reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

może pamiętasz jak nazywa się ta położna ??

Może Asia... ale tak tylko na 50% :zawstydzona/y:

Izaa ale mi ochoty na poród narobiłaś:-D:-D:-D
A szpital miejski to ten na wojska polskiego ?
Bo jest jeszcze jeden ten obok mc donalda to żebym ja się nie wpakowała w coś gorszego niż wojewódzki :-):-):-)

Miejski, to ten koło McDonalda. Na Wojska Polskiego jest ta prywatna klinika.

A co do ochoty na poród, to hmmm życzę Ci, żebyś nie miała takiego jak ja. 16h ... i cc.
Za to takich położnych i lekarzy życzę Ci z całego serca :-)

reklama
Witajcie dziewczyny :-) Mam pierwsze pytanie :zawstydzona/y: Jako, że jestem tu nowa zupełnie nie mam pojęcia jak wrzucić suwaczek pod moją wypowiedź :eek: Liczę na pomoc z waszej strony ;-)
Poza tym mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia u nas w Olsztynie.. Gdzie, kiedy najlepiej się zgłosić, ile to kosztuje i czy nie lepiej pojść sobie na Jogę dla ciężarówek:-p Pozdrawiam serdecznie z Podgrodzia i czekam na odpowiedź :)

Witajcie dziewczyny :-) Mam pierwsze pytanie :zawstydzona/y: Jako, że jestem tu nowa zupełnie nie mam pojęcia jak wrzucić suwaczek pod moją wypowiedź :eek: Liczę na pomoc z waszej strony ;-)
Poza tym mam pytanie odnośnie szkoły rodzenia u nas w Olsztynie.. Gdzie, kiedy najlepiej się zgłosić, ile to kosztuje i czy nie lepiej pojść sobie na Jogę dla ciężarówek:-p Pozdrawiam serdecznie z Podgrodzia i czekam na odpowiedź :)
Suwaczek
Wchodzisz Ustawienia -> Edytuj sygnaturę - tam wklejasz wcześniej wygenerowany kod suwaczka i zapisujesz

Jest szkoła rodzenia przy szpitalu miejskim - 10 dniowy kurs po dwie godziny każde spotkanie - pierwsza część to bardziej teoria co jak, kiedy, a potem ćwiczenia - oddychanie, kąpanie, przewijanie i wycieczka po oddziale i trakcie porodowym - można poznac położne. Koszt 200zł.
A kiedy się najlepiej zapisać - to wszystko zależy na kiedy masz termin - tu masz nr tel 609-230-318 - zadzwoń i dowiedź się jakie mają terminy

Co do Jogi to warto bez względu na to, czy będziesz chodziła do szkoły rodzenia czy nie

Owcall Ja mam identycznie:-):-)
Prawa strona najgorzej, dziś na usg wyszło że Maluch ma tam nóżki więc nie ma co się dziwić że tam boli najbardziej:-):-):-).
I termin mam na 22 marca, suwaczek jest z ostatniej miesiączki ale Maluch zrobił się 2 tygodnie wcześniej :tak::tak::tak:
Dziś na tym usg to byłam w szpitalu wojewódzkim . Normalnie pierwszy raz miałam tak dokładne badanie. Ok 40 min, lekarz namęczył się żeby zrobić zdjęcie główki dziecka, bo Go poprosiłam no i w ogóle był miły. Ale jak na razie to chyba jedyna osoba w wojewódzkim na którą nie mogę narzekać. Lekarz nazywał się Tomasz Banet no i jak na usg to dziewczyny tylko do Niego :-):-):-)

Prawa strona najgorzej, dziś na usg wyszło że Maluch ma tam nóżki więc nie ma co się dziwić że tam boli najbardziej:-):-):-).
I termin mam na 22 marca, suwaczek jest z ostatniej miesiączki ale Maluch zrobił się 2 tygodnie wcześniej :tak::tak::tak:
Dziś na tym usg to byłam w szpitalu wojewódzkim . Normalnie pierwszy raz miałam tak dokładne badanie. Ok 40 min, lekarz namęczył się żeby zrobić zdjęcie główki dziecka, bo Go poprosiłam no i w ogóle był miły. Ale jak na razie to chyba jedyna osoba w wojewódzkim na którą nie mogę narzekać. Lekarz nazywał się Tomasz Banet no i jak na usg to dziewczyny tylko do Niego :-):-):-)

ja na USG byłam u dr Hoppe - i bardzo chwalę - miły konkretny, badanie trwało około 30 minut, wszystko wyjaśnił - normalnie nie jest On moim lekarzem, więc więcej nie mogę powiedzieć

Suwaczek
Wchodzisz Ustawienia -> Edytuj sygnaturę - tam wklejasz wcześniej wygenerowany kod suwaczka i zapisujesz

Jest szkoła rodzenia przy szpitalu miejskim - 10 dniowy kurs po dwie godziny każde spotkanie - pierwsza część to bardziej teoria co jak, kiedy, a potem ćwiczenia - oddychanie, kąpanie, przewijanie i wycieczka po oddziale i trakcie porodowym - można poznac położne. Koszt 200zł.
A kiedy się najlepiej zapisać - to wszystko zależy na kiedy masz termin - tu masz nr tel 609-230-318 - zadzwoń i dowiedź się jakie mają terminy
Co do Jogi to warto bez względu na to, czy będziesz chodziła do szkoły rodzenia czy nie

Dziękuje ślicznie za odpowiedź :-) Termin mam na II poł. Lipca 2010. To pierwsza ciąża, więc na razie trochę taka dzikuska jestem. Nie bardzo wiem za co się zabrać i kiedy. Ostatnio się zastanawiałam nad szpitalem, gdzie jest najlepsza opieka i warunki. Z tego co widzę w większości jesteście za miejskim. Mnie to by odpowiadało, bo przynajmniej mąż miałby do mnie blisko ;-) A co sądzicie o Kolejowym?? Słyszałam, że tam salę dostaje się na wyłączność, i że mili lekarze i położne... Może któraś z was miała styczność z tym szpitalem??

Mariolu, nie wiem jak wytrzymujesz te kopniaki, bo ja już nie wyrabiam :zawstydzona/y: Znalazłam info odnośnie wodnego aerobicu na basenie koło Szpitala Miejskiego i chyba się skusze, bo i plecy coraz częściej dają o sobie znać.
Kajka0684, ja rowniez słyszałam pozytywne opinie o szkole rodzenia przy Miejskim, ale moze jeszcze sprawdź tą Pediatryczne Centrum Rehabilitacji REHOLANDIA, Olsztyn - szkoła rodzenia .

Co do szpitala to chyba jednak zostanę przy Wojewódzkim, bo całą ciążę prowadzi mi lekarz właśnie z tego szpitala (T. Waśniewski), no i mam mieć planowaną cesarkę. Chociaż powiem szczerze, ze mam wiele wątpliwości i bardzo bym chciala jednak naturalnie...a ponoć właśnie na naturalne porody stawia Miejski...moze nie wiem na co się porywam - nie znam tego bólu, bo to moja pierwsza ciąża, ale tez boję się cięcia. Tak w ogóle to zaczynam się juz wszystkiego bać:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny :-)
Czy myślałyście o wynajęciu położnej do porodu?
Ja od kilku dni zastanawiam się nad taką możliwością. Szczególnie, że planuje rodzić w miejskim i mimo że chodzę prywatnie do lekarza z tego własnie szpitala i po ciuchu liczę na dobrą opiekę;-) to może przydałaby mi się położna na wypadek gdybym nie trafiła jednak na jego dyżur.
A o miejskim to słyszałam same złe opinie. Trzymają po 16 godzin zanim zdecydują się na cc, nie można doprosić się o jakiekolwiek informacje, każdy do każdego odsyła lub tez mówi co innego. Ogólnie haos i nikt nic nie wie....:angry:
Dlatego tez może wynajęta położna by coś wywalczyła;-) Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Coś może słyszałyście? Np. skąd ją wziąć i ile kosztuje bo tu też słyszałam różne info.

Cześć dziewczyny :-)
Czy myślałyście o wynajęciu położnej do porodu?
Ja od kilku dni zastanawiam się nad taką możliwością. Szczególnie, że planuje rodzić w miejskim i mimo że chodzę prywatnie do lekarza z tego własnie szpitala i po ciuchu liczę na dobrą opiekę;-) to może przydałaby mi się położna na wypadek gdybym nie trafiła jednak na jego dyżur.
A o miejskim to słyszałam same złe opinie. Trzymają po 16 godzin zanim zdecydują się na cc, nie można doprosić się o jakiekolwiek informacje, każdy do każdego odsyła lub tez mówi co innego. Ogólnie haos i nikt nic nie wie....:angry:
Dlatego tez może wynajęta położna by coś wywalczyła;-) Macie jakieś doświadczenia z tym związane? Coś może słyszałyście? Np. skąd ją wziąć i ile kosztuje bo tu też słyszałam różne info.

dziwne te negatywne opinie na temat miejskiego - gdyby było tam tak źle to od kilku lat nie dostawałby nagród związanych z położnictwem i opieką na tym oddziele. Ale to pewnie też zależy od wymagań kobiet rodzących.

Ja najprawdopodobniej będę miała wynajętą położną - nie ze względu na opinie tylko dlatego, że w razie gdyby w tym samym czasie rodziło więcej kobiet to chcę mieć pewność, że ktoś będzie przy mnie cały czas. Położną możesz znaleźć na oddziale - możesz się tam przejść i zapytać - albo może jakaś Twoja koleżanka była zadowolona z położnej która była przy niej przy porodzie. Koszty nie wiem jeszcze jakie są - ale podejrzewam że nie jest to najtańsza usługa. A co do lekarza przy porodzie - to jest on rzadko - poród odbiera położna chyba że występują komplikację to wzywany jest lekarz do odebrania porodu.

Jeszcze jedna taka uwaga jakby czekano po 16 godzin na decyzje o cc to mogłoby dojść do niejednej tragedii - to moje takie spostrzeżenie

reklama
Do góry