reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

jeszcze jedno :) siatki centylowe :) moja cora ma 3 miesiace wazy 6,2 kg a mierzy 68 cm :) wg siatek wzrostu nie miesci sie w normie jakas wysoka a w sumie u mnie wszyscy niscy sa dosc tylko maz przy urodzeniu wiem ze mial 68 cm i 4,2 kg :) moze to po nim?
maaga myślę że nie masz się czym martwić rzadko które dziecko w tym wieku było na 50 centylu mój też się nie mieścił w normie miał w wieku 3 miesięcy wagę 5,650 a wzrostu 67! Zależy to też od tego ile Twoje dziecko warzyło i mierzyło przy urodzeniu.
A co do rehabilitacji to dziewczyny dobrze podpowiadają . Mój maluch też miał wzmożone napięcie mięśniowe i asymetrie ułożeniową . a na brzuszku prawie w ogóle nie leżał płakał przy każdej próbie . Od 4 miesiąca go rehabilitowaliśmy w Szpitalu dziecięcym i jak skończył roczek problem minął :) i teraz nie ma już żadnego śladu po napięciu i po asymetrii ale na leżenie na brzuszku przekonać się nie dał:)

reklama
szukam dziewczyn , które jak ja są swieżymi mamami , które chcą pogadac a moze i nawet umawiac sie na wspolne spacery, nie mam tu zadnej kumpeli z małym dzieckiem a te bez dzieci niekoniecznie chcą słuchac o zupkach i kupkach, jesli jest ktos w podobnej sytuacjii jak ja chetnie pogadam
:-)

Miriam liba witaj
Moj synek ma prawie 3 miesiące , ale mam jeszcze córke, która ma 11 latek:)) Widzę , ze Ty masz synusia w podobnym wieku
Fajnie, ze w koncu jakas mama sie znalazła , juz myslałam, ze w Olsztynie nie ma matek z małymi dziecmi
ale sie doczekałam ufff

hejka maga
własnie szukam jakiejs mamy , ktora ma dziecię w podobnym wieku i chetnie pogada na necie i nie tylko:-)
Fajnie zatem, ze sie znalazłas, bede czesciej śledzić forum, coby znlazc sie w tym samym czasie:)
Miriam ja w zasadzie codziennej dawki informacji nie potrzebuje, wszystko przerobiłam z moją córką, co prawda 11 lat tem ale jednak... Szukam raczej kumpeli do pogaduch niekoniecznie tylko na necie:))

reklama
Do góry