reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

reklama
Mam pytanie. Czy orientuje się ktoś którzy okuliści w Olsztynie przyjmują dwumiesięczne maluszki? Na razie udało mi się tylko znaleźć Dr Sankowską... Może orientuje się ktoś ile bierze ona za wizytę... A może do kogoś jeszcze mogę spróbować się dostać bo ona ma terminy wolne dopiero na lipiec :-(

niestety terminy takie są prawie wszędzie, nasza pediatra polecała dr.Sankowską.My byliśmy z Lenka jak miała 4 miesiące w szpitalu dziecięcym ale nie dostaliśmy się do niej.odesłali nas do Centrum Zdrowia Dziecka, powiem szczerze, że jeśli chodzi o okulistów w szpitalu to nie jestem zadowolona. Badanie wzroku u niemowlęcia jest okropne, Lenka tak bardzo płakała, to był straszny widok a te wszystkie lekarki i pielęgniarki nie mają podejścia do dzieci, takie zimne i oschłe. Przeżyłam to strasznie, nie wiem a może miały zły dzień, w każdym razie więcej tam nie pójdziemy. Teraz już jeździmy tylko do wawy.

Ostatnia edycja:
Mojej Małej na razie oczka ropieją i łzawią - pediatra podejrzewa zatkane kanaliki łzowe i kazał pójść do okulisty aby to sprawdzić :-( Nie wiem czy jeżeli to rzeczywiście te kanaliki to mogę czekać aż do lipca z wizytą... :wściekła/y: Jeżeli chodzi o Warszawę to też chętnie tam wybrałabym się do specjalisty ale jakoś na razie mam obawy przed tak daleką wyprawą z Emilką. Chyba najpierw udam się do tej Sankowskiej i zobaczę co mi powie. No cóż kiedyś musiały się pojawić pierwsze problemy z Dzidziusiem :blink:

Mojej małej jeszcze ani jedna łezka nie poleciała, a ma 10miesięcy, pediatra też podejrzewała zapchane kanaliki łzowe a w szpitalu powiedziała babka, że mają jeszcze czas więc czekamy ale nic się nie dzieje, w każdym razie nie zamierzam już tam iść. My jak byliśmy z mała to się wepchaliśmy bez kolejki, nie z naszej winy bo bylismy pierwszy raz, w recepcji nikt nam nic nie powiedział, tylko odrazu kazali iść do gabinetu, więc tak zrobiliśmy, czekaliśmy chyba 3 godziny po czym okazało się, że nie możemy wejść bo nie mamy karty pacenta, ale nikt nie zapytał na dole czy mamy czy nie, a skąd mogliśmy wiedzieć skoro w innych poradniach nie wymagali, w każdym razie mamy znajomą w szpitalu pediatre i szybko nam załatwiła wizyte. Jeżeli chodzi o szpital to podobno czeka sie około miesiąca na wizyte.

Nie znam tej ginekolozki, bo chodziłam w ciązy do innego lekarza. Ale do niej poszłam na USG trójwymiarowe. Dostałam zdjęcia, płytkę DVD....polecam ale chyba drogo 180 zł z tego co pamiętam

reklama
Moją ciąże prowadziła dr Romaszko i byłam zadowolona- co prawda chodziłam prywatnie, ale bardzo dobrze i bezpiecznie czułam się pod jej opieką. A USG rzeczywiście kosztuje 180zł. Ja robiłam to USG ok 20 tyg i u mojegpo synka były już bardzo dobrze widoczne rysy twarzy-dokładnie jak po narodzeniu:)

Do góry