reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Olsztyńskie mamy.

A mi jest smutno bo Młody nie chce już pić z cyca w dzień :( Przystawiam Go, namawiam, daję na głodniaka a On pocmoka i się odwraca. Wszystko go interesuje ... tylko nie mleko.
W nocy owszem, nadal się przykleja (raz lub dwa) i pije ale wydaje mi się, że to za mało. Nie wiem czy coś mu w moim menu nie posmakowało czy też daje mi do zrozumienia, że już mnie nie potrzebuje:-(. No i co mam robić? Podać Mu mleko modyfikowane???

reklama
Nabuu, a synek ma już ząbki ? Przy ząbkowaniu dzieci mniej ssą czasami. Mam koleżankę, która jest doradcą laktacyjnym, podpytam jej co robić, bo nie chcę sama bzdur wypisywać ( nie miałam takiego problemu i ten "rozdział w książce" ominęłam).

Nabuu, fachowa siła twierdzi, iż taki strajk może być naturalny i należy to przeczekać. Jeśli synek nie chce piersi w swojej porze karmienia, należy ściągnąć mleko (dla utrzymania laktacji) i podać je w formie, w której zwykle maluch pije inne napoje. Proponować pierś, ale bez nacisku, najlepiej "na śpiocha". W ostrej fazie ząbkowania dzieci często przestają ssać, gdyż sprawia im to ból. Jeśli zależy Tobie na kp, odpuść mleko modyfikowane. To chyba na tyle, powodzenia i daj znać jak dzisiaj było.

Dzięki crazy_rita :)

Młody jest zdrowy, nie ma infekcji uszu i jeszcze nie ma ząbków. Smoka ssie do spania, wodę pije z niekapka na spacerze, w domu z kubeczka.
Wczoraj właśnie "na śpiocha" w dzień dałam mu pierś i popił ale w nocy obudził się tylko po to żeby sobie ... pogadać.
Dzisiaj wróciliśmy z dłuuuuugiego spaceru i był taki wykończony, że chwycił i possał na półśpiąco, no i zasnął. A tak to wszystko dookoła go rozprasza, chwyci pierś na moment i się odwraca, a to żeby sobie kanapę podrapać albo nogą postukać albo popuszczać bańki ze śliny... Brak słów na tego kręciołę.

nabuu a może po prostu Młody jest ciekaw świata i tyle, Moja Maja też musi jeść w sypialni, bo inaczej co chwilkę coś ją rozprasza, często podczas jedzenia bawi się nogami :) Myślę, że to w tym wieku normalne, a co do karmienia w nocy to się ciesz, że nie chce jeść jakbyś musiała się budzić 8 raz w ciągu 11 godzin na karmienie to raczej nie byłabyś zadowolona :p Poza tym tak duże dziecko w nocy jeść już nie powinno moja Maja jest już przestawiana na wodę nocą i bardzo dobrze jej idzie dziś w nocy przespała ciągiem 8 godzin :)

maaga może to po prostu huśtawka nastrojów z powodu burzy hormonów :) Nie martw się przejdzie a pogoda już ładna, więc mam nadzieję, że i humorek się poprawił. Niestety ciche dni i nieporozumienia przed porodem a zwłaszcza po to norma (przynajmniej u mnie i moich znajomych) dzieciątko potrafi tak wykończyć, że byle co potrafi zdenerwować i wówczas kłótnia gotowa niestety trzeba to przeżyć a jak się para kocha to przeżyje i to :)

reklama
Ha ha takie sprzeczki to norma nic się nie przejmuj, ja 3 tyg przed porodem na fochowałam się na męża wsiadłam w auto i pojechałąm do rodziców, stwierdzając, że nie mogę spędzać czasu w tak toksycznej atmosferze, więc jadę tam gdzie mnie akceptują z wszystkimi moimi słabościami :D. Pamiętaj, że to Ty jesteś wielka nosisz dzieciątko pod serduchem i pomnik Ci się należy za sam ten fakt i to mężczyzna powinien zrozumieć koniec i kropka. I niech lepiej zacznie czytać już teraz książki na temat ciąży i macierzyństwa, bo później nie będzie miał czasu :p

A jak przyjdzie na świat wasza córeczka to zobaczycie jak się zakochacie, my jak byśmy się nie sprzeczali to jak patrzymy na Miśka to jak na siódmy cud świata i zawsze nas to będzie łączyć :)

Do góry