reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty , usg

Zaczarowana nie wywalczę. Żadna ciezarna nie dostaje od niej. Jedyne wyjście to powrót do mojego gin i tak zrobię 18.02

reklama
Moja dzisiejsza wizyta w szpitalu była bardzo udana, bardzo mili ludzie, wszystko dokładnie wyjaśnione, bo mój mąż miał wiele pytań :)
Z dzidzią wszystko dobrze, nóżki, rączki, paluszki, wszystkie kości, bijące serducho, brzuszek też w porządku. 69.3mm w pozycji optymalnej, kiedy się rozciągał albo rozciągała 72.00mm. Rozmiary odpowiadają tygodniowi 13+1 czyli trzy dni do przodu, ale termin porodu nie ulega zmianie.

Przezierność w normie, teraz czekam na całościową analizę i wyniki testu potrójnego.

Ostatnia edycja:
AleksandraMaria, gratuluje udanej wizyty:-)
A u Was standardowo wykonuje się test potrójny czy miałaś wskazania czy tez samam chciałaś? Pytam, bo ja się długo zastanawialm czy robić i jednak zrezygnowałam...:cool2:

Loleczka całe badanie przesiewowe trisomii 21 i 18 jest tutaj robione standardowo (chociaż trzeba na nie wyrazić zgodę), test z krwii jest uzupenieniem usg i dopiero po analizie tych dwóch części dostanę wynik. Nie miałam żadnych specjalnych wskazań, ale wiadomo, że usg nie daje pewności nawet przy przezierności w normie, więc stwiedziłam że warto sprawdzić.

o s tez tak jest ze robia badanie trisomii 21 i musielismy na to wyrazic zgode...myslalam ze to o tym caly czas rozmawiamy, mowiac o tych badaniach 1trymestru...wiec co w polsce sie go nie robi??

Gratulacje wszystkich wizyt :)

Piekneeeee dzieciorki :)

Apropo trisomni...to badanie krwi to pic na wode fotomontarz. To tylkomstatystyka. Wiecej niz polowa podwyzszonego ryzyka okazuje sie bledem systemowym.
Moja pani genetyk nawet nie kazala w te papiery zagladac.
W holandii nie mozna zrobic badania usg genetycznego bez tego z krwi. To sie chyba test zintegrowany nazywa.

Tak na prawde jedynym sposobem na sprawdzenienczy dziecko jest zdrowe to amniopunkcja. Ale i ona nie daje 100%pewnosci.

Ostatnia edycja:
reklama
gratuluję wizyt!!!

my bylismy we wtorek na genetycznym,wszystko w porządku, maleństwo ma 48,5 mm i waży 48g,teraz czekamy jeszcze na wyniki testu papa... niestety nie ujawniło co ma między nóżkami :-D

Do góry