reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Dziewczyny, czy byłyście kiedyś w "Strusiolandii", o tutaj: Strusiolandia Bukwałd | kuligi, ogniska, wesela Olsztyn ?
Sąsiadka poleciła nam to miejsce, ale zastanawiam się czy warto pojechać.
Może znacie jakieś inne miejsca niedaleko Olsztyna, gdzie można zobaczyć zwierzęta ?

Hmm, to miejsce może nie jest niedaleko Olsztyna ale jakby ktoś kiedyś jechał w stronę Gołdapi to można zajrzec na Sarafi do Pana Rudziewicza - konie, dziki, bawoły, wielbłądy, lamy, zebry, łosie, daniele ... :) Zajazd Piękna Góra Rudziewicz Gołdap

Ostatnia edycja:
reklama
witam serdecznie, mam na imię Ania, termin na 11.11.2011, jestem z Zacisza, czytałam CAŁE:-) Wasze forum i właściwie nie znalazłam informacji czy polecacie jakąś położną z Miejskiego. Widzę, że Panie z Wojewódzkiego mają wzięcie, ale czy rodzące w Miejskim nie wykupywałyście opieki którejś z tamtych położnych? pozdrawiam

bo w miejskim chyba nie bierze się położnej, możesz iść do nich na szkołę rodzenia, ale położnej nie wynajmujesz :) :)

Dziewczyny tak myślę, żeby zorganizować kiermasz dla mam - przynosimy wszystkie niepotrzebne dziecięce rzeczy ( ciuszki, zabawki, butelki, foteliki wózki, maty ... ) i sprzedajemy mama mamie :), co wy na to ?? Byłyby chętne?? W anglii są co niedzielę takie rynki i można kupić super rzeczy dla dzieci i odsprzedać swoje nie potrzebne :) :) . Sama mam sporo rzeczy z których mały już wyrósł i też chętnie kupię ciuszki i zabawki :)

hej!
Melakarmelata - to świetny pomysł:)))) Sama mam sporo rzeczy po synku i nie bardzo komu dać (w rodzinie młodsze same dziewczynki)

witam serdecznie, mam na imię Ania, termin na 11.11.2011, jestem z Zacisza, czytałam CAŁE:-) Wasze forum i właściwie nie znalazłam informacji czy polecacie jakąś położną z Miejskiego. Widzę, że Panie z Wojewódzkiego mają wzięcie, ale czy rodzące w Miejskim nie wykupywałyście opieki którejś z tamtych położnych? pozdrawiam

Hej Aniu :) ...sąsiadko :)
Ja rodziłam w Miejskim i przez pewien czas myślałam o wynajęciu położnej ... ale na myśleniu się skończyło bo dowiedziałam się o tym, że będę miała cc i w sumie nawet nie wiem czy są tam kobietki, które można wynająć do opieki ;) Jak chcesz to dam Ci namiar na panią Wiesię (położna prowadząca w Miejskim szkołę rodzenia) i podpytasz sobie czy jest taka możliwość i może kogoś Ci poleci? :)

Melakarmelata, fajny pomysł:) Sama chętnie coś "nowego" bym nabyła:)))

wszystko zależy jak chcesz ubrać małego, ja kupiłam jasnoniebieskie sztruksy w kiddie, białe body z kołnierzykiem jak koszula w h&m i błękitny sweterek pod kolor spodenek też w h&m, ale to nie było takie typowe ubranko na chrzest, jakis taki zestawik to myślę że w gracji lub w maluszku, albo w alfie właśnie w h&m, smyku, lub wójcika...

Dziewczynki szukam z koleżanką miejsca :) i tak myślę, że może w jakąś niedzielę sierpnia- września uda się gdzieś coś zorganizować :) :) to apropos wyprzedaży :)

Witajcie dziewczyny.
Również jestem mazurską mamą, tyle tylko, że z Iławy.
Mam pytanie wystawiłam na bazarku wózek, kilka zabawek dla maluszków, kurteczki i kombinezon dla dziewczynki (62-74), kombinezon dla chłopca (98-104). Wszystko jest w stanie bdb lub idealnym... Może któraś z was by miała ochotę? Lub by komuś poleciła?
https://www.babyboom.pl/forum/sprzedam-f39/sprzedam-wozek-zabaweczki-i-ciuszki-52837/
Pozdrawiam

Ja w h&m kupiłam mini garnitur (kamizelka i spodnie) + biała koszula z muszką w groszki :) Do tego znalazłam świetne mokasyny w Smyku. Młody wyglądał obłędnie :)
Na dodatek zapłaciłam za te ciuszki 25 zł bo akurat trafiłam na wyprzedaż :)))

A gotowce, tak jak pisze Melakarmelata, znajdziesz w tych dziecięcych hurtowniach:)

reklama
Melakarmelata, a ja właśnie oddałam dwa worki ciuchów po dzieciakach. Szkoda że wcześniej o zamiarze wyprzedaży nie napisałaś.
Mam jeszcze, dla chłopca praktycznie nowe spodnie jeansowe oraz bojówki moro, spodenki oryginalne Umbro i parę bluzeczek, na 1,5 - 2 latka. Mi już nie przydadzą, a może któraś z Was byłaby chętna. Oddam za darmo bo nie mam gdzie składować.

Do góry