reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

a czy dajecie dzieciom do picia soczki Kubusie i Kubusie Play?
Nie:)
Mi się Jasiek przed Bożym Narodzeniem tak struł zupką gerbera. Data ważności ok, zamknięcie ok, nawet próbowałam przed podaniem - sprawdzałam czy nie za gorące - i nic nie wzbudziło moich podejrzen. I dwa dni wymiotował i to ewidentnie tą nieszczęsną zupką. A 5 dni prawie nic nie jadł po tym zatruciu tylko pił. I trochę mleka w nocy mu wciskałam. Masakra.
Od tamtej pory sama gotuje wszystko. Wcześniej 2-3 razy w tygodniu jadł słoiczki. Ale się zraziłam. Staram się sama dawać owoce żeby nie jadł deserków - sama miksuje np. kiwi które Jaś uwielbia, czy gruszkę miałam od mamy z ogródka no i jabłka Jasiek pochłania w ogromnej ilości. Ale czasami kupujemy te gerbera misiowy ogródek i takie podobne z bobovity.
Soczki daje sporadycznie - najczęściej jak jesteśmy w sklepie i tak kupuje żeby dać od razu. Bo teraz przy nauce picia z kubeczka lovi - daje małemu tylko wodę żeby się nie przykleić do podłogi bo połowa się i tak tam ląduje :-)

U mnie podłoga się klei bo mała za wodą niestety nie przepada:(:-(

reklama
:no::no::no:
Ja w ogóle z jedzeniem uważałam a alergia jakaś i tak się przyplątałą:zawstydzona/y::-(
Dziewczyny czy któryś maluch jeszcze nie chodzi sam ???? No bo już zaczynam się martwić.....:confused2:
przecież ma czas do 18 miesiąca według podręczniów a każde dziecko i tak rozwija się w swoim tempie i nie ma co panikować.
Kubul np nie ustawia wieży z klocków i jeszcze kilku innych rzeczy nie robi ale wie, że kiedyś to nastąpi, tzn mam taaaaaką nadzieję:-D:tak:

Dziewczyny czy któryś maluch jeszcze nie chodzi sam ???? No bo już zaczynam się martwić.....:confused2:

Agatko nic się nie martw kochana, Alan dopiero kilka dni temu zrobił parę kroczków samodzielnie, i tak więcej raczkuje teraz niż "chodzi", a z innych rzeczy to młody też mało mówi, pokazuje tylko kilka rzeczy np. nosek, wieży z klocków jeszcze nie buduje (rozwala przez nas zbudowane), i wogóle wydaje mi się, że inne dzieciaczki są sporo do przodu, ale mnie to nie martwi ;-) przyjdzie i pora na Nasze bąbelki :tak::-), musimy tylko troszkę jeszcze poczekać ;-)

a mialam zapytac czy dajecie dzieciom moze do herbatki troszku soczku z cytrynki?
My podobnie jak Madzienka dodajemy soczku z malinek:tak:

Dziewczynki a normalną herbatkę czarną dajecie maluchom???
:no:zresztą sama też raczej takiej nie piję. Za to moja kawa bardzo Natalce smakuje:-D

dajecie dzieciom soczki w kartoniku te ze slomka bo ja dzis malemu dalam pierwszy raz na poczatku ja gryzł ale w koncu zajazy o co chodzi i mu sie spodobalo i zastanawiam sie jak czesto moge mu je dawac raz dziennie czy od czasu do czasu :sorry: a i ja dawalam z tymbarka bo tych z bobovity czy z czego tam jest ten w kartoniku nigdzie nie moge dostac:sorry:
Natalka nie potrafi pic ze słomki a jak dostała sok w kartoniku to wypiła przez dziurkę

Moja uwielbia Kubusie i od bardzo dawna dostaje:tak:

Agatkas spokojnie Natalka też dopiero w tamtym tygodniu zaczęła sama chodzic a teraz to juz biega i prawie już nie raczkuje. Doczekacie się i Wy:tak::tak:

my też jeszcze nie chodzimy na całego....z miejsca na miejsca co raz cześciej przechodzi sam,do mnie też przychodzi....ale nie zdarza się to non stop....tzn jak ma sam gdzies pomknac na dalsza odległość to smiga na czterech:tak:

reklama
dajecie dzieciom soczki w kartoniku te ze slomka bo ja dzis malemu dalam pierwszy raz na poczatku ja gryzł ale w koncu zajazy o co chodzi i mu sie spodobalo i zastanawiam sie jak czesto moge mu je dawac raz dziennie czy od czasu do czasu :sorry: a i ja dawalam z tymbarka bo tych z bobovity czy z czego tam jest ten w kartoniku nigdzie nie moge dostac:sorry:
Moja jakis czas temu nauczyłą sie pić przez słomeczkę, ale daję jej raczej z kubeczka i wlewam jej tam bobowitę, a ona sobie przez słomkę ciągnie, za to nie umie pić z niekapka

Fajny, mąż chciał jej taki przywieźć jak był w Anglii, ale nie znalazł i kupił taką żabkę

My też jeszcze nie "nocnikujemy", ale mam pytanie do mam uczących siusiu na nocniczek : jakie macie nocniczki ?? takie "zwykłe" nie grające?? czy może inne, z fanfarami :-p:-p
Jeden mamy taki:
NOCNICZEK NOCNIK ZABA Z WKLADKA FISHER PRICE N8939 (909880894) - Aukcje internetowe Allegro,
a drugi taki zwykły różowy z kubusiem puchatkiem

ja jeszcze nie daję

Kochana nie masz czym sie martwić, Madzia jest sporo starsza od Zuzi, a na dobre rozchodziła sie dopiero kilka dni temu

Do góry