reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
hej maaga, rzadko tu zaglądam:-) u nas podobnie było, jak mały miał 2-3 miesiące zaczęło się ślinienie i trwa do dziś - u mojego synka był to z pewnością objaw zawiązywania się ząbków:tak:

a co do forum, to rzeczywiście raczej spokojnie tu jest;-) pamiętam, że był rzucony kiedys pomysł spotkania w celu sprzedaży i kupna rzeczy po dzieciach - czy cos się z tego wykluło???

maaga, nie ma co się obrażać na forum ;) Każda ma swoje, każda jest pochłonięta swoimi zajęciami i problemami, pracą. Jak mój Miłosz był w wieku Twojej córci to non stop miałam na wszystko czas ... a teraz chodzę na paluszkach jak śpi w dzień po to aby pospał jak najdłużej żebym tylko mogła wreszcie zająć się tylko sobą ;)))
Trudno powiedzieć tak na odległość czy Twoja córa ząbkuje czy coś jej dolega, musisz ją obserwować - to Ty ją najlepiej znasz. PRAWDOPODOBNIE jednak coś tam pewnie zaczyna kiełkować w dziąsełkach.
A następnym razem jak masz jakieś "niepokoje" to nie czekaj na odpowiedź na forum tylko zapytaj pediatrę :tak:

Wyprzedaż wymyśliła Melakarmelata - ale ostatnio pisała, że jest zaganiana i pewnie nie ma po prostu czasu.

Crazy_rita ... super, że to nic poważniejszego! Dziewczyny! Badamy się!

Normalne, poczekaj aż zacznie wkładać stópkę do buzi :)
Takie maleństwo codziennie odkrywa coś nowego. Będzie się śmiać samo z siebie, będzie rozmawiać do i oglądać swoje dłonie oraz nóżki. Może zawieś jakieś wisiadło nad łóżeczkiem ? Najlepiej coś w kolorze czarnym i białym.
Moja uwielbiała gryźć, lizać, memłać metki. Jest nawet specjalna maskotka, Pan Metka, w tym celu.

ha ha no zaganiana, u mnie sterta rzeczy stoi fotelik, kojec, maty, huśtawki już o ciuchach nie wspomnę, ale nie mam czasu na zorganizowanie jakiegoś kiermaszu, a po za tym to tak sobie troszkę myślę, chociaż byłam do niedawna zapartą przeciwniczką, że może wpadnę na pomysł powiększyć liczbę potomstwa hmmm no i wtedy rzeczy by się przydały :D więc na razie temat odroczony, no chyba,że któraś ma ochotę przejąć pałęczkę to z chęcią wpadnę :) :)

Maga ja nie zrozumiałam piszesz, że mała śpi najwyżej 7h to mało? mój do dziś ciurkiem co najwyżej 3-4 prześpi, a z tego co kojarzę to taki maluszek co trzy godzinki je, więc nie wiem czym się przejmujesz, a ślinienie może się już zacząć mój Michaś też chyba jakoś w okolicach trzeciego miesiąca się ślinił, i jak jadł to ciągał uszko i włoski koło uszka :) :) więc chyba wszystko w porzo :)

My chodzimy do doktora Trusewicza
ul. Dworcowa 28

10-900 Olsztyn (woj.warmińsko-mazurskie)
Telefon:533 31 52

nie wiem czy dobry, w sumie nie możemy narzekać bo kontrole częste i jak porównuję do koleżanki co chodzi do dziecięcego to mi się wydaje, że dokładniej mieliśmy z 5 wizyt a ona tylko 3, nie miała po tym jak zaczęła jej córeczka siedzieć.

Ostatnia edycja:
Melakarmelata-dzięki za odp.w spr.ortopedy.:tak:;-)zapisałam ją do wojewódzkiego...bo wszędzie nie ma już miejsc wszystko zajęte do marca....:szok::zawstydzona/y:
Maaga-wszystko jest normalnie!!! jak najbardziej...maluchy potrafią robić różne dziwne rzeczy...:-)

u Was też tak mroźno.....
byłam z młodą na rehabilitacji....i jakoś dogrzać sienie mogę....brrrr...

Ja mięso kupuję w rascie, bo wydaje mi się, że tam mają sensowne w miare :), a z rybą to właśnie ostatnio uświadomiłam sobie, że prawie nie jemy my i mały :( Jeżli chodzi o warzywka to polecam zieloną bramę to kortowskie ogrody :)

reklama
wysłali mi dziecko na rehabilitacje bo podobno mięśnie karku coś nie bardzo... no i przykurcz mamy z prawej strony a mała tak nie znosi leżeć na brzuszku że straszliwie płacze...

Do góry