reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Moja przygoda z KRAAMZORG

Ja też mam męża na wage złota:tak: w dzieciach też nie jestem "zielona" ale jednak milo jak ktoś cię odciąży!!!Nie każdy widać lubi jeśli za niego coś się robi.

No wlasnie Aniu o tym pisze. Maz mnie odciazy :)

YOKASTA nie ma co twardziela zgrywac. Jak pomoc potrzebna to potrzebna.

reklama
Ja wolałam żeby i mąż odpoczął i ja.Skoro ktoś może za darmo porobić dużo rzeczy to czemu nie korzystać....:-)...a jak mąż ma wziąć tydzień urlopu to wolę razem spędzić czas na przedłużonym weekendzie....

oo a ja nawet nie wiedziałam że mamy nowy wątek ;)

ja też bede korzystała z kraamzorg i napewno coś napisze na ten temat. narazie wiem tyle ze przysługuje mi 48 godz. a jak je rozplanuje to juz ode mnie zalezy :)

ANIU no u mnie to nie takie za darmo ;)
4€ za godz plus parking :D
A maz obecnie nie pracuje,wiec sie nie przemeczy ;)
Zreszta teraz z wielu rzeczy tez mnie wyrecza bo do niedawna mialam nakaz lezenia :)

Sek w tym ze dla mnie to zadna pomoc byla bo co z tego ze ona pranie nastawila ja mosialm rozwiesic,a poscieli to mi zmieniac co dzien nie trzeba .kuchnie mi pozalewala i recznikami podloge wycierala.Co z tego ze podloge myla w lazience jak wode ze scierka w wiadrze zostawila mi do uprzatniecia .Kawke co chwile pila i kubki mi do mycia zostaly ,a zmywarki nie mialam.No dzieki za taka pomoc.Powiedzialm co mysle poloznej i chyba jej cos powiedziala bo ostatniego dnia juz kubki myla.Powiecie ze ja pania domu jestem i ze powinnam ja ustawiac no sorry ja chce sei komfortowo czuc a nia stresowacj jakas kobita i ja ustawiac.Mialam co innego do roboty i mialam sie na kim skupiac a nie jeszcze se nia glowe zawracac.

ANIU no u mnie to nie takie za darmo ;)
4€ za godz plus parking :D
A maz obecnie nie pracuje,wiec sie nie przemeczy ;)
Zreszta teraz z wielu rzeczy tez mnie wyrecza bo do niedawna mialam nakaz lezenia :)

A to inna sytuacja:tak:.... jeszcze za parking każą płacić:szok:? Moja nie pamiętam czym przyjeżdżała:confused:...ale jak za parkowanie miałabym jeszcze płacić-bo ubezpieczenie tego by nie pokryło- to za samo parkowanie trochę by się uzbierało....:tak:(3e za godzinę).

Oczywiście wszystko zależy na jaką babkę się trafi, do mnie po południu przyszła taka, że już miałam dzwonić o zmianę ale uprzedziłą mnie babka mówiąc że jutro do mnie przyjdzie inna i ta była super(babka około 50-tki)

U krijgt 100% van de wettelijke
eigen bijdrage

czy ktoś wie co to oznacza?? że pokrywaja w 100% koszty kraamzorg i juz nic nie bede musiała dopłacac???

Ja z kraamzorg bylam zadowolona :tak: Mimo ze siostra byla z nami to sie babka przydala:tak:Mysle ze nie dezynfekowalabym sama prysznica i wc (no to juz szybciej) co dzien :sorry::eek:A tak mialam czysto i swierzo ,a to wazne w czasie pologu:tak: pomagala mi pierwsze razy kapac malego ,nie mialam z tym do czynienia wczesniej .A pzrede wszystkim kontrolowala mnie i dzidzie:tak:teraz bede miec podobno te sama babke wiec spoks:tak: Babbka z ktora podpisywalam umowe powiedziala mi ze jak ubezp nie pokryje to ja place 4 e /h:tak:

reklama
Moja kraamzorg byla super! Byla u mnie przez 8 dni po 8 godzin, i bylam z niej bardzo zadowolona!!!!
Sprzatala mi, gotowala, zajmowala sie Naomi jak spalam no i zaiskrzylo miedzy nia a jednym pracownikiem ktory u mnie dom remontowal :-D dodam, ze ona holenderka a on polak :-D mimo, ze zakonczyla u mnie swoja prace juz dawno, to juz byla u mnie 2 razy na kawie, tak sie zzylysmy :-) mysle, ze to poczatek jakiegos kolezenstwa, bardzo fajna dziewczyna i sie polubilysmy :tak:

Do góry