reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowy początek - wrzesień 2024

Jeżdżę i nikt mi nie mówił, że nie można. Wydaje mi się, że to kwestia samopoczucia. Jak się dobrze czuję to wsiadam, jak nie to nie. A kiedy mogę to wykorzystuje męża. Najgorzej, że we wrześniu (jak będę w dwupaku) to czy tego będę chciała czy nie to z 2-4 razy dziennie będę musiała wykonać trasę szkoła- dom. Nie ma innej opcji. Nawet autobus do nas nie jeździ 🤷
No u nas to samo z tym autobusem. Będę zawoziła córkę do szkoły dopóki nie położę się do szpitala.
A dlaczego nie można prowadzić?

reklama
Zapinam 😉 Nic mnie w brzuchu nie ciśnie podczas jazdy. Do kierownicy też mam daleko i całkiem wygodnie mi się siedzi. Ale też mam dosyć wysokie auto. Może to kwestia tego 🤷

Nadrobiłam :D.
Agaa34 miałam pisać o Peugeocie 5008. Osobiście bardziej podoba mi się 3008, ale 5008 jest 7osobowy. My też wozimy się pezotem :).

Ja mam już skierowanie na ostatnie badania, mam je mieć zrobione na wizytę 19.08, wtedy też pobieramy gbs i skierowanie do szpitala już będę miała 🥵.

Dziewczyny, a jeździcie jeszcze autem? Mi ostatnio i położna i lekarz „zabronili”. Powiedzieli, że to już jest niebezpieczne… i tak się cykam bo nie zawsze mogę męża wykorzystać :/.
jeżdżę, ale powoli chyba sobie odpuszczę, szczególnie wycieczki rekreacyjne. Brzuch mi nie przeszkadza, ale ostatnio prawie miałam kolizję (trochę z mojej winy 😛). Po pierwsze takie niedopatrzenia mi się nie zdarzają, więc zrzucam to na ciążę, po drugie uświadomiłam sobie, że na siedzeniu pasażera jest bezpiecznej. Kolumna kierownicy może jednak narobić szkód w naszym wypadku 🤷

Nowanna nie strasz, bo ja to dwa razy w miesiącu zapuszczam się sama 150km w jedną stronę na badania i do mojej prowadzącej 🫣 Właśnie już rozkminiam bo mnie to czeka już w przyszłą środę. Ale w sumie wygodnie mi w samochodzie.

Zapinacie pasy? Ja już od dawna nie zapinam bo się boję tego ucisku na brzuchu. Wiem, że są jakieś adaptery i inne wynalazki ale stwierdziłam, że to nie jest dla mnie.
oczywiście, że zapinam!! To absolutny mus. W razie kolizji będzie dramat. Pasy nie powinny przechodzić przez brzuch, najczęściej nie trzeba adapterów. Wystarczy prawidłowo je ustawić, żeby pas biodrowy przechodził przez kolce biodrowe.

Nowanna - jeżdżę jak zawsze a kończę 36tc, jeździć będę do końca jedynie fotel mam mocniej odchylony, poprzednio jezdzilam jeszcze w piatek a w niedziele rodziłam - brzuch miałam duzo wiekszy

Ja też zapinam pasy. Bez zapiętych bym w ogóle nie jeździła. Mam też adapter, ale z niego nie korzystam. Też oglądałam filmy na YT jak prawidłowo zapinać pas aby było bezpiecznie.

Położna mówiła, że kierownica stanowi duże zagrożenie, a dodatkowo kobiety w ciąży mają odruch że cokolwiek by się nie działo łapią się za brzuch, nawet podczas skurczu na który nie będziemy miały wpływu i wtedy puszczamy kierownicę 🤷🏼‍♀️. Nie wiem sama, ja trochę jeszcze jeżdżę…

reklama
Do góry