reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

mnie tez wlasnie zaczela glowa bolec - pewnie lykne apap :-(
ale najpierw sprobuje sie podratowac amolem (smaruje nim skronie i czolo - pomaga) i olejkiem olbas oil (stosuje jak amol, ewentualnie kropelka pod nosem dla lepszego oddychania)

reklama
eh a ja Wam zazdroszcze tej zimy, dosyc juz mam tej irlandzkiej pogody(jesien trwa pol roku),tylko szarosc i szarosc.na szcescie za dwa tygodnie wybieram sie do Polski i mam nadzieje,ze zima poczeka na mnie.dodam,ze wybieram sie tam z moim partnerem,ktory jest irlandczykiem i ktory porzadnego sniegu nigdy na oczy nie widzial!

Nie bardzo wiedziałam gdie to napisać, więc pomyślałam,że może poradzicie mi coś. Na ostatniej wizycie u gin mialam robione usg i lekarz powiedział mi że Dzidziuś jest nisko ułożony(nad samym pęcherzem ma główkę) i nie wiem czy to dobrze czy źle? Moja mama która jest pielęgniarką mówiła,że nie za dobrze...
Czy któraś z Was wie coś na ten temat?
I na dodatek mam okropne bóle pleców..czasem nie mam siły wstać z łóżka...
Proszę poradźcie czy to normalne?

Nie bardzo wiedziałam gdie to napisać, więc pomyślałam,że może poradzicie mi coś. Na ostatniej wizycie u gin mialam robione usg i lekarz powiedział mi że Dzidziuś jest nisko ułożony(nad samym pęcherzem ma główkę) i nie wiem czy to dobrze czy źle? Moja mama która jest pielęgniarką mówiła,że nie za dobrze...
Czy któraś z Was wie coś na ten temat?
I na dodatek mam okropne bóle pleców..czasem nie mam siły wstać z łóżka...
Proszę poradźcie czy to normalne?

Myślę że samemu dzidziusiowi nic nie grozi, a Ty powinnaś dużo odpoczywać, nie nosić ciężarów i nie przemęczać się. Jeśli lekarz ci nic nie mówił to jest wszystko w porządku, pewnie bedzie cię częściej kontrolował czy szyjka macicy się nie rozwiera itp. Bóle pleców mogą mieć wiele przyczyn, w czym jedno to umiejscowienie dzidziusia, zla pozycja do spania, za dużo siedzenia w jednej pozycji - ja też je miałam, ale zmieniłam poduszkę i za dużo nie siedzę i juz mi lepiej.

Olaa-moja kolezanka miala ten sam problem.gin w 23 tygodniu stwierdzil ze jej dzidzius jest nisko ulozony.miala zalecone lezenie,a gdy czula ze jej bzuch twardnieje musiela klasc pupe na poduszce.dwa tygodnie temu urodzila w terminie zdrowego bobaska. Dbaj o siebie i nie zamartwiaj sie na zapas.

Troche mi glupio z powodu tego co sie wydazylo ale chyba nikt mnie nie zrozumie lepiej niz wy. 2 tyg byczenia sie w domu, tak wiec pierwszy dzien do pracy wstalam troche wczesniej zrobilam sobie kanapki, ubralam sie wypilam mala kawe (bezkofeinowa) i na autobusik.Niestety dzidzia tak jak jej rodzice ma chyba chorobe lokomocyjna i doslownie 2 przystanki przed moim celem zrobilo mi sie duszno i jak juz dotarlam i wysiadlam z autobusu to ledwie zdazylam za przystanek dobiec:( Nigdy mi sie tak wczesniej nie zdazylo, a mdlosci przeciez mijaja i chyba mialam straszne szczescie ze na przystanku nikogo nie bylo bo spalilabym sie ze wstydu:-(. A tak mi dobrze szlo do tej pory.

reklama
kluseczka mną tez rzuca bez powodu robi mi sie zimno potem goraco brakuje powietrza slinopotok i bach paw jak malowany :(

Do góry