reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zmartwienia

reklama
A mnie w tej popieprzonej Anglii zwolnili z pracy i tylko dlatego ze jestem w ciazy:( przez glupie polki ktore mnie wygryzly i nagadaly ze nie daje sobie rady-a ja tylko nalewalam kawe !:(

wodniczka wracaj szybko do zdrowia

maggusia oj tak jest moj tomek tez mowi ze na swoich najwiecej trzeba uwazac................a czytalam mnostwo artykulow i wyczytalam ze w anglii pod wzgledem pracowania kobiet w ciazy jak i po urodzeniu dziecka sa lepsze prawa,to klamia!!!

sylwia sa prawa-dostaje sie jakis zasilek ale musisz przepracowac 6 miesiecy okolo zeby dostac nalezna ci sumke a tak to dostajesz malo kasy ze chyba wystarczy tylko na pieluchy:(
jesli chodzi o porod czytalam ze warunki sa wspaniale wle nie wiem czy to prawda tutejsza medycyna jest powolna ja dopiero bede miala badania a jestem w 4 miesiacu!i nie mialam jeszcze zadnych eh tylko cisnienie krwi...
A i na dodatek nie bada cie tu ginekolog tylko polozna-nie ma tu takich badan i wtedy polozna kieruje cie do szpitala na badania krwi moczu itd...
ponoc jak kobieta rodzi nie nacinaja ci krocza tutaj musisz wlasnymi silami ale daja znieczulenia(podobno kobietom tu sie to nalezy)bede sie starac tu o mieszkanie wlasne ale nie wiem jak mi to wyjdzie...
wiesz mam mniejsze prawa tutaj bo jestem tu dopiero pare miechow ale bede ubiegac sie o to co mi sie nalezy i nie dam za wygrana!a w poniedzialek zrobie rozrube tam gdzie mnie wygryzly...:(ale przykro mi z tego powodu i powiem ci ze tutaj trzeba uwazac szczegolnie na polki!szkoda ze na rodakach mozna sie tak zawiesc

moja siostra pracuje w anglii, mówi, że jest strasznie.

Ja jej radziłam zajść w ciążę tuż przed powrotem do Polski, pewnie bedzie miała lepsze swiadczenia tam niż tu.

reklama
tak bo musiałabym chodzić teraz prez 5 miesiecy na praktyki do szpitali różnych a dla mni to teraz ryzyko zwłaszca interna

Do góry