reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy Maluszkowe i nie tylko :)

Wstawiam i tu :)
IMG_1976.JPG
IMG_1975.JPG
IMG_1974.JPG
IMG_1973.JPG

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Załączniki

• IMG_1976.JPG
    IMG_1976.JPG
    133,8 KB · Wyświetleń: 635
  • IMG_1975.JPG
    IMG_1975.JPG
    147,6 KB · Wyświetleń: 630
  • IMG_1974.JPG
    IMG_1974.JPG
    148,9 KB · Wyświetleń: 626
  • IMG_1973.JPG
    IMG_1973.JPG
    128 KB · Wyświetleń: 619
reklama
My mamy osobny pokój dla dziecka, ale na początku nie chcemy go w ogóle urządzać, tylko zostawić tak jak jest, czyli taki nasz gościnny. Dla maluszka planujemy kącik u nas, co uważacie że jest niezbędne? Planuję łóżeczko, komodę z przewijakiem na wierzchu i chyba nic więcej. Uważacie, że coś jest niezbędne?

p19uskjojbeqaxq5.png

Dla mnie najważniejsze było łóżeczko, super sprawdził się przewijak na łóżeczku, do tego komoda i koniecznie wygodny fotel do karmienia :)

@89Katia mój syn też z tych mało problemowych, tuż po pół roku przesypiał całe noce, żaden szumiś nie był potrzebny, teraz też chcę z pół roku trzymać maluszka z nami a potem przerzucę do pokoju Ernesta (oczywiście jeżeli dziecko będzie spokojnie spać), my na szczęście mamy jeszcze jeden wolny pokój ale póki co jest wykorzystywany jako gościnny i dopiero jak najstarsze dziecko będzie szło do szkoły to chcę maluchy rozdzielić ;) ciuszki przesłodkie!

No właśnie zastanawiam się nad fotelem :) bo trochę nie mam go gdzie postawić, a nie bardzo umiem sobie to karmienie wyobrazić jeszcze.

Poza tym chciałam się Was zapytać o laktator, kupowalyscie/ pozyczalyscie? Elektryczny, ręczny?

p19uskjojbeqaxq5.png

No właśnie zastanawiam się nad fotelem :) bo trochę nie mam go gdzie postawić, a nie bardzo umiem sobie to karmienie wyobrazić jeszcze.

Poza tym chciałam się Was zapytać o laktator, kupowalyscie/ pozyczalyscie? Elektryczny, ręczny?

p19uskjojbeqaxq5.png
Pierwsze tygodnie karmiłam na leżąco, ze względu na nacięcie o wygodnym siadaniu nie było mowy [emoji33] a potem już fotel bo zobaczysz, że łóżko Ci szybko zbrzydnie ;)

Lakrator kupiłam zwykły ręczny, sprawdził się jako pobudzacz laktacji i przy nawale ale jakbym miała ściągać większe ilości to tylko elektryczny!

Zauważyłam że jeszcze nie mamy takiego wątku. :)

Tutaj będziemy mogły się chwalić wszystkim co związane z zakupami dla Naszych Maluchów i przy okazji wymienić opinią na temat wózków, łóżeczek itd. :)

A to moje pierwsze zakupy:
Ale sliczne ubranka i smoczusie :) ja jeszcze nic nie kupilam , za to mam mnostwo ubranek po synku mojej siostry, ciekawe czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka,

reklama
Do góry