reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

No tak ale do tej pory udawalo mi sie powstrzymywac nawet na poczatku w pracy a tutaj na przytnaku :C Dobrze ze deszcz padal i ludzi nie bylo.
Zmarzlam dzisiaj troche i w domku tez nie za ciepo czuje ze sie troche moglam przeziebic wiec ide sie polozyc spac. DO juttra dziewczynki

reklama
KluseczkaS z tą choroba lokomocyjną to jest cos na rzeczy. Ja nigdy nie mialam problemow z jazdą jako pasażer, a teraz tylko prowadzic mogę bo inaczej mnie mdłości biorą. Jak widzisz nie jestes sama :-)

Ja tez mam problemy z przełykaniem dużych tabletek i zazwyczaj wszystkie przegryzam niestety. Jeszcze przed zajściem w ciażę zaczęłam brać Feminatal N i mimo, że sa to duże tabletki to maja kształt,który ulatwia ich przełykanie. Dodatkowo musze brać żelazo ( TardyferonFol )i choć te tabletki tez nie są male to wolę je niz cos w plynie bo pamietam z podstawówki jak wygladały zęby po prwparatach z żelazem:baffled:

A tak odnośnie badań jakie powinno robic sie w ciązy to znalazłam taka stronkę :
Jakie badania powinna wykonać ciężarna? | Badania | CIĄŻA

Tau doskonale Cie rozumiem ja tez siedze jak na szpilkach widzimy juz nasze pieniadze na koncie ale jeszcze nie są dostephne wiec mamy je i nie mamy a czekanie jest tym co kobiety w ciazy nieznosza Zrobilam sie okropnie niecierpliwa ;(

ja nie biore witamin wszystko zwracam staram sie jesc duzo owoców i warzyw i pije soki marchwiowe :)

To tak jak ja- stoje w kolejce to mnie nerwica bierze ze ktos sie grzebie robi mi sie goraco i albo rezygnuje albo glosno wzdycham. CZasmi zastanawiam sie jak moj maz ze na wytrzymuje.

A ja sobie troszkę po marudzę a co;-) Strasznie źle spałam w nocy przez te ciągnięcia w dole spowodowane rośnięciem wszystkiego. Nie mogłam znaleźć żadnej pozycji żeby było wygodnie w każdej chwile było ok i za moment już bolało. Zgłaszałam to mojej Gin ale dostałam nospe forte która średnio pomaga i nic więcej. Nie chce brać niczego bez konsultacji z lekarką. Drugie to baba w przychodni grr:wściekła/y: Wysłałam mojego mężulka do przychodni aby dokładnie dopytał jak ma się przygotować do badania z glukozą. Wyręczam się nim ponieważ jest zimno ślisko i w ogóle;-). Mój mężuś jest bardzo zaangażowanym przyszłym tatusiem wszystko go interesuje, był na każdym USG zemną wiec wie to samo co ja w sparawie"naszej ciązy" a pani w przychodni potraktowała go bardzo brzydko i wogóle jak jakiegoś tumana i najlepiej oszusta który nie wie co chce. Ja wiem ze kiedys faceci sie nei iteresowali ciążą żony, ale kurde teraz mamy inne czasy, jest inaczej. A tak wogóle to jestem obolała i śpiąca dlatego pewnie pójdę się zdrzemnąć. ;-)

Magni nie przejmuj sie pewnie kobieta zazrosna bo jej maz mial to gdzies jak ona byla w ciazy a moze meza w ogole nie ma i jej chlopa brak :-D Co do spania to ja tez nie spalam przez pol nocy polozyla sie prze 12 a obudzilam w nocy ok 4 i nie moglam zasnac na doatyk wadawalo mi sie ze jakas myszka albo szczurek grasuje po domu:szok: wiec zerwalam sie z lozka i dostala opiernicz ze nie powinnam tak skakac i panikowac tylko lezec i spac. Ja niestety nie mam opcji drzemki- siedze przy biurku na niczym nie moge sie skupic i sciemniam ze pracuje :(

reklama
Dziwnie mi dzisiaj twarz spuchła, dłonie i stopy w porządku, ciśnienie w normie... Czy wy tez tak macie, czy powinnam się zmartwić?

Do góry