reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O naszych chłopach ;)

Ja moge tylko narzekac, ze duzo pracuje, ale tak jak mowilam jak pracuje mniej to i kaski mniej. Wiec cos kosztem czegos. No ale jak jest w domu to zajmuje sie Mikim. Ale i tak jest ciezko, bo wolna ma tylko niedziele. A w tygodniu to roznie wraca. Wczoraj byl o 20.30:-(
Iwa ja tez bym sie wkurzyla, ale znowu z drugiej strony, chociaz masaz bedziesz miala darmowy;-)

reklama
Ja tam piernicze jego masaże. W ciąży to nawet stóp mi nie masował, chociaż trułam mu kilka miesięcy. Ale trafia mnie , gdy pomyślę że może inne osoby masować.:wściekła/y: Bo przecież będą tam chyba zajęcia praktyczne. A tak w ogóle to też mi Darek w domu pomaga. Zrobił np. ostatnio pranie ( sztruksy razem z ręcznikami i bielizną), zadeklarował kilka dni temu, że będzie wstawał w nocy do małego. Tylko że tę nockę odsypiał do 13, a później dochodził do siebie pijąc kawę litrami i łapąc drzemki po południu.I oczywiście nic nie mógł zrobić, bo był padnięty. Jak ja bym miała tak nocki odsypiać, to dziecko byłoby osikane, zasmarkane i pewnie by się nami opieka zainteresowała. Ale jak już wształ, to powiedziałam mu: "teraz zrób zakupy, ugotuj obiad, posprzątaj, zrób pranie, poprasuj i idź z dzieckiem na spacer". To dopiero zrozumiał, że moje obowiązki po prostu jego przerastają.:-)

Iwuniu nie przejmuj sie bo moj tez ma takie fazy i wydaje mu sie ze ja tylko siedze i tv ogladam!!! Dzisiaj kupilismy w koncu szafe dla Allanka!! Przyjechalismy i zaczelismy ja skladac! Wszystko bylo ok, ale ja stwierdzilam ze jak juz ta szafa jest to ja odrazu do niej rzeczy powkladam! A moj maz mowi ze on jest zmeczony i zeby to jutro zrobic! Ja mu mowie, ty nie mussz nic robic tylko potrzymaj dzeicko w tym czasie! Wytrzymal 5 min, i mowi mi ze idzie na chwile do rodzicow cos tam oddac i nie bedzie go 5 min! Ja wzielam Allanka i czekalam chyba godzine! Nie poukladalam tego co chcialam, nakarmilam w tym czasie dziecko i polozylam spac a on mi przychodzi i sie dziwi ze ja wsciekla jestem!!! No wiecie , on sobie z tatusiem piwko musial wypic!!! Poprostu Iwa, wiem co czujesz!!!

Moj Radek nie pali i nidgy nie palil wiec nie ma problemu:-) ,ja czasami popalam ale to tylko przy piwku ze znajomymi..a tak to nie jestem nalogowcem;-)

ja tez tak popalam przy piwku, juz jakies 10lat:-D
Ale jak jestem z towarzystwem co nie pali to i ja po fajeczke nie signe, ech czlowiek to durny:szok: ;-) :-)

reklama
Ojej ojej...to ja mam meza (prawie) aniolka. Nie dosc ze bylismy razem w szpitalu przez tydzien dzien i nic od momentu porodu i to on pierwszy ja przebieral, kapal i pielegnowal pepek (ja do pepuszka wogole sie nie dotknelam), wstawal w nocy i podawal do karmienia to teraz wprawdzie go nie ma calymi dniami ale pedzi z pracy zeby zdazyc na siodma na kapiel a w weekendy pomaga mi w praniu i prasowaniu i sprzataniu i robi zakupy i gotuje. Kocham go nad zycie:tak: :tak: mimo ze po polsku potrafi wydusic z siebie tylko "jestem dobrym arsitektem" oraz "dwa piwa prosie":-D :-D

Do góry