reklama
AleksandraMaria
Fanka BB :)
Moja dzisiejsza wizyta w szpitalu była bardzo udana, bardzo mili ludzie, wszystko dokładnie wyjaśnione, bo mój mąż miał wiele pytań
Z dzidzią wszystko dobrze, nóżki, rączki, paluszki, wszystkie kości, bijące serducho, brzuszek też w porządku. 69.3mm w pozycji optymalnej, kiedy się rozciągał albo rozciągała 72.00mm. Rozmiary odpowiadają tygodniowi 13+1 czyli trzy dni do przodu, ale termin porodu nie ulega zmianie.
Przezierność w normie, teraz czekam na całościową analizę i wyniki testu potrójnego.
Z dzidzią wszystko dobrze, nóżki, rączki, paluszki, wszystkie kości, bijące serducho, brzuszek też w porządku. 69.3mm w pozycji optymalnej, kiedy się rozciągał albo rozciągała 72.00mm. Rozmiary odpowiadają tygodniowi 13+1 czyli trzy dni do przodu, ale termin porodu nie ulega zmianie.
Przezierność w normie, teraz czekam na całościową analizę i wyniki testu potrójnego.
Ostatnia edycja:
Izka87
AleksandraMaria super, że wizyta udana!! nie am to jak tak miło zacząć dzień
franekkimono
Aleksandra gratuluje udanej wizyty!Super że z dzidzią wszystko ok
AleksandraMaria
Loleczka całe badanie przesiewowe trisomii 21 i 18 jest tutaj robione standardowo (chociaż trzeba na nie wyrazić zgodę), test z krwii jest uzupenieniem usg i dopiero po analizie tych dwóch części dostanę wynik. Nie miałam żadnych specjalnych wskazań, ale wiadomo, że usg nie daje pewności nawet przy przezierności w normie, więc stwiedziłam że warto sprawdzić.
IzaVarsovie
o s tez tak jest ze robia badanie trisomii 21 i musielismy na to wyrazic zgode...myslalam ze to o tym caly czas rozmawiamy, mowiac o tych badaniach 1trymestru...wiec co w polsce sie go nie robi??
mgd
ماما كوثر
Gratulacje wszystkich wizyt
Piekneeeee dzieciorki
Apropo trisomni...to badanie krwi to pic na wode fotomontarz. To tylkomstatystyka. Wiecej niz polowa podwyzszonego ryzyka okazuje sie bledem systemowym.
Moja pani genetyk nawet nie kazala w te papiery zagladac.
W holandii nie mozna zrobic badania usg genetycznego bez tego z krwi. To sie chyba test zintegrowany nazywa.
Tak na prawde jedynym sposobem na sprawdzenienczy dziecko jest zdrowe to amniopunkcja. Ale i ona nie daje 100%pewnosci.
Piekneeeee dzieciorki
Apropo trisomni...to badanie krwi to pic na wode fotomontarz. To tylkomstatystyka. Wiecej niz polowa podwyzszonego ryzyka okazuje sie bledem systemowym.
Moja pani genetyk nawet nie kazala w te papiery zagladac.
W holandii nie mozna zrobic badania usg genetycznego bez tego z krwi. To sie chyba test zintegrowany nazywa.
Tak na prawde jedynym sposobem na sprawdzenienczy dziecko jest zdrowe to amniopunkcja. Ale i ona nie daje 100%pewnosci.
Ostatnia edycja:
reklama