reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja też gratuluję tych kopniaczków.
Wczoraj wieczorem spędziłam miły wieczór z maleństwem, ono kopało mnie od środka, ja mu pukałam od zewnątrz, i było nam bardzo słodziutko:).

reklama
moje maleństwo też dokazuje jak się już położę wieczorem do łóżeczka.od kilku dni mu powtarzam żeby nie zrobiło mamusi psikusa i nie wypieło się do usg pupcią bo będę zła:-D ciekawe czy dotarło. Na szczęście idę już dzisiaj i nie mogę się doczekać 16.15 :tak:

Dzięki dziewczyny :-) Ja cały czas i tak czekam na takie konkretne kopnięcie. Straszna radochę mi cos takiego sparwiało w poprzedniej ciązy. Wtedy takie namacalne jest to maleństwo, kontakt z nim, ma sie wrażenie jak by byl zaraz po drógiej stronie, że jak by sie bardziej wytęzyło wzrok to mozna by zobaczyć zarys tego maleńkiego ciałka pod skórą ...:-)

Muszę się pochwalić,ja wczoraj tez poczułam już wyraźnie ze ktoś się "dobija" od środka :tak: Myślałam że się nie doczekam

Super, gratulacje :-) Fajowe uczucie nie ?

Kurcze cały dzien dzisiaj leci mi z nosa :baffled: Cieplą herbate z sokiem malinowym zaraz sobie zrobie i kłade sie pod kocyk przed TV. Najpierw musze tylko z tym moim kudlatym agresorem iśc na spacer :baffled:

Tak to fajne uczucie chociaż kopnięcia były narazie pojedyncze i delikatne,ale maleństwo daje znaki ze jest i że wszystko ok a to najważniejsze.

Mnie też już maluszek zaczął dobrze dokazywać :-),aż się dziwie bo bardzo często w ciągu dnia czuję ruchy :-),nawet jak nie odpoczywam :-)bardzo to przyjemne :-D.
Niedługo to pewnie będziemy miały dosyć kopniaczków naszych maluszków :-)

A do mnie przyszly wyniki ze szpitala i mocz wyszedl nie najlepiej- :no: Nie wiem dlaczego bo przed swietami bylo ok a teraz musze brac antybiotyki:-(

fajnie ze czujecie kopniaczki i mnie mala sie czasem tak strasznie kreci ze nie moe spac w nocy- ale niech sie kreci to cudo!

Ja od tygodnia ruchy czuje prawie,że non stop. Taki wiercipiętek u mnie siedzi.nie wiem może on wogole nie śpi. Ale narazie kopniaki nam jeszcze w kość nie dają tylko sama radość z tego.

reklama
No to gratuluje regularnosci! :-)

Ja regularnie to czuje glownie czkawke mojego malego! A kopniaczki to roznie... zazwyczaj rano albo wieczorem jeszcze jak leze w lozeczku. Jak przyloze reke, to czuje malutka nozke lub raczke, lub tyleczek :-). Ojjj nie wiem co, ale czuje glownie na dole, czyli tam gdzie moj wzrok juz nie siega :-D, pewnie gdybym miala szyje jak zyrafa to golym okiem moglabym zauwazysz niewielkie wubrzuszenie ktore towarzyszy kopniaczkom, poki co macam go tylko reka. Moze niedlugo syneczek zacznie kopac nieco wyzej, aby mamusia mogla patrzec i patrzec i patrzec i sie cieszyc!

ruchy odczuwam także w większości poniżej linii pasa. Na początku mnie to dziwiło. Podejrzewałam nawet,że może coś nie tak z moją anatomią-ale chyba większość tak czuje. Od paru dni kopniaczki także w okolicy pępka, nie wiem sobie tak tłumacze,że dziecko może urosło i teraz bardziej go czuć, wcześniej czułam go tylko wieczorami,także jak siedziałam dłużej to się wierciło. A teraz juz bez względu na okoliczności.

Do góry