reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Olsztyńskie mamy.

Co do częstotliwości kąpieli są różne opinie. Jeden dermatolog twierdził aby kąpać max 2 razy w tygodniu, drugi że codziennie. Ja kąpałam i kąpię codziennie, w letniej wodzie i nie wycieram a otulam ręcznikiem po czym szybko kremuję. Krochmal możesz stosować codziennie.
Takie krostki to może być też reakcja na zanieczyszczone powietrze. U małych niemowląt poprzez skórę wydostają się toksyny. Daj Wam czas. Jeśli wcześniej nie jadłaś nabiału a mimo to coś wyskoczyło, to spokojnie możesz zjeść jogurt czy twaróg. Może ostrożnie z mlekiem w czystej postaci i serem żółtym. Dodatkowo możesz brać wapń w tabletkach, ale to po konsultacji z lekarzem.
Pimafucort powiadasz hmmmmmmmm lepiej zaczekaj z zastosowaniem. Od jednego czy dwóch posmarowań nic nie odpadnie, ale na dłuższą metę odradzam.
Jeszcze jest doktor Przybyszewska, dużo dobrego o niej słyszałam.
Powodzenia !

reklama
Ja polecam proszek Jelp www.jelp.pl, ma miedzy innymi pozytywną opinię Instytutu Matki i dziecka, a wiem, że nie łatwo go zdobyć z proszków dla dzieci ma jako jedyny z tego co mi wiadomo. U nas niwea płyn uczulał, za to sprawdzone kosmetyki to emolium i mustella nic się nie działo po nich. Pamietaj, że po porodzie skóra się oczyszcza, u nas dopiero terza poschodziły takie białe zaskórniaczki z noska.

Ja wróciłam do pracy i właśnie zaliczyłam pierwszy wyjazd 5cio dniowy bez małego, cały wieczór przed wyjazdem przeryczałam, ale moje chłopaki spisali się dzielnie :D, sama byłąm w szoku że przeszła butla w nocy :), a wczoraj wróciłąm o 4 nad ranem dałam cyca i bez problemu jakbym wcale nie wyjeżdzała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie czy gdzieś w O-nie można oddać niepotrzebna odzież, mam parę ciuchów na zbyciu.

W naszej parafii jest świetny ksiądz, który często powtarzał żeby nie wyrzucac starych rzeczy bo są ludzie, którzy chętnie przyjmą takie rzeczy.
My po naszym ślubie zawieźliśmy Mu artykuły szkolne, z których bardzo się ucieszył i obiecał rozdac dla najbardziej potrzebujących dzieci.
Zawsze możesz zadzwonic lub podjechac i zapytac czy znajdzie też dom dla paru niepotrzebnych ciuchów.

Bartąg, ks. Leszek Kuriata
kontakt na stronie: www.bartag.archidiecezja.warmia.pl

Ostatnia edycja:
Do góry