reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Mojej małej jeszcze ani jedna łezka nie poleciała, a ma 10miesięcy, pediatra też podejrzewała zapchane kanaliki łzowe a w szpitalu powiedziała babka, że mają jeszcze czas więc czekamy ale nic się nie dzieje, w każdym razie nie zamierzam już tam iść. My jak byliśmy z mała to się wepchaliśmy bez kolejki, nie z naszej winy bo bylismy pierwszy raz, w recepcji nikt nam nic nie powiedział, tylko odrazu kazali iść do gabinetu, więc tak zrobiliśmy, czekaliśmy chyba 3 godziny po czym okazało się, że nie możemy wejść bo nie mamy karty pacenta, ale nikt nie zapytał na dole czy mamy czy nie, a skąd mogliśmy wiedzieć skoro w innych poradniach nie wymagali, w każdym razie mamy znajomą w szpitalu pediatre i szybko nam załatwiła wizyte. Jeżeli chodzi o szpital to podobno czeka sie około miesiąca na wizyte.
witam , kochana a moze malenka ma tak cudownych rodzicow ze nie ma powodow do wylewania lez :)

reklama
to fakt mało płacze, to spokojne i pogodne dziecko :))) ale czasami czekam na tą pierwszą łezkę a tu nic :)

Mojej Małej na razie oczka ropieją i łzawią - pediatra podejrzewa zatkane kanaliki łzowe i kazał pójść do okulisty aby to sprawdzić :-( Nie wiem czy jeżeli to rzeczywiście te kanaliki to mogę czekać aż do lipca z wizytą... :wściekła/y: Jeżeli chodzi o Warszawę to też chętnie tam wybrałabym się do specjalisty ale jakoś na razie mam obawy przed tak daleką wyprawą z Emilką. Chyba najpierw udam się do tej Sankowskiej i zobaczę co mi powie. No cóż kiedyś musiały się pojawić pierwsze problemy z Dzidziusiem :blink:

moja mała też miała zatkany jeden kanalik i mogę z czystym sumieniem polecić dr Sankowską:tak: My byliśmy najpierw prywatnie u niej (kolejki w szpitalu przeraziły nas:szok:) Na prywtną wizytę też czekaliśmy dosyć długo, aczkolwiek nie spotkalam się z niemiłą obslugą personelu (w sszpitalu zresztą też:tak:) Acha bardzo istotna rzecz, każdy dr poleca jak najszybsze zdiagnozowanie i nieodwlekanie zabiegu u maluszków:tak: dlatego jeśli podejrzewasz u małej zapchany kanalik to radzę jak najszybciej udać się do lekarza. Zresztą z naszego lokalnego forum jeszcze jedna mama miała przepychane kanaliki u dr Sankwoskiej i też była zadowolona. Prawda Liwus?:-)

jeśli chodzi o 3D to ja byłam u dr Hoppe (ma swój gabinet w szpitalu wojewódzkim na dole) i też był spoczko:tak:

Tosika w środę spacer......?????????Liwia dzisiaj pisała do mnie. Monikula ma byc..........fajnie że się spotkamy!!!!!!!!!

Madziuchna dam znać, bo jutro na kontrolę idziemy:tak: niewiem czy dziewczyny Tobie pisaly ale u nas był przez ostatnie pare tygodni szpital w domu:-( i skończylo się na Tosi - na zapaleniu oskrzeli:no: a więc jutro będzie wszystko jasne:tak: aaaaa tak się już za Wami wytęskniłam:tak:

Dr Sankowska wspaniała kobieta i wspaniały specjalista. Gorąco polecam. Zabieg przezyliśmy. Na wizytę prywatnie u dr Sankowskiej czekalismy 3 tygodnie i od wizyty u niej zabieg mieliśmy tydzień później. Młody miał wtedy 6 miesięcy i dr stwierdziła że nie ma na co czekac.Od tamtego czasu oczko jak nowonarodzone :-)

Magdziara , Tosika jutro spacerek :happy2: Ależ ja Was dawno nie widziałam.
Nikula na spacerek chce przyjechać do parku Kusoćińskiego , także zapraszam na tenże spacer w swoje rejony. Tosika daj jutro znać jak tam z małą i czy będziesz.

Mam pytanie. Czy orientuje się ktoś którzy okuliści w Olsztynie przyjmują dwumiesięczne maluszki? Na razie udało mi się tylko znaleźć Dr Sankowską... Może orientuje się ktoś ile bierze ona za wizytę... A może do kogoś jeszcze mogę spróbować się dostać bo ona ma terminy wolne dopiero na lipiec :-(

W styczniu brała 100zł.Ale bardzo precyzyjnie i bezbolesnie bada wzrok dziecku oraz sprawdza kanalik.

Dziękuję Wam bardzo za informacje :-) Zapisałam się do dr Sankowskiej na prywatną wizytę w lipcu i cierpliwie czekam. Pocieszam się, że to może jednak nie kanaliki bo Mała jak płacze to lecą jej łezki... ale zobaczymy co powie specjalista :)
A tak z innej tematyki to chciałam Was zapytać o chusty... Emilka coraz więcej czasu chce spędzać na rączkach a poza tym jest coraz cięższa i coraz trudniej znieść mi ją w wózku z 3 piętra więc wydaje mi się że taka chusta to dobry pomysł. Myślę o zakupie chusty wiązanej elastycznej bo podobno jest najlepsza dla Maluchów a le mam obawy czy Emilka będzie chciała w niej siedzieć no i co najważniejsze czy w ogóle dam sobie radę z jej zawiązaniem :-( Ma któraś z Was drogie forumowiczki doświadczenia z chustami i może mogłaby mi coś polecić...? :-p

Agula26 chusta jak najbardziej jest bardzo dobry pomysłem i bardzo Ci polecamy. Przyjdź na spotaknie Klubu Kangura w tą sobotę czyli 06.06. o godzienie 10:00 to Abecadła do Alfy zawiążesz się z Emilka w chustę elastyczną oraz wiązaną i sama zobaczysz. A powiem Ci że dla dziecka już prawie 3 miesięcznego to spokojnie może być wiązana. Łatwo jest zawiązac tylko musi Ci ktoś pokazać, a elastyka poużywasz 1 m-c i będzie już za mała.

Spotkania Klubu Kangura
kangur.jpg

Klub Kangura to inicjatywa mam zebranych w różnych miejscach w internecie. Celem Klubu jest szerzenie wiedzy o zaletach płynących z noszenia, o rodzajach chust i nosideł ergonomicznych, o sposobie ich użytkowania. Mamy z Klubów Kangura spotykają się raz w miesiącu.Od września 2008 spotkania Klubu Kangura odbywają się raz w miesiącu w Abecadle. Zapraszamy wszystkich chętnych.
Koordynator Klubu Kangura w Olsztynie: Majka tel. 693117717

Zapraszamy na kolejne spotkania Olsztyńskiego Klubu Kangura

06.06.2009 (sobota) godz. 10 00

Zapraszamy nie tylko zresztą Agulę ale i wszystkie dziewczyny. Przyjdźcie ze swoimi maluszkami :-)​

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo chętnie przyjdę na takie spotkanie bo dobija mnie już siedzenie w domu :-) Poza tym poszerzenie wiedzy bardzo mi się przyda. Niestety w tą sobotę nie dam rady, ponieważ o 10:00 mam wizytę z Małą u lekarza - kontrola bioderek :confused2: No ale zdrowie dziecka ważniejsze od przyjemności ;-) Bardzo chętnie zjawię się jednak na następnym takim spotkaniu jeżeli tylko napiszecie kiedy się ono odbędzie :-) Co do chusty zaryzykuję i zamówię a jeżeli będę miała problem z jej wiązaniem to mam nadzieję, że na następnym spotkaniu Klubu Kangura pomożecie mi się z nią uporać :-)

Do góry