reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niemowle 10 miesięcy budzi się co 3 godziny na karmienie

Dodam, że próbowaliśmy wielu rzeczy szukając przyczyny wybudzeń, leczenia kolek- zaczynając od termoforkow z pestek wisni na brzuszek, masaży brzuszka, wizyt u osteopaty, fizjo, wizyt u lekarzy, usg j. Brzusznej, delicol dla lepszego trawienia laktozy, espumisan krople, szumiący miś. Na nic to, wszystkie te zabiegi na nic się zdały. Chyba tylko nam psychicznie pomogły, że coś robiliśmy. Przy drugim dziecku to się nawet nie nastawiam na spanie w nocy.

reklama
Ja Ci współczuję bo mieliśmy to samo, ale myślę, że bardziej hardcorowo bo córka budziła się po 7 razy w nocy. Po ukończeniu 2 lat było zdecydowanie lepiej, ale nadal budzi 1 - 2 razy w nocy. Jak przesypia cala noc to jesteśmy z mężem pod wrażeniem. Trzymaj się. Dzieci tak mają.
Ile teraz córeczka ma lat?

Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?
Pozdrawiam jako mama 2,5rocznego synka.
Przez te 2,5roku przespałam może ... 🤔 z 3-4 całe nocki.
Do 2 roku życia budził się na mleko. Mając 2 lata 2x w nocy budził się na mleko.
Przeszłam już etapy wody, rozcieńczania mleka żeby od tego mleka odejść ...
No. Teraz ma 2,5roku i budzi się już tylko 1x na mleko około 4nad ranem.
Ale mając te 10- 12miesięcy i chyba jeszcze nieco później to średnio co te 3godziny było mleko.
Także luzik 😉
PS u mnie też niektórzy nie dowierzali 😄

Ja ostatnio zauwazylam, że moj syn budzi sie rzadziej kiedy spi ze mną. W takim sensie, ze jakby uczyl sie dłuzszego spania. Ze mną w łózku spokojnie zrobil dzisiaj 7h ciagiem. Poprzednio bylo tak, że jak ze mną osiągnąl jakąs ilosc ciaglego snu, to potem w łożeczku sam byl w stanie to powtorzyć już bez problemu.

Mój syn 16 miesięcy w styczniu też nie przespał ani jednej nocy.
No i również się budzi na mleko w nocy i nic na to nie poradzę, chociaż próbowałam dać wody napić się ale On się nie da oszukać 😁
Po za tym Twoja córka ma 10 miesięcy więc je jeszcze na żądanie i to całkiem normalne jest.
Także odsypiaj z w dzień kiedy dziecko drzemkę ma.

Do góry