reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Dobrze, że wybrałam tę szczepionkę 5w1 i fakt lekarze nic nie mówią, a jak zapytałam przy pierwszym szczepieniu czy Pani zmierzy temperaturę, bo w przychodni jakiś ten mój mały wydawał mi się ciepły to Pani odpowiedziała, że nie ma takiej potrzeby, no i że gorączka po jest normalna i większość moich koleżanek tez tak uważa, pewnie dzięki podejściom pediatrów... Na szczęście mój mały nie miał gorączki jeszcze po żadnym szczepieniu.

Crazy rita , a masz jakąś aptekę gdzie szczepionki są tańsze ? I trzeba mieć receptę, żeby kupić w aptece tak ? Czy tu są któreś szczepionki i jak te ceny ??

• szczepionka • Apteka internetowa doz.pl , strona 0

Ostatnia edycja:
reklama
Wydaje mi się że w DOZ maja dobre ceny, nie wiem jak w punktach szczepień
np.
Infanrix Hexa (6w1) - 206.56 zł
rotawirusy, Rotarix -339.13 zł
meningokoki, Neis Vac C - 127,50zł
wzw A, Havrix Junior - 85,89zł
pneumokoki, Synflorix - 203,24zł, Prevenar 291,19zł
ospa wietrzna, Varilrix - 234,63

Tak trzeba mieć receptę.

Z innej beczki :) jak ubieracie maluszki na spacerki :), ja mam mega ciepły śpiwór w wózku i kurcze nie wiem jak teraz ubierać Michasia :).Tak na rozum to body z krótkim, spodenki, skarpetki, sweterek, kombinezon. Dziś musiałam wyskoczyć na chwilkę i mój TŻ sam ubrał małego i wyszedł na spacer, po powrocie mały był cały zgrzany, ale założyl mu rajstopki i body z długim podspód, a Misiek nawet sie nie obudził, chyba jest ciepłolubny :) :).

W Kiddie wyprzedaż zabawek -50% pracuja tylko do wtorku, to może we wtorek będzie jeszcze mniej :)

Nata my mamy za soba w normalnym terminie i nic Olinkowi nie było i nie jest ;) ja nie wierze w te rozne opinie.Nie szczepiliby gdyby naprawde bylo cos nie halo.Takie moje zdanie.My wszstkie szczepienia mielismy.te szczepienie co mowisz to jest ODRA SWINKA ROZyczka.Mozna dodatkowo na ospe zaszczepic.My szczepilismy bo moze i nie chroni przed zachorowaniem ale lagodniej dziec moze ja przejsc.

dziękuję

Mój Starszak po szczepionce na OŚR zachorował na odrę poronną, miał 40 stopni gorączki, wymioty, drgawki....W szpitalu okazało się, że w ogóle nie powinien być szczepiony gdyż jest zbyt silnie uczulony na jajko a szczepionka jest hodowana na kurzych zarodkach /a także na ludzkich płodach/.
Młoda nie szczepiona jeszcze ze względu na ciągłe infekcje /zalegamy właśnie z OŚR i czwartą dawką Hexy/
Nie jestem fanatykiem szczepień. Uważam, że w pierwszym roku życia dziecka jest ich zbyt wiele a wszystkie dzieci zostały wrzucone do jednego worka /alergicy, wcześniaki, dzieci z problemami OUN powinny być szczepione innym rytmem/. Część chorób np. ospa czy różyczka daje TRWAŁE przeciwciała jedyne w przypadku przechorowania. Szczepionka jest ważna ok. 10 lat. Poza tym podejście samych lekarzy jest, łagodnie rzecz ujmując, lekceważące. Szczepione dziecko powinno być zdrowe. IMO katar jest przeciwwskazaniem do szczepienia, przecież może być oznaką zbliżającej się infekcji a nikt nie da nam gwarancji jak zachowa się osłabiony organizm. Może szczepienia nie przyjąć. Z drugiej strony nie szczepienie w ogóle to czysta głupota. Odra była jedną z najbardziej śmiercionośnych chorób zakaźnych. Wiem jak ciężko podjąć rodzicom świadomą decyzję.
Ja, mimo iż dość sprawnie orientuję się w temacie szczepień i ich negatywnych skutków, szczepię swoje dzieci, ba nawet wybrałam Hexa 6w1 ze względu na brak rtęci / w refundowanych niestety jeszcze jest thimerosal/. I teraz ręka do góry, którym rodzicom lekarz przedstawił to, co napisałam wyżej ?!

co do szczepionki 6w1 to nas poinformowano - jak to wygląda

pytałam również lekarza o szczepionkę OŚR - bo słyszy się o tym, że "podobno są przypadki, że dzieci "zapadają" na autyzm" - jako Mama boję się i to jest zrozumiałe, że pytam, ale tak jak wspomniałś podejście lekarzy jest różne - mi powiedziano, że ryzyka nie ma.

Dlatego, też pytam na forum o opinię Mam które już przeszły przez tą szczepionkę bo za miesiąc i nas to czeka

Wydaje mi się że w DOZ maja dobre ceny, nie wiem jak w punktach szczepień
np.
Infanrix Hexa (6w1) - 206.56 zł
rotawirusy, Rotarix -339.13 zł
meningokoki, Neis Vac C - 127,50zł
wzw A, Havrix Junior - 85,89zł
pneumokoki, Synflorix - 203,24zł, Prevenar 291,19zł
ospa wietrzna, Varilrix - 234,63

Tak trzeba mieć receptę.

ja kupuję w przychodni
Infanrix Hexa (6w1) - 190zł
rotawirusy, Rotarix - 300zł
pneumokoki Prevenar - 300zł

to jak na dzień dzisiejszy wszystko

Nata w ksiaeczce mam nazwe PRIORIX .Tez kupywalismy wszystkie w przychodni i placilam podobna kwote.A gdzie chodzicie do przychodni?

reklama
Do góry