reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wymiary po porodzie

Ja ważę już 56 kg. Czyli do wagi sprzed ciąży jeszcze 5 kg. Ale chce już tak zostać, bo jakoś mieszczę sie we wszystkie ciuszki, a byłam za chuda.
Tomola ja tak zleciałam z wagi po Mariannie i okazało sie, ze mam poporodowe zapalenie tarczycy. Czułam sie fatalnie, bo myślałam, ze to silny baby blues,a to była tarczyca.

reklama
Mi zostalo jeszcze 5kg. Od poniedzialku staram sie nie jesc tyle slodyczy to moze szybciej pojdzie:-). I tez sie jeszcze w nic nie mieszcze:no:

tak sie wczoraj zawzielam ze w 2 pary spodni sie zmiescilam:-Dale do moich ulubionych jeszcze sporo brakuje:baffled::wściekła/y:

a ja waze 55 kg ale w nic sie jeszcze nie mieszcze:no:

Karolki bardzo mało ważysz! ile ważyłaś przed ciążą? :szok:

Mi do wagi sprzed ciaży brakuje 2kg :tak: mieszcze sie bez problemu we wszystkie rzeczy a niektóre nawet spadają mi z tyłka :-) przed ciążą mąż mówił że byłam za chuda a teraz podobno jest w sam raz :tak: brzucha już wogóle nie mam także jestem bardzo zadowolona :-D pamiętam że po powrocie ze szpitala byłam załamana swoją wagą :wściekła/y: ale w ciągu 3 m-cy schudłam 11kg tylko dzięki diecie :tak: bo podobno osobom, które nie karmią piersią trudniej zgubić zbędne kilogramy :-(

raabit ja przez cala ciaze przytylam jakies 13 kg:-Da wazylam ok 51kg przed:tak:
sporo schudlas, gratuluje:tak:

to ja też sie pochwalę :-). przez ciążę przytyłam 28 kg i już zrzuciłam, spodnie mi już z tyłka spadają, Ale ja ważę dużo wiecej niż wy - chudzinki ;-). Przy Was to ja kulka jestem bo ważę 68 kg, a wzrostu mam tylko 164. Ale i tak jestem już zadowolona z tego jak wyglądam - mąż też, tyle że ja mam ambitny plan wrócić do wagi z przed 5 lat -czyli jeszcze 5, no moze 6 kg;-)​

ja waze 58kg a przed ciaza wazylam54-55 wiec jeszcze troszke :-) ale spokojnie mieszcze sie we wszystkie ciuchy.najgorsze to to ze mam straszne rozstepy na brzuchu i to w takim miejscu ze jak mam krotsza koszulke to je widac,a sa jeszcze takie foletowe :-(co mam zrobic zeb do lata staly sie mniej widoczne??:-(

Ja mam jeszcze 2 kg do wagi z przed ciąży ale nic a nic nie idzie w dół :( za duży apetyt na słodycze... Ważę 68kg a chciałabym... o 8 mniej... Pocieszające jest, to że mieszczę się w większość ciuchów. W sumie z tym chudnięciem to nie było źle bo wszpitalu zrzuciłam 7 kg!!! A kolejne 3 w pierwszych tygodniach po porodzie.

Nie mogę się doczekać jak przestanę karmić piersią i będę mogła się zacząć odchudzać :) Narazie jedynie ćwiczę i to też niezbyt intensywnie bo zauważyłam, że po forsownych ćwiczeniach mam mniej pokarmu...

reklama
Do góry