reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Brawa dla Michałka:)
Co do wojewódzkiego to ja nie miałam okazji tam rodzić bo jak mi odeszły wody o 2 w nocy to od razu mąż mnie tam zawiózł a oni powiedzieli że przyjąć mnie nie mogą bo miejsc nie mają ale podzwonią po innych szpitalach czy mnie przyjmą ! Nawet zapytali mnie czy jeśli by w Olsztynie miejsca nie było to jaką inną miejscowość wybieram ? Troszkę w szoku byłam

reklama
Ja tez miałam swoja polozna.I tylko dzieki niiej dostałam sie do Wojewodzkiego bo na miejsca byly marne szanse i moj malutki urodzil sie zdrowy.Miałam juz zielone wody a rano mnie nie przyjeli do szpitala bo stwierdzili ze jeszcze nie trzeba mimo ze mialam skierowanie na ten dzien bo 1,5 tyg po terminie.a ona zadzwonila wieczorem powiedziala ze jest miejsce i zaczelismy rodzic :) Na koniec byla jeszcze Ela wiec mialam wszystkie najlepsze porody mimo ze placilam tylko Jowitce.Fajna mloda babeczka.Cud kobieta.Dzieki niej i jej intuicji moj Olinek jest zdrowiutki.

Melakarmelata, gratulacje dla Michasia :) :tak:
Mój Młody też się przekręca... jak się już wkurzy, że leży na brzuszku bo straaaasznie tego nie lubi. A ja tak ciągle mam nadzieję, że przekręci się sobie ot tak właśnie dla frajdy...
Ale od kilku dni robi taki jakby mostek, opiera się na karku i podnosi pupę do góry i w taki dziwny sposób się przesuwa. Szajbusek :-D

Dzięki za odp.

W sumie jeśli chodzi o Szp. Wojewódzki to przwija się kilka imion Pań położnych : Pani Ela, Jowita, Mariola i Kasia Szyszko.

Chyba sprawa przesądzona :)

A zastanawiałyście się nad doulą ? Doula to kobietka, która opiekuje się przed porodem, jest w trakcie porodu jak i parę tygodni po porodzie.

Taka doula to fajnie, bo przed i po i w trakcie fajnie jest mieć konkretną osobę przy sobie, aczkolwiek ja nie słyszałam od żadnej douli od koleżanek wiec się nie zastanawiałam ...

A Michaś przekręcił się w piątek i od piątku cisza jakby zapomniał jak to się robi ??!!??

Jakiego rzędu kwotę płaciłyście położnej w wojewódzkim?
To była opłata za to że uczestniczyła w porodzie, czy tylko opieka po porodzie?

A miałaś położną ze Szp.Wojewódzkiego? Jak się nazywała?
I jeszcze jedno uważasz że były to dobrze wydane pieniądze :-)

reklama
Ja płaciłam 600 zł.Byla caly czas przy porodzie,dostalam znieczulenie jak tylko moglam,chodzilam przez ostatnie 2 miesiace ciazy na ktg na oddzial porodowy takze sie oswoilam z tym miejscem.:) Po porodzie tez wpadła.W domku tez byla,ale nie wiem czy normalnie tez przychodzi bo to siostra mojej znajomej.

Do góry