ponad miesiąc temu przejść na krowie mleko

Bartek jest na bebiko3. Narazie nie daję krowiego, poza tym tak jest wygodniej - Bartek pije mleko tylko raz dziennie ok 5-6 rano, mam wszystko przygotowane koło łóżka i mleko jest w minutę zrobione, a tak by to trochę trwało.

Jasiek je NAN 3 i ono jest chyba od 9 mc-a. Więc już dosyć długo je. Ale już końcówkę ma i przejdziemy na Nestle Junior. Kupiliśmy z wanilią. Ale widziałam że jest też z miodem i z kleikiem ryżowym.

Lilac a nam Zosia od początku tego pepti nie chce pić :-( Na szczęście zjada kaszki na nim zrobione i bardzo się cieszę, że od początku z tą jej alergią trafiłam do w miarę normalnych lekarzy, bo już nawet kawałek czekoladki może zjeść i nie jest jakoś bardzo wysypana po tym :-) Mam nadzieję, że wkrótce i u Was będzie znaczna poprawa :-)

reklama
Lilac a nam Zosia od początku tego pepti nie chce pić :-( Na szczęście zjada kaszki na nim zrobione i bardzo się cieszę, że od początku z tą jej alergią trafiłam do w miarę normalnych lekarzy, bo już nawet kawałek czekoladki może zjeść i nie jest jakoś bardzo wysypana po tym :-) Mam nadzieję, że wkrótce i u Was będzie znaczna poprawa :-)
Moja Oli też na pepti i pije aż jej sie uszy trzęsą;-)

Do góry