reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocne Karmienie

Mój synek ma 7 m-cy i jest głównie na cycu. Podobnie jak u Was budzi się w nocy co 3 godziny i chce tylko cyca i śpi dalej.
Nie wiem co mu dawać bardziej treściwego, żeby dłużej spał. Bo czytałam, że mleko mamy szybko maluch trawi i dlatego się częściej budzi na jedzenie. Próbowałam mu dać kaszkę (łyżeczką, bo nie toleruje butelki), ale to nic nie dało o swojej porze się budził na cyca.

reklama
chyba nie potrafiłabym tak rygorystycznie. POza tym mnie sie zdarza wstać w nocy i coś schrupać więc dlaczego dziecku miałabym odmawiać?

Dokładnie:-) Mój Szymuś je ok. 21 i wstaje dopiero ok. 3 nad ranem jeśli zje później to wstaje o 5-6 rano, dodam, że niedługo skończy 3 miesiące i od dłuższego czasu wstaje tylko raz na nocne jedzenie;-)

Mój mały jest na piersi, niedawno skończył 3 miesiące. Muszę przyznać, że do 2go miesiąca budził się dwa razy w nocy na karmienie. Ale teraz wybudza się co dwie godziny z zegarkiem w ręku:confused2: A że dodatkowo sen ma bardzo lekki to nawet jak się naje to trudno mu zasnąć. I tak się zastanawiam, kiedy ja się w końcu wyśpię....:-:)-:)-:)-(

Hania budzi sie nocy raz, zazyczaj o 5 i na polprzytomnie zje i dalej zaypia. Zdarza jej sie rowniez zapomniec o jedzeniu i przesypiac cala nocke, choc takich nocy jest malo. Za jakis czas bedziemy probowali odzwyczaic ja od nocnego jedzenia, tym bardziej ze w nocy zjada bardzo malo. Ale jesli odzyczajanie sie nie uda to trudno, widac taka ma nature ze musi cos przekasic. Karmie butla

Tak właśnie budzą się dzieci na piersi.
U nas było identycznie do roku czasu, jak przestałam karmić mały dostał butle na noc to spi ładnie do rana od 20 do 8

Moja córa była przeszło pół roku na cycku, ale zwyczaj budzenia się w nocy pozostał jej na znacznie dłużej. Chyba noce zaczęła przesypiać jak miała z 15 miesięcy. Tak więc nastawiam się na jeszcze minimum rok wstawania, masakra :baffled:

Moja niunia nigdy nie była na cycu ,je jeszcze w nocy ,teraz idzie jej trzeci ząbek ,dlatego nie chce jej teraz denerwować a potem będe chciała odzwyczaic ją od butli w nocy .Zobaczymy jak to będzie .Trzymajcie kciuki :)

Moj synek ma 4 mce zasypia po kapieli i jedzonku ok godz 19,budzi sie na herbatke ok 2 ,i o5 mleczko.karmie od poczatku butelka.

moja corka ma 4 miesiace karmie ja o 12 i o 3 nad ranem a czasami to juz rano z synem mialam klopot do 9 miesiaca wstawalam kilka razy za to teraz to maly niejadek:tak:

reklama
Do góry