Beata 1980 polecam bardzo USG 4 D, my to badanie zrobiliśmy w ostatni czwartek w prywatnym centrum medycznym bo na Fundusz takiego nie robią. Jeszcze na samą myśl mam gęsią skórkę. Koszt jakiś jest ale wrażenia nie do ocenienia. Dziecko widac bardzo dokladnie, twarz ze szczegółami, mimikę, każdy paluszek, stopki... widziałam jak sie przeciąga, ziewa, rusza rączkami, nóżkami, ssie ksiuk ...niesamowite wrażenie. A do tego dają zdjęcia (stop klatka na filmie tam gdzie chcą rodzice) i film na płycie. Nasz film oglądaliśmy może ze sto razy;-)
Lenka na tym etapie lekarz oceniał u nas serce dziecka, mózg, kręgosłup, ustalał szczegółowe parametry dziecka, poza tym ilośc płynu owodniowego, usytuowanie łożyska, stopień jego dojrzałości...
Zarówno na USG w 12 tygodniu jak i teraz w 20 tygodniu ciąży był ze mną na badaniu nie tylko mąż ale i córcia i nikt nie robił problemu. Z grzeczności;-)zapytałam tylko czy tak można.
Płeć w tym czasie może być określona... jeśli dziecko okaże się łaskawe nasze nie było. Miało zaciśnięte nóżki, tak więc tajemnica jest nadal nieodkryta
Lenka na tym etapie lekarz oceniał u nas serce dziecka, mózg, kręgosłup, ustalał szczegółowe parametry dziecka, poza tym ilośc płynu owodniowego, usytuowanie łożyska, stopień jego dojrzałości...
Zarówno na USG w 12 tygodniu jak i teraz w 20 tygodniu ciąży był ze mną na badaniu nie tylko mąż ale i córcia i nikt nie robił problemu. Z grzeczności;-)zapytałam tylko czy tak można.
Płeć w tym czasie może być określona... jeśli dziecko okaże się łaskawe nasze nie było. Miało zaciśnięte nóżki, tak więc tajemnica jest nadal nieodkryta
Ostatnia edycja: