reklama
i jeszcze jedno ciasto jak ktoś lubi kokosanki....
szybkie i pyszne A NAZYWA SIĘ....
CYCKI MURZYNKI:-)
1 kostka masła
7 jajek
2 paczki kokosu
20 dk maku
1 szklanka cukru pudru
1 duza paczka okragłych biszkoptów
polewa czekoladowa(gotowa lub mozna samemu zrobic)
paczka orzeszków lub rodzynek lub czegoś małego jadalnego okragłego
białka oddzielić od zółtek. ubic piane, dodac do niej szklanke cukru pudru, mak , kokos i wymieszac.
wylać na blache i piec 20 minut
na upieczone ciasto nałozyc mase:
1/2 litra mleka, 7 zółtek 2 łyżki cukru pudru, 2 łyzki mąki pszennej. zagotowac wszystko i ostudzić z tego zrobi sie taki budyń.
utrzec kostke masła z 3 łyzeczkami cukru pudru i dodac do niej ostudzony budyn.
nałozyc mase na ciasto kokosowe. na mase natomiast nakładamy biszkopty wg przepisu maczamy je w wódce ale mozna np w kawie to juz kwestia gustu.
na górę kazdego biszkopta nakładamy rodzynke lub orzeszek.
jak juz przykryjemy mase biszkoptami całosc zalewamy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki
pychaaaaaaaaaaaaaa
szybkie i pyszne A NAZYWA SIĘ....
CYCKI MURZYNKI:-)
1 kostka masła
7 jajek
2 paczki kokosu
20 dk maku
1 szklanka cukru pudru
1 duza paczka okragłych biszkoptów
polewa czekoladowa(gotowa lub mozna samemu zrobic)
paczka orzeszków lub rodzynek lub czegoś małego jadalnego okragłego
białka oddzielić od zółtek. ubic piane, dodac do niej szklanke cukru pudru, mak , kokos i wymieszac.
wylać na blache i piec 20 minut
na upieczone ciasto nałozyc mase:
1/2 litra mleka, 7 zółtek 2 łyżki cukru pudru, 2 łyzki mąki pszennej. zagotowac wszystko i ostudzić z tego zrobi sie taki budyń.
utrzec kostke masła z 3 łyzeczkami cukru pudru i dodac do niej ostudzony budyn.
nałozyc mase na ciasto kokosowe. na mase natomiast nakładamy biszkopty wg przepisu maczamy je w wódce ale mozna np w kawie to juz kwestia gustu.
na górę kazdego biszkopta nakładamy rodzynke lub orzeszek.
jak juz przykryjemy mase biszkoptami całosc zalewamy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki
pychaaaaaaaaaaaaaa
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
co do serka mascarpone to ja bardzo lubię ten serek na ciepłych tostach a na to pokrojone truskaweczki mniam pyszne śniadanko
Dziewczyny, ale smaka narobilyscie....:-) A blachy, to chyba takie standardowe do tego nie?
Kurcze nie wiem na co sie zdecydowac, bo weekend niedaleko, ale chyba na pierwszy rzut marchewkowiec Stefanki pojdzie, bo najszybciej sie robi Tylko chyba zamiast tego serka, to krem do karpatki walne, bo moj R uwielbia
A te cycki murzynki to chyba smakowite co? Tylko ja nie mam dla kogo piec takich smakolykow, bo nikt tak nie doceni jak moja rodzinka w PL:-)
Ale moze na swieta albo sylwestra upieke:-)
Kurcze nie wiem na co sie zdecydowac, bo weekend niedaleko, ale chyba na pierwszy rzut marchewkowiec Stefanki pojdzie, bo najszybciej sie robi Tylko chyba zamiast tego serka, to krem do karpatki walne, bo moj R uwielbia
A te cycki murzynki to chyba smakowite co? Tylko ja nie mam dla kogo piec takich smakolykow, bo nikt tak nie doceni jak moja rodzinka w PL:-)
Ale moze na swieta albo sylwestra upieke:-)
joanna30055
mama Ksawka 07
Ale nowych przepisów tylko będzie wolna chwilka zaraz któryś wyprubóje
A ja zapomnialam....marfewkowe ciacho robilam w weekend:-)
Ogolnie przepis Stefanki, ale zmodyfikowany, bo dodalam proszek do pieczenia i troche cynamonu (bo ja lubie takie aromatyczne potrawy) No i marchewki tak na oko, bo nie mam wagi kuchennej...
Aha, i krem karpatkowy zrobilam, jak wczesniej pisalam, ale mysle, ze jednak serek mascarpone bylby lepszy, no krem w kazdym razie (polewa) nie powinien byc mdly.
A wypiek ogolnie calkiem smaczny jak ktos takie "klimaty" lubi (chodzi mi o cynamon zwlaszcza bo daje charakterystyczny smak, nasepnym razem bez cynamonu sprobuje zeby porownac No i mozna dac dziecku poskubac takie ciacho (Kaya dziuba otwierala;-)
Ogolnie przepis Stefanki, ale zmodyfikowany, bo dodalam proszek do pieczenia i troche cynamonu (bo ja lubie takie aromatyczne potrawy) No i marchewki tak na oko, bo nie mam wagi kuchennej...
Aha, i krem karpatkowy zrobilam, jak wczesniej pisalam, ale mysle, ze jednak serek mascarpone bylby lepszy, no krem w kazdym razie (polewa) nie powinien byc mdly.
A wypiek ogolnie calkiem smaczny jak ktos takie "klimaty" lubi (chodzi mi o cynamon zwlaszcza bo daje charakterystyczny smak, nasepnym razem bez cynamonu sprobuje zeby porownac No i mozna dac dziecku poskubac takie ciacho (Kaya dziuba otwierala;-)
Magda_lenka
Mamusia Wiktorka
Shake waniliowy
2 szklanki lodów waniliowych
1 ½ szklanki odtłuszczonego mleka
3 łyżki cukru
Wszystkie składniki zmiksować i rozlać do szklanek
2 szklanki lodów waniliowych
1 ½ szklanki odtłuszczonego mleka
3 łyżki cukru
Wszystkie składniki zmiksować i rozlać do szklanek
reklama