reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Dziewczyny duże wasze dziecinki..:-) ja mam wizytę 31 maja i czekam z niecierpliwością jestem ciekawa jak mój maluch rośnie i czy wszystko ok..bo ostatnio miałam trochę bóli brzucha a teraz żołądek mnie męczy szok chociaż dziś już lepiej niż ostatnio ale mam już dosyć leżenia..:-)Jeszcze mój mąż zachorował i tak leżymy razem...

reklama
a ja mam wizytę za 2 tygodnie i mi się już taaaak ciągnie, jak czytam jak to swoje bejbiki podglądałyście, to ja już też chcę! no i mąż ze mną tym razem idzie na pewno więc tym bardziej się cieszę

Ja kobity kochane idę na wizytę 24 maja:)
Robiłam wczoraj wróżbę z igłą i nitką i wychodzi mi jak byk kółeczko, mama mi mówi, że to dziewczynka a na necie pisze, że jak igła zatacza kółeczka to na chłopca, a jak ruch wahadłowy - czyli kreśli kreseczki to na dziewczynkę - jak w końcu jest z interpretacją ?;-)

My zas mamy wizyte 6 czerwca, w druga rocznice naszego slubu. To bedzie najpiekniejszy prezent, uslyszec, ze z maluchami wszystko dobrze. Moj eMek juz dni odlicza do wizyty, a myslalam ze tylko kobiety swiruja:-)

Ja kiedys robilam taka wrozbe ale z obraczka i niby jest ze jak sie kreci dookola to na dziewczynke a jak tak wahadlowo to na chlopaka :-)

kasiente no niby tak,ale ja jakoś mam obawy.No i dzidziuś sie wcale nie ruszał,a jak tu piszecie o fikołkach to znów się zczynam martwić.
no to masz rozwiane watpliwosci:) moze masz po prostu wyjatkowo spokojne bobo?:)

Hej dziewczyny! Ja po wizycie właśnie jestem.
Straaaasznie długo to trwało, niby prywatnie, na pacjenta przypada 20 minut a i tak czekałam zanim mnie poproszą do gabinetu. Ale już wiem teraz czemu się tak czeka i jestem baaardzo zadowolona.
Lekarz może nie najbardziej kontaktowy i trochę mrukliwy ale bardzo bardzo konkretny. Odpowiedział na każde moje pytanie, sprawdził wszystko dokładnie, odczyn śluzu, jego kolor, przepisał dla mnie globulki dla partnera tabletki, żeby to z nas w końcu zeszło. Miałam USG, ale aparat jest za słaby i płci nie wyłapie, z resztą chodziło tu bardziej o moje skurcze i o to jak wygląda szyjka macicy (idealnie!), a USG połówkowe mam 22.06 (A. będzie mógł pójść ze mną bo ma środy wolne :-)).
I zlecił mi masę badań, czyli cytomegalia (moja poprzednia gin uznała za niepotrzebne bo i tak się tego nie da wyleczyć), hiv, wątroba, morfologia, mocz. Wizyta za 4 tygodnie, czyli ok. 15.06.

Powiem Wam, że wolę lekarza który mi mówi wszystko jak jest czarno na białym, nie musi być sympatyczny ani mnie pocieszać, to nie psycholog, a przynajmniej widzę, że to jest prawdziwy specjalista.

Madzia, nie martw się brakiem ruchów, dzieciaczki czasem odpoczywają, słyszałam, że mogą np. przez pół godziny skakać, potem leżeć i znowu, więc pewnie trafiłaś na mało ruchliwą godzinę, a lekarz nic nie powiedział, bo to normalne :tak: Trzymam kciuki, oby teraz okazało się już wszystko dobrze :)

ponko ta baba to jakas idiotka!!!! Co prawda CMV sie nie leczy ale jesli juz przechodzilas to bedziesz miala spokoj, a poza tym bedziesz wiedziala na czym stoisz.

Co do badan w ciazy to wkleilam linka w naszej linkowni, jakie badania w ciazy trzeba wykonac. HIV i grupa krwi obowiazkowe bo inacej w szpitalu robia awantury. Niestety doswiadczylam od idiotki jednej, pani doktor:///

Poczytajcie!!!

Hej dziewczyny :-)
Ja juz po wizycie,mojemu A. udalo sie wziasc 1h wolnego w pracy,ale zesmy sie naczekali w tym szpitali niby o 11:10 wizyta a poszlam kolo 11:40 a wszystko skonczylam kolo 13:00 :eek: Z dzidzia wszystko w porzadku,widok byl niesamowity az sie poplakalam,ruszal nozkami i machal raczkami na samym poczatku niebardzo chcial sie pomierzyc a chodzilo o ta przeziernosc karkowa ale jest w normie, przy wzroscie 83mm przeziernosc karkowa wyszla 2mm no a krew pobrali i teraz mam czekac na wyniki jakies 2tygodnie ale jesli by wyszly zle to w po 7dniach dostane telefon,wiec teraz bede czekac jak na szpilkach na wyniki.Wagowo stoje dobrze albo u poloznej byla jakas dziwna waga bo dzisiaj wazylam 54kg wiec albo schudlam albo to jest tylko kwestia czujnosci wagi :tak: Termin porodu mi sie przesunal o 5dni,z tego USG wyszedl mi termin na 15.11 :-D Jestem mega zadowolona ze widzialam moja kruszynke kochana :-D Nastepne USG polowkowe 30.06 :tak::-)
A o to wam przedstawiam moja kruszynke w 14tc :-D
Zobacz załącznik 355353
to pieknie:) trzymam kciuki za test z krwi:) ja nie robilam bo mi ladnie pomiary wszysly na genetycznym i nie chcialam sie katowac psychicznie dodatkowo:)

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za przyszle wizyty ja mam w poniedzialek wiec tez prosze o kciukasy:)))

reklama
Cześć wszystkim! :happy2:

Nie było mnie troszkę na wątku, a to z powodu zawirowań życiowych... Ale chciałam się pochwalić moim ostatnim zdjęciem z USG (10 maja):

Gratuluję dobrych wiadomości. Dzidziunia śliczna :)

Dziewczynki gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za przyszle wizyty ja mam w poniedzialek wiec tez prosze o kciukasy:)))

Kciukasy zaciśnięte. Będzie dobrze :)

Dziewczyny, ja już po wizycie.

Będziemy mieć SYNA :)

Szymcio będzie miał braciszka, bardzo się wszyscy cieszymy. Dzidziuś pięknie rośnie, ma już 17cm :). Na usg wyszedł bardzo dzidziusiowato i kiedy porównujemy zdjęcia to powiem Wam, że mam w brzuszku kopię starszego syna :) No ale, jak się urodzi, to zobaczmy czy będą podobni.

Lekarz powiedział mi też, że kiedy pobolewa w dole brzucha to może być to zwiastun, czy też infekcja pęcherza.

Jutro jadę nad morze z moimi synami :) więc do usłyszenia za 12 dni. Ściskamy mocno.

ps. następna wizyta 9 czerwca i to już będzie usg połówkowe. Wow :)

Do góry