reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Carmi - u mnie takie bole jak przed miesiaczka wystepuja co tydzien. W pierwszej ciazy tez tak mialam. A co do tych pulsujacych bolow to moze dzidzia cie kopala. Moje malenstwo jest ustawione nozkami w moje wnetrznosci. Czasem jak w jedno miejsce kopie parenascie razy, mam wrazenie, ze juz mam siniaki juz w srodku. W kazdym razie jak masz zwolnienie to wypoczywaj kochana i dbaj o Siebie i Dzidzusia. Ja zawsze biore homeopatyki na przeziebienie, na gardzielko syrop z cebuli i mleko z czosnkiem orza miodkiem. Oby Ci szybko przeszlo.

reklama
Carmi! Ja też mam takie drżenia brzucha, ale jakoś się tym nie martwię, bo pewnie coś się w środku nas rozciąga. Nie odczuwam tego jak kopnięcia małej, bo kopniaczki są inne, widać je przez brzuch. Nie zamartwiaj się na zapas, ja jestem spokojna.:-)

dziekuje Wam, od razu mi lepiej :)
bole ala miesiaczkowe tez mi sie czasem zdarzaja, ale takie rozwieranie wywolalo od razu w mojej glowie koszmary, ze zaraz chyba w pracy w lazience urodze :-D:-D:-D:-D
ale macie racje, to na pewno byla dzidzia, wkurzona, ze mama znow przy tym biurku i malutkiej tak jest ciasno :tak:

syrop z cebuli, jak i mleko z czosnkiem nie wiem czy mi przez gardlo przejdzie. Z miodzikiem wypic moge, ale wariant z czosnkiem zawsze mnie przeraza :baffled:

Wszystko się dobrze skończyło, okazało się że to jakaś inna woda, nie zrozumiałam dobrze skąd bo doktor nie umiał dobrze wytłumaczyć po ang., ale w każdym razie nie płodowa.
Przy okazji mialam USG i badanie ginekologiczne, co tu jest rzadkością, więc jestem spokojna i zadowolona, cieszę się że spanikowałam i pojechałam do tej położnej.

Dzięki dziewczyny za wsparcie, muszę przyznać że miałam stracha kiedy rano na prześcieradle zostawiałam mokre plamy, jak jakiś ślimak...
Magni - to USG było szybkie i nic nie widziałam, bo lekarz sprawdzał przede wszystkim czy nie ma wycieku, tylko szybciutko pokazał mi serce i to wszystko. Nie ma czego zazdrościć, a tydzień szybko Ci zleci.

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie, muszę przyznać że miałam stracha kiedy rano na prześcieradle zostawiałam mokre plamy, jak jakiś ślimak...
Magni - to USG było szybkie i nic nie widziałam, bo lekarz sprawdzał przede wszystkim czy nie ma wycieku, tylko szybciutko pokazał mi serce i to wszystko. Nie ma czego zazdrościć, a tydzień szybko Ci zleci.

Meva ja USG mam dopiero 16.02 buuuu:-(

Do góry