reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niechniana ciąża

reklama
Dziewczyny, które są teraz przygniecione macierzynstwem.....dajcie znać, jeśli to dla Was nie kłopot, z jakich miejscowości/ okolic Jesteście? Może ktoś czytając wątek zorientuje się że mieszka w pobliżu i uda się wspólnie spotkać, zabrać dziecia na spacer, cokolwiek 😉
jestem z Krakowa

Autorko sądząc po nicku masz tyle samo lat co ja. Mam tez 2.5 letnia corke zaraz. Jestem w 10 tyg ciazy. Mam tez 15 miesiecznego syna. Moja ciaza z corka polowa przeplakana, usg zle starszyli mnie roznymi zespolami. Rzygi, mdlosci, migrny do 4 miesiaa. Zero zyca. Mala po urodzeniu hnb wysokiej polki. Kontrole u kardiologa. Polog taki, ze przez trzy tygodnie nie moglam usiąść. Ciaza z synem najpierw zagrozona, potem ok. Syn urodzil sie z drobnymi wadami. Lekarze, chirurg, chirurg szczekowy, genetyk itd. Moj maz ma delikatnie mowiac wywalone na dzieci. Jestem z nimi sama prajtycznie ciagle i juz mam fiola powoli. Psychiatra w ciazy i po porodzie nagle zwrot o 180 i nagle wszystkiemu winne hormony, gdzie wczesnieje leczylam depresje, nerwice bardzo ciężka. Mam tez duze problemy z ukladem nerwowym, żołądkiem, alergia. Choroby niegrosne, ale upierdliwe. Nie mam tez prawka, ale mnie ro akurat śmieszy przez lzy, bo jak zamiwrzalam zrobi to ciąża za ciąża 😅 msze sie prosic chlopa zeby nawet na zakupy pojechac. Nie mam tez wlasnej pensji. A piszę, to wszystko zeby sie nie żalić absolutnie tylko po to zeby cie pocieszyc. Nie jestes sama. Moja corka to zywiol, a syn mamoza i cycoza. Ta ciaza tak mi daje popalić, że tez placze. Mimo wszystko kazda wychuchna , wystarana, wyczekana. Moj maz powiedzial, ze zrobi juz wazektomie bo wieej dueci nie planujemy. Ja to szabuje. Nie wiem czy zawiodla anty u Was czy niestety byly stosunki przerywame, czy kalendarzyk czy zapomnienie to mowiac brutalnie ale trzeba wziac zawsze pod uwage ze seks moze byc ciąża nawet przy tabletkach. Tylko wstrzemięźliwość da 100% gwarancji. Co do wpisow chyba ness czy bbp, to sczerze zyjemy w zacofanym kraju i prawo jest jakoe jest, ale tez jestem zdania, że w razie czego mozna się zglosic po pomoc. Teraz juz mleko sie rozlalo, więc musisz oswoic sie z sytuacja. Jezeli Cie to pocieszy, inni maja gorzej, nie moga miec wcale dzieci albo ich wymarzone dziecko umiera lub jest chore. Albo maja duzo dsieci, dwojka to nie tak duzo. Dasz radę!
Kochane kobiety. Muszę zadać to pytanie. Skoro autorka i @Marcemma90 macie takich facetów na których nie można polegać, to po co tyle dzieci rodzilyscie, albo zachodzicie w kolejne ciążę. Z całym szacunkiem, ja dużo rozumiem,ale tego akurat nie...jakbym miała taką sytuację napewno w kolejną ciążę bym nie zaszła,po co potem cierpieć, zostawać samemu z tym wszystkim? Wiem że pewnie zaraz wyleje się na mnie fala hejtu, że zadałam takie pytanie, ale musiałam.

Nie zgodze się z tobą...nasi rodzice nie stosowali nic, i dzieci jak chcieli to nie było... były cięższe czasy i każdy potrafił wybrnąć z takiej sytuacji. Moja mam ma 154 cm wzrostu ważyła po mnie 100 kg powiedziała że więcej dzieci nigdy w życiu. Tak było bez żadnej antykoncepcji ...bo nie chciała, schudła 50 kg . Można? można? A to było ponad 30 lat temu, więc teraz w XXI wielu nie mów mi że jest ciężej...
Ja jestem w drugiej ciąży ważę ponad 90 kg i mam to gdzieś bo dla mnie dziecko było i jest chciane planowane i wyczekane...i nie pisze tego jak totalny PISowiec że rodzina duża to skarb😃 i trzeba rodzic na potege, tylko tak jak mi serce podpowiada.

Ostatnia edycja:
A czy ja ci gadam, że teraz jest ciężej ? Ja mówię o sobie, że tyje od hormonów, wiec mam wybór albo stres co miesiąc, albo gruba dupa.
I nie wiem w jaki sposób można nie zajść w ciążę, bo się nie chce, nie znam takiej metody antykoncepcji.
Nie wspominając, że za komuny aborcja była legalna i masa kobiet jej dokonała.
Tego nie popieram akurat żeby dokonywać aborcji, chyba że jest zagrożenie życia zdrowia matki lub dziecka...nie rozumiem podejście tego rządu w ówczesnej rzeczywistości ale pomijając moją opinię...moja droga ja wybieram się na siłownię po drugim dziecku. Uwierz mi nienawidzę siłowni, smrodu i potu który tam czuć. Rozumiem cię że ciężko zrzucic kilogramy bo sama zawsze byłam wysoką szczupła dziewczyna, ale zrobię wszystko żeby lepiej się czuć ze sobą... I żeby mnie chłop nie zostawił dla innej😃😜

Kochane kobiety. Muszę zadać to pytanie. Skoro autorka i @Marcemma90 macie takich facetów na których nie można polegać, to po co tyle dzieci rodzilyscie, albo zachodzicie w kolejne ciążę. Z całym szacunkiem, ja dużo rozumiem,ale tego akurat nie...jakbym miała taką sytuację napewno w kolejną ciążę bym nie zaszła,po co potem cierpieć, zostawać samemu z tym wszystkim? Wiem że pewnie zaraz wyleje się na mnie fala hejtu, że zadałam takie pytanie, ale musiałam.

Ileż to razy sama się nad tym zastanawiałam? Jakim cudem w ogóle uprawiać seks z facetem który totalnie nie interesuje się potrzebami moimi i mojej rodziny?
Takie to trochę dziwne dla mnie.

reklama
Nie prawda. Zależy jaką stosujesz. Teraz są takie sposoby, gdzie tabletki i prezerwatywy można schować do skarpety.
Moje dzieci były chciane i planowane. Po prostu chcialam miec dzieci, maz mool, że bedzie najbardziej mi ciezko. chociaz jest ciezko to wiem, ze dam rade. Moj mąż wie, ze malo pomaga, ale jest spoko pod innymi względami. Maluchy go uwielbiają. Dzieci wyrosną, ja pojde do pracy i licze na to, ze bede miala z kim pogadac ;) lubie rodzinne uroczystości, itd. Jak sie urodzi najmlodsze albo sie bedziemy zabezpieczac albo maz zrobi wazektomie. Jeżeli wpadne to wpadne. Na chwile obecna mamy warunki na dzieci, co bedzie dalej tego nikt nie wie. A u mnie jest yk, że j chyba bardziej lubie seks od meza i nie ma w tym nic zlego

Do góry