reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

może pamiętasz jak nazywa się ta położna ??

Może Asia... ale tak tylko na 50% :zawstydzona/y:

Izaa ale mi ochoty na poród narobiłaś:-D:-D:-D
A szpital miejski to ten na wojska polskiego ?
Bo jest jeszcze jeden ten obok mc donalda to żebym ja się nie wpakowała w coś gorszego niż wojewódzki :-):-):-)

Miejski, to ten koło McDonalda. Na Wojska Polskiego jest ta prywatna klinika.

A co do ochoty na poród, to hmmm życzę Ci, żebyś nie miała takiego jak ja. 16h ... i cc.
Za to takich położnych i lekarzy życzę Ci z całego serca :-)

reklama
Witajcie dziewczyny :-) Mam pierwsze pytanie :zawstydzona/y: Jako, że jestem tu nowa zupełnie nie mam pojęcia jak wrzucić suwaczek pod moją wypowiedź :eek: Liczę na pomoc z waszej strony ;-)
Poza tym mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia u nas w Olsztynie.. Gdzie, kiedy najlepiej się zgłosić, ile to kosztuje i czy nie lepiej pojść sobie na Jogę dla ciężarówek:-p Pozdrawiam serdecznie z Podgrodzia i czekam na odpowiedź :)

Witajcie dziewczyny :-) Mam pierwsze pytanie :zawstydzona/y: Jako, że jestem tu nowa zupełnie nie mam pojęcia jak wrzucić suwaczek pod moją wypowiedź :eek: Liczę na pomoc z waszej strony ;-)
Poza tym mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia u nas w Olsztynie.. Gdzie, kiedy najlepiej się zgłosić, ile to kosztuje i czy nie lepiej pojść sobie na Jogę dla ciężarówek:-p Pozdrawiam serdecznie z Podgrodzia i czekam na odpowiedź :)
Suwaczek
Wchodzisz Ustawienia -> Edytuj sygnaturę - tam wklejasz wcześniej wygenerowany kod suwaczka i zapisujesz

Jest szkoła rodzenia przy szpitalu miejskim - 10 dniowy kurs po dwie godziny każde spotkanie - pierwsza część to bardziej teoria co jak, kiedy, a potem ćwiczenia - oddychanie, kąpanie, przewijanie i wycieczka po oddziale i trakcie porodowym - można poznac położne. Koszt 200zł.
A kiedy się najlepiej zapisać - to wszystko zależy na kiedy masz termin - tu masz nr tel 609-230-318 - zadzwoń i dowiedź się jakie mają terminy

Co do Jogi to warto bez względu na to, czy będziesz chodziła do szkoły rodzenia czy nie

Owcall Ja mam identycznie:-):-)
Prawa strona najgorzej, dziś na usg wyszło że Maluch ma tam nóżki więc nie ma co się dziwić że tam boli najbardziej:-):-):-).
I termin mam na 22 marca, suwaczek jest z ostatniej miesiączki ale Maluch zrobił się 2 tygodnie wcześniej :tak::tak::tak:
Dziś na tym usg to byłam w szpitalu wojewódzkim . Normalnie pierwszy raz miałam tak dokładne badanie. Ok 40 min, lekarz namęczył się żeby zrobić zdjęcie główki dziecka, bo Go poprosiłam no i w ogóle był miły. Ale jak na razie to chyba jedyna osoba w wojewódzkim na którą nie mogę narzekać. Lekarz nazywał się Tomasz Banet no i jak na usg to dziewczyny tylko do Niego :-):-):-)

Prawa strona najgorzej, dziś na usg wyszło że Maluch ma tam nóżki więc nie ma co się dziwić że tam boli najbardziej:-):-):-).
I termin mam na 22 marca, suwaczek jest z ostatniej miesiączki ale Maluch zrobił się 2 tygodnie wcześniej :tak::tak::tak:
Dziś na tym usg to byłam w szpitalu wojewódzkim . Normalnie pierwszy raz miałam tak dokładne badanie. Ok 40 min, lekarz namęczył się żeby zrobić zdjęcie główki dziecka, bo Go poprosiłam no i w ogóle był miły. Ale jak na razie to chyba jedyna osoba w wojewódzkim na którą nie mogę narzekać. Lekarz nazywał się Tomasz Banet no i jak na usg to dziewczyny tylko do Niego :-):-):-)

ja na USG byłam u dr Hoppe - i bardzo chwalę - miły konkretny, badanie trwało około 30 minut, wszystko wyjaśnił - normalnie nie jest On moim lekarzem, więc więcej nie mogę powiedzieć

Suwaczek
Wchodzisz Ustawienia -> Edytuj sygnaturę - tam wklejasz wcześniej wygenerowany kod suwaczka i zapisujesz

Jest szkoła rodzenia przy szpitalu miejskim - 10 dniowy kurs po dwie godziny każde spotkanie - pierwsza część to bardziej teoria co jak, kiedy, a potem ćwiczenia - oddychanie, kąpanie, przewijanie i wycieczka po oddziale i trakcie porodowym - można poznac położne. Koszt 200zł.
A kiedy się najlepiej zapisać - to wszystko zależy na kiedy masz termin - tu masz nr tel 609-230-318 - zadzwoń i dowiedź się jakie mają terminy
Co do Jogi to warto bez względu na to, czy będziesz chodziła do szkoły rodzenia czy nie

Dziękuje ślicznie za odpowiedź :-) Termin mam na II poł. Lipca 2010. To pierwsza ciąża, więc na razie trochę taka dzikuska jestem. Nie bardzo wiem za co się zabrać i kiedy. Ostatnio się zastanawiałam nad szpitalem, gdzie jest najlepsza opieka i warunki. Z tego co widzę w większości jesteście za miejskim. Mnie to by odpowiadało, bo przynajmniej mąż miałby do mnie blisko ;-) A co sądzicie o Kolejowym?? Słyszałam, że tam salę dostaje się na wyłączność, i że mili lekarze i położne... Może któraś z was miała styczność z tym szpitalem??

Mariolu, nie wiem jak wytrzymujesz te kopniaki, bo ja już nie wyrabiam :zawstydzona/y: Znalazłam info odnośnie wodnego aerobicu na basenie koło Szpitala Miejskiego i chyba się skusze, bo i plecy coraz częściej dają o sobie znać.
Kajka0684, ja rowniez słyszałam pozytywne opinie o szkole rodzenia przy Miejskim, ale moze jeszcze sprawdź tą Pediatryczne Centrum Rehabilitacji REHOLANDIA, Olsztyn - szkoła rodzenia .

Co do szpitala to chyba jednak zostanę przy Wojewódzkim, bo całą ciążę prowadzi mi lekarz właśnie z tego szpitala (T. Waśniewski), no i mam mieć planowaną cesarkę. Chociaż powiem szczerze, ze mam wiele wątpliwości i bardzo bym chciala jednak naturalnie...a ponoć właśnie na naturalne porody stawia Miejski...moze nie wiem na co się porywam - nie znam tego bólu, bo to moja pierwsza ciąża, ale tez boję się cięcia. Tak w ogóle to zaczynam się juz wszystkiego bać:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny :-)
Czy myślałyście o wynajęciu położnej do porodu?
Ja od kilku dni zastanawiam się nad taką możliwością. Szczególnie, że planuje rodzić w miejskim i mimo że chodzę prywatnie do lekarza z tego własnie szpitala i po ciuchu liczę na dobrą opiekę;-) to może przydałaby mi się położna na wypadek gdybym nie trafiła jednak na jego dyżur.
A o miejskim to słyszałam same złe opinie. Trzymają po 16 godzin zanim zdecydują się na cc, nie można doprosić się o jakiekolwiek informacje, każdy do każdego odsyła lub tez mówi co innego. Ogólnie haos i nikt nic nie wie....:angry:
Dlatego tez może wynajęta położna by coś wywalczyła;-) Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Coś może słyszałyście? Np. skąd ją wziąć i ile kosztuje bo tu też słyszałam różne info.

Cześć dziewczyny :-)
Czy myślałyście o wynajęciu położnej do porodu?
Ja od kilku dni zastanawiam się nad taką możliwością. Szczególnie, że planuje rodzić w miejskim i mimo że chodzę prywatnie do lekarza z tego własnie szpitala i po ciuchu liczę na dobrą opiekę;-) to może przydałaby mi się położna na wypadek gdybym nie trafiła jednak na jego dyżur.
A o miejskim to słyszałam same złe opinie. Trzymają po 16 godzin zanim zdecydują się na cc, nie można doprosić się o jakiekolwiek informacje, każdy do każdego odsyła lub tez mówi co innego. Ogólnie haos i nikt nic nie wie....:angry:
Dlatego tez może wynajęta położna by coś wywalczyła;-) Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Coś może słyszałyście? Np. skąd ją wziąć i ile kosztuje bo tu też słyszałam różne info.

dziwne te negatywne opinie na temat miejskiego - gdyby było tam tak źle to od kilku lat nie dostawałby nagród związanych z położnictwem i opieką na tym oddziele. Ale to pewnie też zależy od wymagań kobiet rodzących.

Ja najprawdopodobniej będę miała wynajętą położną - nie ze względu na opinie tylko dlatego, że w razie gdyby w tym samym czasie rodziło więcej kobiet to chcę mieć pewność, że ktoś będzie przy mnie cały czas. Położną możesz znaleźć na oddziale - możesz się tam przejść i zapytać - albo może jakaś Twoja koleżanka była zadowolona z położnej która była przy niej przy porodzie. Koszty nie wiem jeszcze jakie są - ale podejrzewam że nie jest to najtańsza usługa. A co do lekarza przy porodzie - to jest on rzadko - poród odbiera położna chyba że występują komplikację to wzywany jest lekarz do odebrania porodu.

Jeszcze jedna taka uwaga jakby czekano po 16 godzin na decyzje o cc to mogłoby dojść do niejednej tragedii - to moje takie spostrzeżenie

reklama
Do góry