reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

No to mnie troszkę pocieszyłyście....ona już zapitala przy meblach i czasem stojąc puszcza się na chwilę jakby się testowała, ale tak to właśnie nie chodzi na czterech tylko na samych kolanach.....jak to widzę to aż mnie kolana bolą:eek:

reklama
No to mnie troszkę pocieszyłyście....ona już zapitala przy meblach i czasem stojąc puszcza się na chwilę jakby się testowała, ale tak to właśnie nie chodzi na czterech tylko na samych kolanach.....jak to widzę to aż mnie kolana bolą:eek:
Alex nie raz ma siniaki na kolanach i taka sucha skorke tam:tak:

dajecie dzieciom soczki w kartoniku te ze slomka bo ja dzis malemu dalam pierwszy raz na poczatku ja gryzł ale w koncu zajazy o co chodzi i mu sie spodobalo i zastanawiam sie jak czesto moge mu je dawac raz dziennie czy od czasu do czasu :sorry: a i ja dawalam z tymbarka bo tych z bobovity czy z czego tam jest ten w kartoniku nigdzie nie moge dostac:sorry:

U nas Jula slomka bawi sie ale pic nie umie, a widzialyscie ze juz sa kubki niekapki ze slomka:szok:

a czy dajecie dzieciom do picia soczki Kubusie i Kubusie Play?

nie

U mojej Oli nocnik bardziej służy jako kapelusz :-D:-D:-D:-D choć czasem posiedzi na nim dla zabawy.....mamy zwykły i do tego błękitny , wzięłam go sobie z pracy bo był jako gratis do pieluch :-D

A kubusie daje już Oliwce od dwóch miesięcy,ale rozcieńczam je trochę :-)

slodka ta wasza Oli:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczyny czy któryś maluch jeszcze nie chodzi sam ???? No bo już zaczynam się martwić.....:confused2:

Agatkas
nie martw sie...nasz ortopeda powiedzial ze martwic to trzeba sie jak dziecko do 14 miesiaca nie chce stawac na nozki:tak::tak::tak: wiec spokojnie, na chodzenia ma jeszcze czas.....i zobaczysz ze zatesknisz za czasami gdy mala sama nie chodzila:-D:-D:-D:-D

:no::no::no:

Kubul np nie ustawia wieży z klocków i jeszcze kilku innych rzeczy nie robi ale wie, że kiedyś to nastąpi, tzn mam taaaaaką nadzieję:-D:tak:
Mariczka tez nie stawia,ale za to tak jak pisała Yoka....uwielbia rozwala nasze jak jej postawimy :tak::tak:
a czy dajecie dzieciom do picia soczki Kubusie i Kubusie Play?
ja jeszcze nie daje.....kupuje póki co soczki BoboFruty, Mari staracza na dwa dni....taki jeden,bo tam jest 300ml.
My mamy zwykły z kubusiem ale za to z pachnącego plastiku:-D
NIe wiem po co to ale OK :-D
my mamy taki sam....ze niby "pachnący" doczytałam dopiero wyrzucając ulotkę:sorry: kupujac go się naśmialiśmy,bo Mari sama wybierała kolor i padło na niebieski :sorry:
PONAWIAM PYTANIE!!!!!!!
Madziu nasza mała robi na nocniczek.....to znaczy kupkę zawsze,a siusiu tak co 3 raz...bo nie zawsze jeszcze ogarnie,ze to już ten moment jak jej sie chce i czasem poleci do pieluszki zanim zdarzymy ja rozebrac i posadzic na nocniczek... a daje nam "sygnał" w taki sposób jakby tłoczyła kupcie:-p i to u niej wyszło samo z siebie, kiedyś tylko próbowaliśmy z kupka, nauczyła sie a o siusiu to już sama zaczęła....
Dziewczynki a normalną herbatkę czarną dajecie maluchom???
ja jeszcze nie daje....Mari sporadycznie pija takie herbatki dla dzieci granulowane....np morelową....ale ogolnie to przestawilismy Mari na wodę i raczje pije wlasnie ją.....i nawet nie protestuje :tak::-)

reklama
Do góry