Autorko sądząc po nicku masz tyle samo lat co ja. Mam tez 2.5 letnia corke zaraz. Jestem w 10 tyg ciazy. Mam tez 15 miesiecznego syna. Moja ciaza z corka polowa przeplakana, usg zle starszyli mnie roznymi zespolami. Rzygi, mdlosci, migrny do 4 miesiaa. Zero zyca. Mala po urodzeniu hnb wysokiej polki. Kontrole u kardiologa. Polog taki, ze przez trzy tygodnie nie moglam usiąść. Ciaza z synem najpierw zagrozona, potem ok. Syn urodzil sie z drobnymi wadami. Lekarze, chirurg, chirurg szczekowy, genetyk itd. Moj maz ma delikatnie mowiac wywalone na dzieci. Jestem z nimi sama prajtycznie ciagle i juz mam fiola powoli. Psychiatra w ciazy i po porodzie nagle zwrot o 180 i nagle wszystkiemu winne hormony, gdzie wczesnieje leczylam depresje, nerwice bardzo ciężka. Mam tez duze problemy z ukladem nerwowym, żołądkiem, alergia. Choroby niegrosne, ale upierdliwe. Nie mam tez prawka, ale mnie ro akurat śmieszy przez lzy, bo jak zamiwrzalam zrobi to ciąża za ciąża
msze sie prosic chlopa zeby nawet na zakupy pojechac. Nie mam tez wlasnej pensji. A piszę, to wszystko zeby sie nie żalić absolutnie tylko po to zeby cie pocieszyc. Nie jestes sama. Moja corka to zywiol, a syn mamoza i cycoza. Ta ciaza tak mi daje popalić, że tez placze. Mimo wszystko kazda wychuchna , wystarana, wyczekana. Moj maz powiedzial, ze zrobi juz wazektomie bo wieej dueci nie planujemy. Ja to szabuje. Nie wiem czy zawiodla anty u Was czy niestety byly stosunki przerywame, czy kalendarzyk czy zapomnienie to mowiac brutalnie ale trzeba wziac zawsze pod uwage ze seks moze byc ciąża nawet przy tabletkach. Tylko wstrzemięźliwość da 100% gwarancji. Co do wpisow chyba ness czy bbp, to sczerze zyjemy w zacofanym kraju i prawo jest jakoe jest, ale tez jestem zdania, że w razie czego mozna się zglosic po pomoc. Teraz juz mleko sie rozlalo, więc musisz oswoic sie z sytuacja. Jezeli Cie to pocieszy, inni maja gorzej, nie moga miec wcale dzieci albo ich wymarzone dziecko umiera lub jest chore. Albo maja duzo dsieci, dwojka to nie tak duzo. Dasz radę!