reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy początek - wrzesień 2024

Nadrobiłam :D.
Agaa34 miałam pisać o Peugeocie 5008. Osobiście bardziej podoba mi się 3008, ale 5008 jest 7osobowy. My też wozimy się pezotem :).

Ja mam już skierowanie na ostatnie badania, mam je mieć zrobione na wizytę 19.08, wtedy też pobieramy gbs i skierowanie do szpitala już będę miała 🥵.

Dziewczyny, a jeździcie jeszcze autem? Mi ostatnio i położna i lekarz „zabronili”. Powiedzieli, że to już jest niebezpieczne… i tak się cykam bo nie zawsze mogę męża wykorzystać :/.

reklama
Jeżdżę i nikt mi nie mówił, że nie można. Wydaje mi się, że to kwestia samopoczucia. Jak się dobrze czuję to wsiadam, jak nie to nie. A kiedy mogę to wykorzystuje męża. Najgorzej, że we wrześniu (jak będę w dwupaku) to czy tego będę chciała czy nie to z 2-4 razy dziennie będę musiała wykonać trasę szkoła- dom. Nie ma innej opcji. Nawet autobus do nas nie jeździ 🤷

Dziewczyny, a jeździcie jeszcze autem? Mi ostatnio i położna i lekarz „zabronili”. Powiedzieli, że to już jest niebezpieczne… i tak się cykam bo nie zawsze mogę męża wykorzystać :/.
Ja jeżdżę, ale sporadycznie. Głównie laboratorium albo po córkę. Max do 20-30min jazdy. Dalej się nie zapuszczam, nie mam potrzeby zresztą nie czuję się jakoś wybitniw na wojaże :)

W ogóle mam wrażwnie, że od ostatnich paru tygodni jestem odludkiem. Jakoś męczą mnie spotkania...

Ja się zdziwiłam z tą jazdą. Niby też daleko nie jeździłam, ale u nas wiecznie korki, wielkie miasto i masa turystów więc ciężko się jeździ, mocno nerwowo. Pytałam znajomych to one jeździły normalnie 🙄.

Co do towarzystwa to my z mężem ostatnio też jakimiś alienami się stajemy chyba. Męczy nas towarzystwo nawet osób z którymi dobrze się czujemy. Może to kwestia przystosowywania się do tego wczesnego etapu macierzyństwa, że będziemy chcieli być sami i poznawać się z maleństwem oraz siebie w nowej roli.

Jeżdżę ale myślę, że to ostatnie chwile bo ja jestem krasnal 158 cm i mimo najmocniej wciśniętej kierownicy zaczyna mi brakować miejsca. W męża suvie już z miesiąc temu tak było, a w tym tygodniu w moim golfiku widzę, że mi sporo ciaśniej 🫣

Jezdze, do lekarza sama, tam mam najdalej. A tak to do sklepu to rzut beretem autem czy do labu. No ciężko byloby, żeby mąz mnie woził bo praca. W pierwszej ciąży tez jezdzilam, teraz mi wygodniej bo mam wyższe auto to mi sie dobrze siedzi

Nowanna nie strasz, bo ja to dwa razy w miesiącu zapuszczam się sama 150km w jedną stronę na badania i do mojej prowadzącej 🫣 Właśnie już rozkminiam bo mnie to czeka już w przyszłą środę. Ale w sumie wygodnie mi w samochodzie.

Zapinacie pasy? Ja już od dawna nie zapinam bo się boję tego ucisku na brzuchu. Wiem, że są jakieś adaptery i inne wynalazki ale stwierdziłam, że to nie jest dla mnie.

Krolowa, zapinaj, nie ryzykuj. Adaptera nie mam, ogladalam materialy na fotelik info (8 gwiazdek) i tam pokazywali, ze jak pas pod brzuchem jest tzn na wysokosci kolcow biodrowych i to jest OK

reklama
Do góry