reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Poxo super fotki:tak: i najwazniejsze,ze wszystko ok.
Alma 11 cm to już kolos:szok::-) fajnie!

Julieet, zostaję :) zależy mi bardzo na konkretności u lekarza i właśnie na tej wizycie otrzymałam dokładnie to, co chciałam :)

I ja też! u tego co byłam wczoraj:tak: W porównaniu do tego co byłam ostatnio na nfz to niebo a ziemia:szok:
Dzidziuś był na poczatku odwrócony tak jak na usg we wtorek czyli leżał na brzuszku,ale gin go tak długo męczył aż się młode obudziło,obkręciło i dało pomierzyć co trzeba.dosyć długo to trwało,bo ok 30 mini myślałam,ze sobie ten gin tez odpuści,ale był cierpliwy co mnie pozytywnie zaskoczyło.Mierzył,sprawdzal,aż był pewny.Przezierność 5 razy mierzył.Wszystko pięknie było widać-rączki,paluszki,nózki,żołądek,mózg,nosek,no i jak ziewało:-D Obliczył szacowane ryzyko trisomii ( 10-cio krotnie mniejsze niż norma:tak:).Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i wcale nie żal mi kasy .Wolę dać stówkę miesięcznie i byc pewną,niż się stresować.
No i fotkę pokażę:

Cieszę się, że u każdej z nas dzieciaczki rosną i są zdrowe.
To największe szczęście urodzić zdrowe dziecko, wiem coś na ten temat bo pracuję w szkole specjalnej.

Hej Madzia jaka Twoja dzidziunia już duża i śliczna! U mnie też badanie trwało prawie pół godz, bo pierwsze 15 min gin się męczył z badaniem przezierności i serducha, a maleństwo fikało, klękało, ale się w końcu udało;-)
Gratuluję dobrych wyników, jaka to radość i ulga :-)
pozdrawiam-y
PS nio a profil to ma małe 1sza klasa :-D

Cześć wszystkim! :happy2:

Nie było mnie troszkę na wątku, a to z powodu zawirowań życiowych... Ale chciałam się pochwalić moim ostatnim zdjęciem z USG (10 maja):

Następne USG 22 czerwca i mamy nadzieję, że poznamy płeć! :tak:

Ja też mam USG 22 czerwca ;)))) To widzę, że będą nas dwie tego fantastycznego dnia. Zabieram ze sobą A. (specjalnie ustalałam tak termin, żeby mógł pójść ze mną), z resztą zaraz dzień ojca, więc będzie miał fantastyczny prezencik :-D

Madzia super ze wizyta byla udana,no i dzidzia wyglada slodko,najwazniejsze ze wszystko jest ok z dzidzia :-)
mary-beth super ze z dzidzia wszystko dobrze,no i dzieciatko rosnie :-)

reklama
Madzia, ciesze się, że jesteś zadowolona z lekarza, to najważniejsze, ja też na początku ciąży zmieniłam i nie żałuję, a dzidzia już całkiem spora :-)

Mary, fajnie, że małe roście i dobrze się rozwija, gratki :-)

Do góry